Asterix & Obelix XXL 2

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd groot fan geweest van Asterix en Obelix. De kleine en de dikke Galliër hebben veel mooie avonturen beleefd en in de loop der jaren zijn er best veel games uitgekomen. Nu kunnen we aan de slag met de remake van hun laatste game.

Asterix & Obelix  XXL 2 is een remake van de PlayStation 2-game uit 2006. Het eerste dat opvalt is dat de remake grafisch een flinke upgrade heeft gehad, maar is nog steeds niet van deze tijd. Alles ziet er goed uit en de vrolijke setting geeft je echt het gevoel dat je in de Asterix & Obelix-wereld rondloopt. De animaties lopen soepel maar toch is niet alles in een nieuw jasje gestoken. De filmpjes die we tussendoor te zien krijgen zijn nog steeds uit het oude spel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij er niet echt aan geergerd heb. De gameplay loopt soepel en lekker waardoor het goed te spelen is. Iets dat op de PlayStation 2-versie nog wel eens te wensen overliet.

Asterix en Obelix XXL 2

Asterix & Obelix XXL 2 speelt zich af een Las Vegum, een soort parodie op Las Vegas. De druïde Panoramix blijkt samen met Caesar een groep druïden te hebben ontvoerd om het Gallische dorpje over te nemen. Uiteraard vraagt dat om actie van onze twee vrienden en gaan zij samen met hun hondje Idéfix op pad om dit te voorkomen. Waar het allemaal om draait in Asterix & Obelix XXL 2 is het verslaan van de Romeinse soldaten. Net zoals in de strips kun je ze nu hun sandalen weer uitslaan. Terwijl je ze alle hoeken van de wereld laat zien verzamel je hun helmen en hiermee kun je upgrades kopen. Denk aan meer levens voor je personages, nieuwe combo's om Romeinen de soep in te meppen, betere uitrusting en 3D-modellen van tegenstanders. Hou er wel rekening mee dat je de helmen ook in-game moet gebruiken om bepaalde deuren te openen.

Asterix en Obelix XXL 2

Naast dat je alleen kan vechten kun je ook lekker samen op pad om Romeinse legioenen te verslaan. Dit was voor mij het leukste van de game, maar ik merk wel dat het spel op een bepaald moment wel eentonig wordt en je het wel een beetje gezien hebt met Romeinen rammen. Ze proberen er een beetje afwisseling in te houden door bepaalde puzzels aan het spel toe te voegen. Verwacht geen puzzels van super hoog niveau, maar het breekt wel een beetje de eentonigheid van het spel.

Asterix en Obelix XXL 2

Asterix & Obelix XXL 2 is een leuk spel, maar daar is alles ook wel een beetje mee gezegd. Er zit heel weinig diepgang in en de verveling slaat snel toe. Ook de puzzels zijn te eenvoudig om het allemaal een beetje spannend te maken. Toch heb ik aardig wat uurtjes plezier gehad met het spelen van het spel en dan vooral met iemand samen. Mijn verwachtingen waren ook niet heel hoog en dus viel het allemaal wel mee. Dit zorgt er toch voor dat het spel van mij een krappe voldoende krijgt. Lekker hersenloos slashen op Romeinen is altijd goed.