Het FOK!games maandoverzicht: juni

Het is weer tijd voor het maandoverzicht, dit keer van de maand juni. Ondanks het feit dat in deze tijd van het jaar meestal niet de grote toppers uitkomen waren er een aantal titels die zeker de moeite waard zijn in juni.

Tot nu toe stond de Wii nog niet bekend om games met uitgebreide online mogelijkheden maar met Mario Strikers Charged is hier verandering ingekomen. Roy zag dat het goed was, en gaf de game een welverdiende 80%. De Playstation 2 mag dan ‘last-gen’ zijn maar de populaire console van Sony had nog een laatste encore voor ons in petto: God of War 2. SocialDisorder kroop in de rol van Kratos en zette het oude Griekenland op z’n kop. God of War 2 is een waardige afsluiting van het PS2 tijdperk en werd dan ook door SocialDisorder beloond met een welverdiende 94%.

De strijd tussen GDI en NOD was vorige maand al in alle hevigheid losgebarsten op de PC, en deze maand waren de Xbox 360 bezitters aan de beurt. Ondanks het feit dat RTS traditioneel een genre is dat op de PC gespeeld wordt is de game ook prima uitgewerkt op de console. Strolie75 bond de strijd aan met de messias Kane en gaf de game een 88%. Ook vierden we deze maand een jubileum, en wel de tiende verjaardag van Lara Croft. Om dit te vieren werd de eerste Tomb Raider game opgepoetst qua graphics en gameplay, en afterparty05 nam een kleine wandeling over ‘memory lane’. Tien jaar na dato kan het eerste avontuur van mevrouw Croft nog steeds bekoren, en afterparty05 gaf de game dan ook een 80%.

In juni kwam ook Shadowrun uit, een game die Xbox 360 bezitters en PC-gamers nader tot elkaar moest brengen door over Live tegen elkaar te spelen. Deze multiplayer shooter was zeker niet slecht te noemen maar mede door de hoge systeemeisen op de PC, en het feit dat alleen Vista gebruikers de game kunnen spelen is Shadowrun niet het grootse cross-platform multiplayer festijn geworden dat ons was beloofd. De game scoorde dan ook op de Xbox 360 een 74% en op de PC een 76%.