Vijf Filmtips voor de maand Juni

De Rouille et d’Os (Rust & Bone)

Releasedatum: 14 juni 2012
Genre: Drama/Mysterie
Regisseur: Jacques Audiard
Acteurs: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts en Bouli Lanners

Plot
Alain van Versch (Matthias Schoenaerts), bijgenaamd Ali, vertrekt samen met zijn jonge zoon naar het zuiden van Frankrijk om bij zijn zus en haar man te wonen. Hier ontmoet hij de orkatrainster Stéphanie (Marion Cotillard). Na een tragisch ongeluk van Stéphanie ontstaat er een bijzondere romance tussen Ali en Stéphanie, die mede door het ondoordachte en soms zelfs domme gedrag van Ali verschillende keren op de proef wordt gesteld.

Sinds het uitkomen van het hooggewaardeerde gevangenisdrama Un Prophète in 2009 wordt er reikhalzend uitgekeken naar een nieuwe film van de Franse regisseur Jacques Audiard. Ook met het stijlvolle De Battre Mon Coeur S’est Arrêté uit 2005 wist Audiard te overtuigen. Nu is er dus De Rouille et d’Os (Rust & Bone), een film die extra aandacht kreeg na het opduiken van topless foto’s van de Franse ster Marion Cotillard (Inception).

De Rouille et d’Os is gebaseerd op een collectie korte verhalen van de Canadese auteur Craig Davidson. Deze verhalen gaan over individuen in een moderne wereld, waarbij hun leven wordt beïnvloed door drama en ongelukken. Tijdens het Filmfestival van Cannes ging De Rouille et d’Os in première. Hoewel de film geen prijzen won, was men over het algemeen zeer positief over zowel de audiovisuele kwaliteiten van de film als het acteerwerk van Cotillard en de nieuwe Belgische ster Matthias Schoenaerts (Rundskop).