E3 2008 samenvatting

Zoals velen van jullie misschien al gelezen hebben, komt er een uitbreiding voor de Wii controller: Wii-motion Plus. Dit kleine witte blokje moet ingeplugd worden waar ook de nunchuck en classic controller kunnen. De uitbreiding zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de nauwkeurigheid van de motionsensor. Bewegingen die men met de arm maakt vinden op precies dezelfde wijze plaats op het scherm. En wat is nou een betere manier om deze uitbreiding aan de man te brengen, dan met een nieuwe Wii Sports.



<\/center>

Wii Sports zal opgevolgd worden door Wii Sports Resort, die in de lente van 2009 zal uitkomen. Deze Wii Sports draait om allerlei sportactiviteiten aan het strand. Tijdens de presentatie hebben we alvast mogen genieten van drie van deze activiteiten. De eerste is het gooien van een frisbee op de aangegeven plek zodat je hond de frisbee kan vangen. Dankzij de Wii-motion Plus kun je de frisbee heel nauwkeurig richten en eist het, aan het gestuntel van Dunaway te zien, aardig wat oefening.

Daarna toont Reggie de tweede activiteit: Jetskiën. Hij neemt de controller in de ene hand en de nunchuck in de andere hand alsof het twee handvaten zijn. Door zijn handen te draaien geeft hij gas en stuurt hij de jetski door verschillende poortjes op het water. Ook dit vereist oefening, want zelfs de grote Reggie heeft moeite om de poortjes te passeren.

Tot slot werd de activiteit zwaardvechten getoond. Dit concept hebben we al in verscheidene Wii games gezien, maar in geen enkele game kwam het echt goed tot zijn recht. Wii Sports Resort moet daar echter verandering in brengen. In deze activiteit houd je de Wii controller met beide handen vast. We krijgen een soort houthakken te zien waarbij de blokken heel nauwkeurig door midden worden gehakt. Om de zoveel tijd komt er een potlood langs die je, indien je goed genoeg bent, zo kan bewerken dat je als het ware de punt slijpt. Met deze activiteit zien we ook de eerste multiplayerbeelden. Reggie en Dunaway hakten flink op elkaar in, totdat er iemand in het water viel.

Vanaf het begin van de Wii is er nog een game in de Wii-serie in ontwikkeling. Naast Wii Sports, en Wii Fit moet er nu ook Wii Music gaan uitkomen. Miyamoto liet ons eerst zien hoe hij met de Wii controller aan zijn mond op de saxofoon speelde. Het spel zal heel anders worden dan andere muziekgames zoals Guitar Hero en Rockband. Bij deze games draait het om op het juiste moment de juiste knop in te drukken, maar met Wii Music hoeft dit niet. Op de Wii wordt dit veel makkelijker, want je hoeft alleen maar te bewegen op de manier waarop je dat zou doen als je daadwerkelijk aan het spelen was. De Wii kiest bij je bewegingen de juiste noot en zal zo een prachtige symfonie samenstellen.

Het spel zal velen instrumenten bevatten, zoals een trom, een piano en een gitaar. Wanneer je drum speelt, kun je de balance board aansluiten voor de onderdelen die met de voet aangeslagen moeten worden. In Wii Music zal men daadwerkelijk lessen kunnen volgen om beter te worden. Als afsluitertje kregen we een heus concert van vijf man te horen waarin de Mario-theme op wonderbaarlijke wijze -lees: vals- gespeeld wordt. Casual gamers kunnen tot nu toe erg tevreden zijn.


<\/center>