Vijf Filmtips voor de maand Juni

Trust

Banner Trust

Releasedatum: 16 juni 2011

Genre: Drama/Thriller
Regisseur: David Schwimmer

Cast: Clive Owen, Catherine Keener, Noah Emmerich en Liana Liberato

Plot
Annie (Liana Liberato) is 14 jaar oud en groeit op in een buitenwijk van Chicago. Zij besteedt veel tijd in een chatroom met een jongen genaamd Charlie (Chris Henry Coffey), die zij ontmoet heeft op het internet. Hij geeft haar wel de aandacht die zij niet van haar ouders Will (Clive Owen) en Lynn (Catherine Keener) krijgt. Zij richten hun tijd meer op haar oudere broer die binnenkort gaat studeren aan de universiteit.

Wanneer Annie en Charlie elkaar ontmoeten, blijkt Charlie niet een zestienjarige jongen te zijn, maar een man van rond de dertig jaar oud. Charlie overtuigt haar om mee te gaan naar een hotel, waar hij haar seksueel misbruikt. Annie is kapot van de gebeurtenis en wanneer haar vader en moeder er uiteindelijk achterkomen wat er is gebeurd, besluit Will alles op alles te zetten om de man die verantwoordelijk is geweest voor de verkrachting van zijn dochter te vinden.

Trust

Verwachtingspatroon
Regisseur David Schwimmer is inderdaad dezelfde persoon die jarenlang de rol van Ross uit de komedieserie Friends vertolkte. Hij debuteerde in 2007 met de komedie Run Fatboy Run en is nu dus terug met Trust, een film die totaal niet te vergelijken is met zijn eerdere werk als acteur en regisseur.

Trust kan op basis van de trailer en plotbeschrijving een zwaar familiedrama genoemd worden, die te vergelijken is met films als Little Children, Hard Candy en In the Bedroom. De scriptschrijver van die laatste film, Robert Festinger, is ook verantwoordelijk geweest voor het script van deze film. Hopelijk wil deze film niet alleen de gevaren van het chatten met vreemden aan de kaak stellen. Dit zou een weinig originele invalshoek zijn. Of de film zal slagen als dramafilm, lijkt vooral afhankelijk te zijn van de wijze waarop de film het verwerkingsproces van zowel de dochter als de ouders op een geloofwaardige manier kan overbrengen zonder de toevoeging van teveel gedramatiseerde momenten.