FOK!kers van de week: Eeyvah & Marjolijnvd

De ťťn kan niet wachten op de volgende uitzending, de ander verguist het: ik heb het natuurlijk over Idols. Deze geteliviseerde talentenjacht zit nu al in haar vierde jaargang, en twee van de deelnemers zijn tevens geregistreerd op FOK! Deze twee dames zijn dan ook de FOK!kers van de week!links: Marjolijn, rechts: EvaJe zult best heel veel toffe mensen hebben ontmoet en iedereen heel aardig vinden. Maar toch... er zijn vast mensen uit het theater die je niet kon luchten, die je verschrikkelijk irriteerden en je het bloed onder je nagels vandaan haalden. Wie en waarom?
Eeyvah:Ik heb me niet overdreven aan iemand geŽrgerd. Daarvoor was ik er te kort en heb ik mensen te weinig meegemaakt. Ik heb met heel veel mensen een praatje gemaakt en als iemand me wat minder aansprak liep ik daar gewoon wat sneller weg.
Marjolijnvd: Sommige camera mannen, omdat ze proberen iedereen van alles te laten doen wat helemaal niets met zingen te maken heeft. En jammer genoeg werken sommige er nog aan mee ook. Ik had verder aan de kandidaten geen hekel. Heb niet met iedereen gepraat dus ken ze niet echt. Vond sommige wel erg overdreven doen, bijvoorbeeld Sandy en Nathalie. Maar zonder camera zijn ze vast heel aardig.

Begrijp je zelf waarom je niet door bent?
Eeyvah: Ik denk dat de reden is geweest, dat ik gewoon nog te jong ben. Misschien had het er ook wel mee te maken dat ik m'n tekst vergat. Ik weet in iedergeval dat het niet m'n best was, dus niets om me druk over te maken!
Marjolijnvd: Ja, omdat ik zelf goed weet wat ik wil en geen zin heb om daar als diva rond te paraderen en veel aandacht te trekken. Die mensen zijn natuurlijk veel interessanter om een programma mee te maken dus die blijven er sowieso in. Ook zoeken ze mensen die nog makkelijk te kneden zijn. Ik vond dat ik mijn stukje wel gewoon goed gezongen heb dus aan het zingen ligt het denk ik niet echt. Hoop ik.

Zou je nog een keer auditie doen, en zo ja, wat zou je dan anders doen, nu je een keer hebt ervaren hoe zoiets is om mee te maken?
Eeyvah: Ik ben van plan volgend jaar weer auditie te gaan. Sowieso om de sfeer weer mee te maken. Ik wil graag weten van de jury of ik vooruit ben gegaan en ik hoop natuurlijk nu verder te komen! Als het goed is ga ik met een nůg grotere vriendinnen groep dan dit jaar. Ook zullen er een paar vriendinnen zelf auditie gaan doen.
Marjolijnvd: Nu weet ik hoe het allemaal gaat. Ik was nu overal achteraan gaan staan en heb me heel rustig gedragen, terwijl ik zo helemaal niet ben. Eigenlijk ben ik best druk en sta ik het liefst vooraan. Maar ik werd een beetje opstandig, doordat er telkens van je wordt verwacht dat je je op een bepaalde manier gedraagt. En zo ging ik me dus juist helemaal niet gedragen. Dat zou ik volgende keer wel anders doen.

Wat vind je van de jury en wat vind je van hun selectiebeleid? Ben je het eens met de laatste 30 kandidaten die zij geselecteerd hebben?
Eeyvah: Sommige mensen zijn wel terecht, maar andere mensen hadden bij de laatste 114 al af moeten vallen. Daarentegen had ik sommige mensen die tůen al afvielen, graag bij de laatste 30 gezien.
Marjolijnvd: Nee zeker weten niet. De helft van de mensen hebben echt geen bijzondere stem en gaan alleen door, door hoe ze zich gedragen. Sommige zongen zelfs vals. Daarnaast denk ik dat het de bedoeling is dat je tijdens het zingen gevoel overbrengt. Volgens mij is de helft van de overgebleven kandidaten meer bezig met hoe mooi ze staan te zingen dan ook echt met gevoel te zingen.

