Het FOK!games maandoverzicht: februari

Februari is traditioneel toch ťťn van de rustigere maanden in de games-industrie. De feestdagen zijn net geweest, en als gevolg hiervan komen de meeste toppers niet uit in deze periode. Ondanks dit feit zijn er deze maand toch een aantal juweeltjes uitgekomen, op de PC en de consoles. Allereerst is er The Burning Crusade, de eerste volledige uitbreiding voor het immens populaire World of Warcraft. Pitom trotseerde het nieuwe continent Outland en zag dat het goed was. Ondanks het feit dat Blizzard met deze expansion een beetje op safe speelt valt er niets af te dingen op de kwaliteit van deze expansion pack, en deze werd dan ook beloond met een 84%.

Een andere topper die nog op de valreep in februari het daglicht zag was Crackdown. In deze free-roaming game (het zogenaamde GTA genre) ben je dit keer eens niet de gangster of de topcrimineel maar ben je juist de sterke arm der wet. Het is aan jou, een genetisch gemanipuleerde superagent, om de stad te ontdoen van criminaliteit. Roy nam deze zware taak op zich, ontdeed de stad van criminelen, en zag dat het goed was. De game scoorde dan ook een 87%.

Dat de PS2 ook in Europa nog niet verleden tijd is blijkt wel als je games als Okami ziet. Deze game maakt optimaal gebruik van de PS2 om een zeer apart, maar erg indrukwekkend Japans sprookje te vertellen. Met behulp van een magische kwast kun je de omgeving om je heen aan passen om puzzels op te lossen en dit levert erg originele gameplay op. Het feit dat de game misschien een beetje eenvoudig is had geen invloed op de algemene indruk die afterparty van de game had. Hij beloonde Okami dan ook met een verdiende 91%.