Vijf Filmtips voor de maand September

Tropa de Elite

Releasedatum: 22 september 2011
Genre: Actie
Regisseur: José Padilha
Acteurs: Wagner Moura, Seu Jorge, en Tainá Müller

Plot
Luitenant-kolonel Nascimento (Wagner Moura) wordt 13 jaar na de eerste golf van incidenten in de sloppenwijken van Rio de Janeiro wederom geconfronteerd met nieuwe problemen die ditmaal veroorzaakt worden door corrupte agenten en rebellen. Nascimento is inmiddels gepromoveerd tot luitenant-kolonel bij de geheime dienst. Niet alleen bij zijn werk wordt hij geconfronteerd met de problemen die er zijn in de straten van Rio de Janeiro, ook zijn privéleven wordt hierdoor beïnvloed.

Verwachtingspatroon
Tropa de Elite 2 is de opvolger van José Padilha's Tropa de Elite uit 2007, een film die werelwijd een succes werd en in dat jaar zelfs de Gouden Beer won tijdens het Filmfestival van Berlijn. In vergelijking met het eerste deel, wordt dit tweede deel een stuk complexer genoemd. De film tracht namelijk op een realistische wijze de ingewikkelde criminele onderwereld van Rio de Janeiro in kaart te brengen.

Hoewel dit allemaal vrij serieus klinkt, is het tweede deel net als het eerste deel vooral een genadeloos en keihard spektakelstuk. Op basis van de beelden uit de trailer vormt de soundtrack wederom een groot pluspunt en zien de beelden van cameraman Lula Carvalho er wederom spectaculair uit.