Vijf Filmtips voor de maand Juni

The Trip

Banner The Trip

Releasedatum: 23 juni 2011

Genre: Komedie
Regisseur: Michael Winterbottom

Cast: Steve Coogan en Rob Brydon

Plot
Steve Coogan wordt door Britse krant The Observer gevraagd om een aantal recensies te schrijven over de beste restaurants van Lake District en Yorkshire Dales. Die tocht die hij hierbij zou moeten maken, wil hij graag maken met zijn vriendin. Zij heeft hier echter geen interesse in en omdat hij deze trip niet alleen wil maken, vraagt hij zijn beste vriend Rob Brydon. Maar Brydon is niet alleen zijn beste vriend, maar ook een constante bron van ergernis. Dit resulteert in een tocht over de Britse wegen waarbij beide metgezellen constant met elkaar kibbelen.

The Trip

Verwachtingspatroon
The Trip is gefilmd als een zesdelige komedieserie, waarbij Steve Coogan en Rob Brydon een soort van semi-fictionele versies van zichzelf spelen. Dit deden zij eerder in de film Tristram Shandy: A Cock and Bull Story uit 2005. Ook deze film werd geregisseerd door Michael Winterbottom, die ondertussen een zeer divers oeuvre heeft opgebouwd met films als In This World, The Road to Guantanamo, A Mighty Heart en The Killer Inside Me.

In de film zijn de zes delen in vergelijking met de televisieserie ingekort. De gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens elk deel vinden steeds plaats in een ander restaurant. Wat vooral opvalt aan de trailer zijn de vele imitaties van beide mannen. De stemmen van iconische acteurs als Michael Caine, Al Pacino en Liam Neeson worden veelvuldig nagedaan. Het is afwachten of deze film vol met Britse humor de gehele speelduur boeiend kan blijven, maar de trailer belooft in ieder geval een zeer vermakelijke trip.