Vijf Filmtips voor de maand Juni

Snow White and the Huntsman

Releasedatum: 07 juni 2012
Genre: Avontuur/Drama
Regisseur: Rupert Sanders
Acteurs: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Plot
Sneeuwwitje (Kristen Stewart) is de enige persoon in het land die mooier is dan de boze koningin (Charlize Theron). De koningin kan dit onmogelijk accepteren en stuurt daarom de jager (Chris Hemsworth) op pad om Sneeuwwitje te vermoorden. De jager blijkt niet in staat om deze jonge, onschuldige dame te vermoorden en hij besluit om Sneeuwwitje te trainen zodat zij de koningin van haar troon kan stoten.

Verwachtingspatroon
Snow White and the Huntsman van de nieuwkomer Rupert Sanders lijkt op papier niet direct de meeste aansprekende titel. Dit veranderde echter na het zien van de trailer die opmerkelijk donker en realistisch bleek te zijn. De trailer doet zelfs denken aan beelden uit The Lord of the Rings. Deze aanpak is dus heel anders dan bij Mirror Mirror, de geflopte bewerking van hetzelfde sprookje met Julia Roberts als de koningin, die opvallend genoeg eerder dit jaar uitkwam.

Waar de casting van Chris Hemsworth (The Avengers) als jager en Charlize Theron (Monster) als koningin niets minder dan logisch zijn, is de keuze voor Kristin Stewart (The Twilight Saga) als Sneeuwwitje hoogst opmerkelijk. Maar gezien haar recente optreden in On the Road, hoeft in ieder geval niet getwijfeld te worden aan haar acteermogelijkheden. Daarnaast is de cast van dit epische avontuur aangevuld met gevestigde namen als Ray Winstone (The Departed), Nick Frost (Shaun of the Dead) en Toby Jones (The Hunger Games).