KoosyNLs Gamescom-dagboek: Woensdag

Gamescom

De nacht was kort. Het plan was om redelijk op tijd te gaan slapen maar mensen in de kamer met een 3DS waren te druk met het verzamelen van Mii’s dat het steeds later en later werd (Pheno heeft al twee puzzels compleet). De volgende dag hebben we snel nog even iets naar binnen gewerkt en zijn we snel naar de beurs gegaan. De vier verschillende hallen waren eigenlijk precies hetzelfde ingedeeld als vorig jaar waardoor alles makkelijk te vinden is.

Gelukkig is de persdag nog niet heel erg druk en kon ik veel games spelen zoals Batman: Arkham City, Need for Speed: The Run, FIFA 12 Forza 4, The Darkness 2 en nog veel meer. Wel bizar zijn de rijen bij Diablo III, Battlefield 3, Modern Warfare 3 en Star Wars: The Old Republic. Een kwartier na de opening stonden er meteen al rijen van meer dan twe uur… bizar! En dan zijn dit alleen nog maar de mensen van de pers. Als morgen het publiek los gaat zullen er waarschijnlijk rijen van meer dan vier uur staan.

 Diablo 3

Er staan een hoop leuke dingen op de beurs. Battlefield 3 heeft een straaljager meegenomen en bij FIFA 12 kun je een eigen game-cover maken met jezelf en een beroemde voetballer. Need for Speed: The Run heeft een aantal indrukwekkende auto's staan (met bijbehorende boothbabes) en de stand van Sony is ingericht alsof het een strand is (met bijbehorende boothbabes). Het vreemdste wat ik heb gezien was een kinderkoor dat op het EA-podium liedjes ging zingen over FIFA 12. Wie verzint zoiets!

Games van de dag waren Dark Souls en Rayman Origins. Dark Souls is weer frustrerend moeilijk maar enorm leuk om te spelen. Ik ben zeker 45 minuten met de game in de weer geweest waarmee ik nog best ver wist te komen. Rayman: Origins gaat weer helemaal terug naar de roots van de game wat enorm tof is. De cartoonly look is prachtig en daarnaast is de game flink pittig.

Dark Souls

De meetings die ik had vielen wat tegen. De demo die ik kreeg van Metro: Last Light was erg mooi en spectaculair maar ik mocht helaas niet zelf spelen. De games bij Bigben waren allemaal niet mijn ding. Ik ben niet zo’n fitness-man en ook Creatures 4 is duidelijk niet voor mij bedoeld. Zometeen gaan we nog eten. Op de beursvloer is niet heel veel eten te vinden waardoor de eerste biertjes op een compleet lege maag zijn gevallen… niet handig als we hierna nog twee dagen moeten.

Morgen zal het een stuk drukker worden op de beursvloer omdat de deuren nu ook voor de consumenten open zullen gaan. Gelukkig zal ik vooral veel tijd besteden in de pers-hal waar ik behind-closed-door-presentaties zal krijgen van World of Tanks, Master of the Broken Worlds en Two Worlds 2: addon. Het meeste kijk ik nog uit naar Konami waar ik me anderhalf uur mag gaan vermaken met onder andere Metal Gear Solid 3DS, NeverDead en PES 2012.