FOK!ker van de week: Zhenar

Al sinds 2001 zwerft Zhenar rond op het FOK!forum, maar echte FOK!bekendheid heeft hij nooit vergaard. Vanaf vandaag zal het leven van deze FOK!ker, die vooral in de SHO, FTR en IDO fora te vinden is, nooit meer hetzelfde zijn, want met dit FOK!userinterview leren we alles over hem, zijn reltopics, en zijn vreemde obsessie voor een moderator van CUL!

Zhenar


Afgelopen FOK!userverkiezingen werd je verkozen tot grappigste user van FOK!, maar naderhand bleek niemand je te kennen. Wat heb je vervolgens gedaan om je gewonnen prijs waar te maken?
Laten we eerlijk zijn: die hele userverkiezingen zijn gewoon ťťn grote farce (wat ik overigens erg jammer vind). Omdat we in ShowChat toevallig harde tepels krijgen van verkiezingen, zijn wij massaal gaan stemmen. In tegenstelling tot de rest van FOK! En daar ben ik dus als grappigste uit de bus gekomen. Zo zie je dat zelfs een farce nog accurate resultaten kan opleveren.

Maar aangezien ik amper iets heb hoeven doen om die award te krijgen, voelde ik me ook niet echt geroepen om de award te verdedigen. Mijn humor zit hem sowieso niet per definitie in de grappige topics die ik opzet, maar meer in de snedigheid van mijn posts. Die zijn dan ook hilarisch gebleven.

In Mijn speelgoedeendje zien we de avonturen van Kwakje en de kat. Heeft Spielberg al gebeld voor een sequel?
Spielberg zou de pistolen in mijn sequel vervangen door walkie-talkies en zou opeens 3000 jaar de toekomst induiken waarin aliens de aarde hebben overgenomen, met Kwakje als enig overlevend wezen. Hij moet dus met zijn tengels van mijn creatie afblijven!

Natuurlijk is er wel een vervolg in de maak. Het wordt een prequel, waarin ik de esoterische achtergrond van Kwakje verken en zijn ongezonde antipathie jegens Monopoly; dingen die in het eerste deel een beetje ondergesneeuwd zijn.

Het Plaats hier reacties op nog niet bestaande topics is van jouw hand. Je haalde je de woede van de crew op de hals omdat heel FOK! ondergebaggerd werd. Vind je dat terecht? En welke intentie had je met dat topic?
Dat topic was hilarisch en ťťn van de topics waarmee ik het meeste lol gehad heb. Maar de woede van de crew was terecht. Het topic liep al snel uit de hand; ik had ook niet verwacht dat het zo populair zou worden. Het was de bedoeling dat er slechts ťťn onzinreactie per topic zou worden gepost, maar op een gegeven moment besloten de users in het topic om massaal topics te gaan onderspammen. Daar ging het fout.

De intentie die ik met dat topic had, was om onintentionele humor te veroorzaken, doordat van tevoren bedachte reacties “toevalligerwijze” erg van toepassing waren op het topic waar ze uiteindelijk in terecht kwamen. Misschien dat je het zelfs een verkenning van lotsbestemming kunt noemen… Feit blijft, dat het een hilarisch topic was, zij het wel een onderbegrepen, ondergewaardeerd, “je had erbij moeten zijn”-topic.

Al tijden probeer je aan een note te komen. Enig idee of dit inmiddels is gelukt?
Ja, want ik tijdens de Grote Modstaking heb ik met termen gegooid als “NSB’er” enzo. Daar heeft Dizer mij een note voor gegeven. En verder heb ik er geloof ik nog twee. Geen idee waarvoor, want mijn posts zijn altijd correct dan wel terecht.

Je lijkt een ongezonde obsessie te hebben voor MissHobje. Vanwaar deze adoratie?
De jingles op FOK!radio! De stem van MissHobje straalt een ongekende enthousiasme, passie en geilheid uit. Ik hoorde haar en ik wilde haar. Stalken, welteverstaan.

We hebben Zhenar een tijdje moeten missen, hij werd toen tijdelijk verruild met Gezondaar. Had je specifieke redenen om Zhenar wat rust te gunnen?
Ik was nooit echt tevreden met die username. Toen Zhenar een specifiek mooi rond postaantal had bereikt, besloot ik om hem te laten sterven. Zodoende bedacht ik Gezondaar, wat ik zelf een briljante username vond. Die mening deelde helaas alleen de onvolprezen Dada met mij. Maar toen ik op een dag per ongeluk met Zhenar had ingelogd en daar ook mee had gepost, was het hele idee achter het strakke postaantal van Zhenar weg. Ik zag dat als een teken en besloot Zhenar te laten herrijzen. Als een messias.