Wie van de laatste 30 denk je dat er gaat winnen?
Eeyvah: Dat vind ik echt een hele moeilijke. Het ligt natuurlijk aan de mensen die sms-en. Ik vind Sandy echt te gek. Het is alleen jammer dat mensen een slecht beeld over haar hebben en dus misschien niet veel gaan sms-en. Natuurlijk is Nathalie ook gewoon een zangtalent. Van de jongens vind ik Nigel echt heel erg goed. Ik kan moeilijk kiezen... Misschien dat ik nadat ik bij de eerste liveshow ben geweest, een beter beeld ervan heb!
Marjolijnvd: Er zijn een paar hele goede over. Sandy vind ik goed zingen, Ivar heeft wel de x-factor denk ik, maarja als hij z’n teksten blijft vergeten komt hij ook niet echt ver haha. Nathalie is wel erg goed en ook lekker opvallend. Maar ja, wie weet vindt Nederland het toch iets te overdreven…

Hoe ben je erachter gekomen dat er op FOK! een topic over jou was, en hoe vond je het om de, niet altijd even aardige, reacties te lezen?
Eeyvah: Ik zag de link op een ander forum staan en dacht eerst dat een bekende een topic had geopend. Toen ik zag dat het een vreemde was, vond ik het echt heel leuk! De vervelende reacties ben ik alweer vergeten. Het doet me vrij weinig, iedereen zijn eigen smaak, toch? Bovendien zijn de leuke reacties die ik krijg voor mij tien keer belangrijker dan die ťne rotopmerking die er bij staat.
Marjolijnvd: Ik kwam al vaker op FOK!, maar niet op het forum. M’n vriend vertelde dat ze op FOK! een Idols forum hadden en toen zag ik dus dat er een ook een topic over mij ging. De meeste reacties waren wel positief dus daar was ik super blij mee. Degene die minder positief waren hadden het vooral over dat ik te saai was. Maar dat snap ik wel want ik heb me ook een beetje saai gedragen daar terwijl ik dat eigenlijk niet ben. Dus eigen schuld..

Denk je dat je in de toekomst vaker gaat posten op FOK!?
Eeyvah: Ja, het lijkt me een erg leuk forum, ik zal het zeker in de gaten houden.
Marjolijnvd: Nou ik blijf natuurlijk al het nieuws volgen op FOK en ik vind het forum ook leuk, dus ik zal zeker blijven posten!

En de rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Eeyvah: Via "m'n eigen" topic ben ik op het forum gekomen, wat ik weer op een ander forum zag staan. Wel zat ik wel eens de nieuwsberichten te lezen op fok.nl
Marjolijnvd: M’n vriend zit altijd op dat soort sites te kijken en nieuws te zoeken.

Hoe kom je op je username?
Eeyvah: Dat is mijn standaard nickname bij alle accounts die ik aanmaak. Als je het gewoon uitspreekt krijg je 'Eva'. Niemand had het ooit eerder gebruikt, dus iedereen herkent mij hieraan.
Marjolijnvd:Het is m’n voornaam en de eerste letters van m’n achternaam. Op youtube heet ik ook marjolijnvd, dus dat leek me wel makkelijk.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
Eeyvah: Daarvoor ken ik hier de mensen nog niet goed genoeg.
Marjolijnvd: Svensational . Die zit elke keer heel hard tegen mij te posten hahaha..

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Eeyvah: Ik zou de avatars groter maken. Verder weet ik het niet zo goed.
Marjolijnvd: Nou niet zo veel. Overzichtelijke site en alles werkt dus…

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Eeyvah: Ik heb echt geen flauw idee! Ik weet nog niet zo goed hoe dat hier allemaal werkt, dus deze vraag kan ik niet echt beantwoorden.
Marjolijnvd: Wat is het leukste dat je ooit in je leven hebt meegemaakt?