FIFA Interactive Worldcup

Je kunt veel zeggen van EA, maar dat ze dingen klein aanpakken is er niet eentje van. Bij binnenkomst in hèt stadion van onze hoofdstad kreeg ik meteen een polsbandje dat mij als pers toegang verschafte tot de koninklijke lounge van de Arena. Zoals ik al zei, geen halve maatregelen.

Om de Nederlandse voorrondes soepel te laten verlopen stonden er 22 Xboxen opgesteld, waarvan er een stuk of vijftien exclusief voor het toernooi waren bedoeld. Op de rest konden de mensen die niet meededen, of er al uit lagen, een vriendschappelijk potje ballen. Ondergetekende heeft dit ook even gedaan, en verloor met 2-1 van een kereltje dat niet ouder dan twaalf kan zijn geweest.

Het toernooi begon met 128 deelnemers, en de voortgang in de poules kon haarfijn in de gaten worden gehouden op grote plasma-schermen die in de zalen hingen. Pas na de eerste ronde, toen men 64 stuks kaft van een gelijke hoeveelheid koren had gescheiden, begonnen de wedstrijden interessant te worden. Het was voor de deelnemers zeker de moeite waard om hun best te doen, want naast leuke prijzen zoals games en een Xbox, kregen de beste 3 deelnemers een plaats in de regionale voorronde in Parijs. De beste spelers van dat toernooi gaan samen met toppers uit andere regionale voorrondes uit onder andere Berlijn, Seoul en Amerika door naar de grote finale in Zürich, Zwitserland.