FOK!ker van de week: Vader_Aardbei

Menig rechtse FP user lijkt de kriebels te krijgen als ze Vader_Aardbei aan zien komen. Maar wie is deze rode rakker eigenlijk? Je leest het hier, want Vader_Aardbei is de FOK!ker van de week.

Zhenar


Vertel eens iets over jezelf. Hou oud ben je, wat voor werk doe je, etc.
Ik ben 22 jaar oud, ik werk op zaterdag als postbode en postsorteerder bij TNT, en ik studeer HBO Digitale Communicatie aan de Hogeschool in Utrecht. Zit nu in het 2e jaar. Hiervoor deed ik een economische opleiding, maar dat beviel niet. (teveel gepruts met balansen en dergelijke) In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door achter mijn geliefde laptop, hoewel ik mezelf niet echt als Internetverslaafde zie.

Je probeert vaak het linkse geluid op FOK! te laten horen. Vind je FOK! te rechts?
Nee hoor, absoluut niet. Zowel qua redactieleden als users is er een mooie balans. Ik kan het vaak beter vinden met de wat linksere users (die hebben mijns inziens meer gevoel voor humor) maar er zitten leuke mensen aan beide zijden. Een zekere Brabantse meneer met een bewegende duif als avatar is een goed voorbeeld van een ‘’toffe, rechtse peer aardbei’’.
Qua nieuws loopt het uiteen. Er zijn wel opvallend veel nieuwsberichten over Wilders (het is ook zo’n vreselijk interessante man!) :’) maar los daarvan is de FP vrij objectief qua nieuwsberichten.

Stel, je moet kiezen tussen ChristenUnie en VVD. Wat kies je en waarom?
VVD. Ik ben het absoluut niet eens met hun economische beleid, en het is net zo’n akelige regentenpartij als bijvoorbeeld de PvdA, maar wat betreft ‘’vrijheid van het individu’’ kan ik me tot op zekere hoogte wel vinden in het liberale gedachtengoed. Op het CU zou ik echt nooit willen stemmem, enge grefo’s daar. Anti abortus, anti homo, overdreven betuttelend gedrag… ik zou uit principe trouwens nooit stemmen op een partij met religieuze grondslag.

Wat lees je liever, een bericht dat het hondje van Britney Spears zijn pootje gebroken heeft, of een bericht dat het ontslagrecht versoepeld wordt?
Hoezeer het hondje van Britney mij ook aan het hart gaat, ik zou toch liever niet hebben dat het ontslagrecht versoepeld wordt.
Nee, qua type berichten hou ik wel van wat luchtiger nieuws, maar de handel en wandel van figuren als Britney en Paris kan mij gestolen worden. Doe dan maar van die lullige berichten over Dries Roelvink of Roef & Marian, dat is nog wel leuk omdat het tevens vrij obscuur is. Zonder Fok! zou ik nooit weten hoeveel kansloze artiesten Nederland eigenlijk rijk is!

Over ontslagrecht gesproken, wat vind je eigenlijk van het kabinet? Is het beter of slechter dan het vorige?
Ik ben duidelijk geen PvdA fan, maar hun beleid is in ieder geval socialer dan dat van de VVD. Ik ben het tot op zekere hoogte eens met bepaalde belastingverhogingen, maar ik heb niet de indruk dat het geld naar de juiste doelen gaat. En dan heb ik het over de zorg, onderwijs, veiligheid (ja toch wel) etc. Dat ze de koopkracht beperken vindt niemand fijn, zeker niet na de voorgaande kabinetten Balkenende. Al met al had ik liever de SP gezien op de plek van de PvdA, maar ja, het heeft niet zo mogen zijn.
En we moeten echt eens een keer af van dat eeuwige CDA met Verhagen, Balkenende en Donner. Wat dat betreft vond ik de Paarse kabinetten zo slecht nog niet.

Zou FOK! volgens jou extreem rechtse reacties strenger moeten modereren?
Nee, volgens mij wordt er al streng genoeg gemodereerd. En als iedere domme, ondoordachte reactie wordt verwijderd, blijft er niets meer over voor mij om op te gaan prijsschieten!
Ik stoor mij overigens ook net zo hard aan reacties als ‘’Nederland wordt Islamitisch hahaha’’ of van die mensen die de dood van Nederlandse soldaten toejuichen. Ik weet dat ik een beetje een naam achter me aan heb dat ik het altijd blind zou opnemen voor onze Koran lezende, halal vlees minnende medelanders, maar daar is volgens mijzelf toch echt geen sprake van. Ik beoordeel mensen liever op hun gedrag, dan op hun achtergrond.

Waarom Vader_Aardbei en niet Vader_Tomaat of iets dergelijks?
Omdat ik aardbeien lekker vind. Ze zijn zoet, en gezond voor je. Dat ‘’vader’’ slaat in feite natuurlijk nergens op, ik vond het gewoon cool klinken. Ik zou overigens nooit een nickname nemen met ‘’tomaat’’ erin, bah, dat is veel te clichÚ.

De reacties van welke users op de frontpage vallen je op? Waarom?
De reacties die me het meest opvallen zijn de humoristische reacties. Sommige mensen vinden het vreselijk flauw, maar ik vind zelf woordgrapjes die met het bericht te maken hebben altijd wel grappig. Longmen bijvoorbeeld is daar heel goed in. Ik zou nu een heel rijtje namen kunnen opsommen, maar straks vergeet ik iemand en dan krijg ik een boze PM.

De rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Puur toeval, denk ik. Als je op zoek gaat naar nieuws kom je vroeg of laat op deze site terecht, en de toon van de berichten beviel me hier wel. De laatste tijd vind ik zelf dat actualiteit heeft ingeboet voor showbizz-berichten, maar dat kan aan mij liggen.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
Niemand. Zo haatdragend ben ik niet. Ik geloof misschien niet in Jezus, maar hij had wel een punt dat je met wraak nergens komt. (schijnheilige glimlach)

Iets waar ik me wel aan erger zijn figuren die hele columns, artikelen of gerelateerde nieuwsberichten van andere sites copy-pasten en in een post pleuren. Zodat je 3 pagina’s moet scrollen voordat je verder kunt lezen. Ik vind dat de redactie daar meer tegen moet optreden.

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Er schiet me niets te binnen. Ik vind de situatie zoals het er nu voorstaat prima. Misschien zou ik de columns wat zorgvuldiger selecteren, er zit af en toe echt crap tussen. En soms zijn ze dan weer spot-on.

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Met of zonder slagroom?

...en de vraag van Zhenar: Het schijnt dat jij voorbestemd bent om morgen het lot van de wereld te bepalen; wat voor ondergoed doe je aan?!
Blauw boxershort met aardbeien-motief.