Vooruitblik november 2010

November is van start gegaan en met de feestdagen voor de deur releasen de grote uitgevers hun beste games. Komende maand zit dus weer lekker vol en zal er voor elke gamer iets tofs te spelen zijn.

Grote release voor Microsoft maar ook zeker een belangrijke release in de game-industrie in zijn geheel is natuurlijk het verschijnen van Kinect. Met de motion-camera voor de Xbox 360 zul je geen controller meer nodig hebben en games met alleen je lichaam kunnen besturen. De camera verschijnt samen met een hoop games. Zo zul je kunnen dansen met Dance Central, krijg je de mogelijkheid met een tijger te kunnen spelen en deze op te voeden met Kinectimals en zul je het tegen je vrienden op moeten nemen in Kinect Adventures.

Kinect Adventures

Voor mensen die graag op de Wii spelen, zitten er een hoop toffe games aan te komen. Als eerste zal het unieke Kirby’s Epic Yarn verschijnen waarin de wereld van Kirby helemaal gemaakt is van stof en wol. Een andere zeer kleurrijke game die deze maand op de Wii komt is Sonic Colours. In de game zal 3D- en 2D-gameplay elkaar afwisselen waarmee je wezentjes van verschillende planeten moet gaan redden. Dan zal ook één van de populairste en meest bekende cartoonhelden met een nieuwe game komen. In Epic Mickey zul je als Mickey Mouse met verf in verschillende werelden grote avonturen beleven waarin een hoop andere tekenfilmkarakters terug zullen komen.

Epic Mickey

Dit jaar verschijnt er ook weer een nieuwe Need for Speed-game. Met Need for Speed: Hot Pursuit gaat de serie terug naar het concept van Need for Speed 3 waarin je het kat-en-muis-spelletje met de politie weer zal moeten spelen. Ook zal het verhaal van Ezio zich voortzetten in Assassin’s Creed: Brotherhood. De game zal zich afspelen in Rome en zal voor het eerst de beschikking hebben over een multiplayer waarin je verstoppertje kunt spelen tegen je vrienden. Een andere, unieke game, is Majin and the Forsaken Kingdom. Hierin zul je een hoop puzzels op moeten lossen samen met een reusachtige metgezel.

AC

Op shooter-gebied is het deze maand rustiger dan normaal. James Bond 007: Bloodstone, een game met James Bond in de hoofdrol die ondanks dat de film is gecanceld alsnog uitkomt, is de enige die het direct tegen de nieuwe Call of Duty op durft te nemen. Call of Duty: Black Ops, gemaakt door Treyarch, zou wel eens de grootste release in de game-industrie ooit gaan worden. Met nog meer multiplayer modi en een spectaculaire singleplayer zijn de verwachtingen erg hoog gespannen.

Black Ops