Als je jezelf zou moeten vergelijken met een figuur uit Sesamstraat, wie zou dit dan zijn?
Tommie. Dat is wel een toffe sociale, maar ook wel een directe. En hij doet het met Ieniemienie, dť chick van Sesamstraat.

Je hangt veel rond in SHO, FTR en IDO. Ben je zo'n tv-freak?
In SHO zit ik alleen vanwege ShowChat. Daar zitten namelijk zowel de knapste als de meest intellectuele FOK!kers. En Svensational. Verder heb ik vrij weinig met SHO, afgezien van het sporadische reality-tv topic, waar ik meestal na enkele afleveringen afhaak.

In FTR en IDO zit ik veel omdat ik inderdaad een tv-freak ben. Het vergt best veel van je om zoveel series te volgen. Met een groep vrienden kijk ik wekelijks een aantal vaste series. Daarnaast kijk ik graag op een vrije avond series die ik anderen niet leuk vinden (meestal wijvenseries). Ik kijk overigens bijna nooit Nederlandse televisie. Ik download gewoon wat ik leuk vind en ik koop dvd’s van wat ik superleuk vind, zodat die er nog wat geld voor krijgen. Ik ben best wel jofel op die manier. Soort van.

Op FOK! heb je een aantal mensen leren kennen die je inmiddels tot je vriendenkring kunt beschouwen. Wat heeft je er ooit toe gezet met deze mensen te meeten?
Het was toch echt mijn nieuwsgierigheid (of noem het verlangen) naar MissBliss dat mij over de drempel heeft geduwd (sorry Dizer). Want in alle eerlijkheid: afspreken met iemand die je van internet kent is gewoon keisuf. Ik gnuifde wel eens om de meeting-topics die voorbij kwamen, met de overtuiging dat ik zoiets echt nooit zou doen. Maar toen in mijn geliefde ShowChat een meetvoorstel werd gedaan, dat voor mij wel erg gemakkelijk uitkwam, můest ik gaan! Al was het maar om te weten of MissBliss in het echt net zo tof was als op het forum. En Dizer is gewoon super lief, daar twijfelde ik niet aan en dat bleek ook waar te zijn. Daaruit zijn diverse andere meets ontstaan, met name met ShowChatters (in het bijzonder Babette21), want dat zijn simpelweg toffe lui.

De rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Ik begon ooit met een oude account tijdens BB3 en heb toen ongeveer tien posts gedaan. Jaren later verveelde ik mij tijdens mijn stage, herinnerde ik mij FOK! en besloot ik een nieuwe account aan te maken.

Hoe kom je op je username?
Dat is een naam uit een boek dat ik ooit heb gelezen. Of een verbastering ervan. Wat een suffe vraag is dit.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
“Onmiddellijk” schrijf je met DUBBEL “L”, sukkel.

Maar om op je ongelukkig uitgewerkte vraag in te gaan: van mij mag Danny wel geband worden. Ik heb het volste respect voor het werk dat hij voor FOK! verricht, maar inhoudelijk is hij natuurlijk een natte dweil. Laat hem maar lekker de stille kracht achter FOK! zijn en verder van het forum wegblijven. Vooral zijn FB-topics zijn tenenkrommend. Doe vooral wat je zelf wilt met je forum, maar als je van elke vorm van kritiek een verschrompeld piemeltje krijgt van ellende, dan moet je ook niet om feedback vragen.

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
- Betere organisatie van de userverkiezingen, zodat ik de volgende keer daadwerkelijk erkend wordt als grappigste user.

- De searchfunctie eindelijk goed laten werken.

- Meer promotie maken, al vind ik dat men daar wel al erg zijn best voor doet. Maar het kan altijd beter, out of the box enzo.

Maar in principe is het forum ook wel tof genoeg zoals het nu is. Die kleine irritaties, de fouten die in de organisatie worden gemaakt, dat maakt het juist zo leuk. Als alles vlekkeloos zou verlopen op FOK!, dan zou het maar een saaie boel zijn.

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Het schijnt dat jij voorbestemd bent om morgen het lot van de wereld te bepalen; wat voor ondergoed doe je aan?!