FOK!ker van de week: WAARHEID

Bij de vaste bezoekers van de Frontpage staat WAARHEID bekend als het christelijke geluid op FOK!, maar wie is deze user eigenlijk? Je leest het hieronder, want WAARHEID is de FOK!ker van de week!


Zhenar


Je schrijft in je reacties eigenlijk altijd over hoe een nieuwsbericht zich verhoudt tot je geloofsovertuiging. Wat is precies je geloofsovertuiging en wat zijn daarvan voor jou de belangrijkste punten?
Ik ben katholiek. God staat centraal en Jezus is zijn zoon. Persoonlijk vind ik het belangrijk om ook je omgeving erop te wijzen dat het ook anders kan en dat je daarmee een gelukkiger en beter mens wordt.

Je lijkt vaak teleurgesteld in de gebruikers op de frontpage. Wat beweegt je om te blijven reageren?
Parels voor de zwijnen is een spreekwoord wat ik wel eens gebruikt hebt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, ook al verander je 1 mening dan is dat toch een resultaat. Ik vindt het vooral belangrijk dat ook mijn meer conservatieve mening gehoord wordt temidden van het vaak eenzijdige commentaar.

Je hebt nu het imago van een nogal conservatieve en ouderwetse protestant. Klopt dat imago volgens jou?
Nee. Ik ben van huis uit een Katholiek. Het probleem is dat als je ergens een grens trekt, betreft met wat allemaal kan tegenwoordig, dat je al snel in een rechts conservatieve hoek wordt gedrukt. Alles moet maar kunnen is een hele populaire gedachte. Dat is natuurlijk nonsens! Om een voorbeeld te geven: als men zou wachten tot het huwelijk en elkaar trouw zou blijven zou er nooit zo’n enorme aids epidemie heersen in sommige landen. En dan halen sommige mensen het nog in hun hoofd met de vinger naar de Paus te wijzen alsof hij zich zo misdragen heeft! De mens is in het algemeen gebaat bij wetten en regels, niet teveel en niet te weinig zoals nu, in het persoonlijke leven en in de wet. L

Wat vind je dat er moet veranderen in de wereld? En waarom?
Wij zouden wat vaker met zijn allen aan God moeten denken, ik hoop dat iedereen dan de wijsheid en kracht zou vinden om de aarde wat mooier en rechtvaardiger te maken.

Je schrijft regelmatig dat je geschiedenisleraar bent. Op wat voor school geef je les? Zou je je leerlingen FOK! aanraden?
Ik geef les op een OPENBARE scholengemeenschap. Dit is een bewuste keuze van mij geweest. De Bijbel is een eeuwen oud boek waar veel zaken uit onze maatschappij op gebaseerd zijn en waar veel wijsheden in staan (of je het leuk vindt of niet). Het is vreselijk dat deze kennis aan het verdwijnen is, leerlingen (gelovig en ongelovig) weten vaak niet eens meer wat er met Pasen of Pinksteren gevierd wordt. Schandalig! Ik probeer leerlingen ook hierover iets mee te geven.. Ik zou Fok aanraden als nieuws site voor kinderen vanaf 16 jaar. Wel met de opmerking dat er ook andere meningen zijn die de moeite waard zijn wil je een genuanceerd beeld krijgen.

Welke berichten trekken je op de frontpage het meeste aan en waarom?
Berichten over de problemen met sommige groepen medelanders. In de eerste plaats omdat dit soort stukken het failliet van de linkse filosofie aantonen, en in de tweede plaats omdat dit vaak levendige discussies oplevert.

Bid je wel eens voor de gebruikers op de frontpage? Wat vraag je dan?
Nee ik bid in het algemeen niet voor de gebruikers op de frontpage omdat het moeilijk is in te schatten in hoeverre hun soms puberale gedrag serieus te nemen is. Het is in ieder geval wel belangrijk dat zij ook weten dat er iemand voor hun is die hun altijd kan helpen en met hun mee kijkt, als zij hiervoor open staan.

Wat vind je van Geert Wilders? En van Jan-Peter Balkenende? En van André
Rouvoet? En van Bas van der Vlies? En van Wouter Bos?

Geert Wilders zegt soms goede dingen. Dingen die elke slager of groenteman in de grote stad je ook kan vertellen. Echter soms werkt hij op de lachspieren door gebrek aan nuance. Jan Peter Balkenende is een man die ik respecteer. Hij heeft zijn baan weer elan gegeven door als een echte burgervader op te treden en ook te spreken over normen en waarden. Alhoewel hij wat vaker een uitgesproken mening mag ventileren, hij had bijvoorbeeld Maxima moeten terug fluiten toen zij zich ongevraagd in het multiculturele debat mengde met de opmerking dat de Nederlandse identiteit niet bestond, wat ik schandalig vond. Rouvoet komt integer over en dat is een enorm pluspunt voor een politicus. Wouter Bos is een huichelaar, omdat hij tijdens de verkiezingen leugens heeft verteld aan het Nederlandse volk ( EU-grondwet) En in de tweede plaats omdat hij de filosofie van zijn eigen partij (waar ik het niet mee eens ben overigens) verraadt door in deze regering te stappen.

Wat heb je liever dat je kinderen worden, als je alleen maar de keuze had tussen een atheïst of een moslim?
Een atheïst heeft een bepaalde levensfilosofie waarover je met hem of haar kunt debatteren. Een moslim staat daar veel minder open voor. Je zou natuurlijk kunnen stellen dat dit ook voor christenen geldt maar dat is niet waar. Een christen zou geconfronteerd met de evolutie leer gaan nadenken en inzien dat dit ook onderdeel van Gods plan kan zijn geweest. De oude Grieken waren bijvoorbeeld al gefascineerd door de schoonheid van de goddelijke regelmaat van het heelal, in plaats van de wetenschapper op een voetstuk te plaatsen die deze bevindingen deed. De meeste moslims zijn nogal star in hun opvattingen ook al is hun ongelijk feitelijk bewezen, dat vindt ik gevaarlijk. Atheïst dus.

En de rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Ik vermoed via een link ergens.

Hoe kom je op je username?
Het leven zit zó mooi in elkaar, daar moet wel iets of iemand achter zitten, helaas wordt er steeds minder aandacht besteed aan het boek dat de basis is van onze westerse beschaving. De waarheid wordt helaas steeds vaker verzwegen onder het mom van respect voor andere visies hoe vreemd en primitief deze ook zijn. Dat steekt mij.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
Zij die het nodig vinden om bij elk bericht over voetbal zich laatdunkend uit te laten over joden of het joodse volk, volstrekt onacceptabel en onzinnig. Jammer dat hier niet tegen wordt opgetreden terwijl dit in andere gevallen wel direct gebeurt.

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Niet veel, alhoewel FOK! wel zou moeten proberen een meer gemengd publiek te trekken. Het is jammer dat men de mening van een gelovig mens automatisch als minderwaardig bestempeld terwijl deze mening toch wel een wereldwijde meerderheid vertegenwoordigt.

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Normen en Waarden test
Wat is je score bij deze normen en waarden test?

...en de vraag van Vader_Aardbei: Met of zonder slagroom?
Met is heel verleidelijk maar ik heb het leven liever puur en rein...