E3 2008 samenvatting

Maar hoe zit het met de hardcore gamers? Tijdens de persconferentie is er maar heel weinig getoond voor hen. Voor de DS kunnen we de komende tijd het volgende verwachten.

We kregen een korte melding over een GTA-game die momenteel ontwikkeld wordt voor de DS: GTA: Chinatown Wars. Deze GTA zal zich wederom afspelen in Liberty City. Verder kregen we te horen dat de DS-versie van Spore uniek gaat worden vergeleken de andere versies en komt er op 10 november een nieuwe Pokémon game naar de DS. Velen hadden gehoopt op een eventuele Chronotriggers, maar deze was afwezig. Ook Kirby zet zijn avontuur voort op de DS met een remake van de SNES-versie: Kirby Super Star Ultra. Voor de Spectrobesfans is er ook goed nieuws, er komt namelijk een nieuw deel naar de DS: Spectrobes: Beyond the Portals.

Een titel voor de DS die ook zeker in de gaten gehouden moet worden, is Gravity; een game die niet alleen naar de DS komt, maar ook naar de Wii en PC. In deze game draait het, zoals wel duidelijk is, om de zwaartekracht. Wie The Incredible Machine kent, komt dit misschien vrij bekend voor, het lijkt er wat betreft concept best veel op. De bedoeling is om een balletje door middel van te plaatsen objecten, naar een einddoel te laten rollen. Verder bevat de game allerlei minigames en heeft het ook wel wat weg van Boom Blox, die bij ons redelijk in de smaak viel.

Duke Nukem gaat ook zijn entree maken op de DS met de Duke Nuken Trilogy. De nieuwe Pokémon game die uit gaat komen wordt Pokémon Rangers: Shadows of Almia. Last but not least komt Age of Empires: Mythologies naar de DS. De DS kan dus nog aardig wat titels verwachten de komende tijd.



En hoe zit het met de Wii? Wat kunnen we nog meer verwachten naast Wii Sports Resort, Shaun White Snowboarding, Animal Crossing: City Folks en Wii Music? Allereerst was er goed nieuws voor alle Pikmin fans. Ondanks dat de game niet getoond werd tijdens de presentatie van Nintendo, heeft Miyamoto ons laten weten dat de game wel degelijk in ontwikkeling is.

Naast Pikmin kunnen we dit jaar los met misschien we de verrassing van het jaar voor de Wii: Madworld. In deze game van Sega met een unieke grafische stijl kun je op de meest brute manieren mensen om het leven brengen. Het lijkt op een kruising tussen No More Heroes en Manhunt. De game is volledig in zwart-wit en enkel het bloed -en er is veel bloed- geeft het kleurenpallet een mooi rood tintje erbij.



<\/center>

Met Dead Rising scoorde Capcom een grote hit. Nu, een geruime tijd na de release op de Xbox 360, brengt Capcom Dead Rising naar de Wii. In Dead Rising moest je als speler overleven in een winkelcentrum vol met zombies. In de winkels lagen genoeg objecten om je helemaal uit te leven op de zombies; van een winkelkar tot hakbijlen.



<\/center>

Wie een nieuwe Wario Land had gewild op de DS, kan deze binnenkort vinden voor de Wii. Met Wario Land: Shake it is Wario helemaal terug. De game draait om een bodemloze muntenzak; elke keer wanneer er met de zak geschud wordt, komen er nieuwe munten uit. Wario wil deze zak natuurlijk graag hebben, wie niet? In deze nieuwe Wario Land rent Wario weer rond door sidescrolling levels. Door de Wii controller te schudden, zoals de naam van de game al heeft doen vermoeden, kan Wario een aantal spetterende moves op het scherm toveren.

Verder kan de Wii games verwachten als Sonic Unleashed, SPRay, The Force Unleashed, Tomb Raider: Underworld, Crash Bandicoot: Mind Over Mutant, Bikini Zombie Slashers, Project Zero 4 en meer. Geen Mario en geen Zelda, maar toch nog aardig wat lekkers voor de fans.