Leagoo Alfa 2: Indrukwekkend budget

3. Bouwkwaliteit & Uiterlijk

De Leagoo Alfa 2 heeft licht afgeronde hoeken waardoor het toestel redelijk goed in de hand ligt. Het toestel heeft een sandwichontwerp, het frame van het glas en de achterkant van het toestel sluiten het middenframe in. Dit, samen met de afgeronde hoeken zorgt voor een strak ontwerp. 

Aan de voorkant vinden we de bovenaan het scherm de belspeaker, 5MP camera, flitser, lichtsensor en nabijheidssensor. Onderaan het scherm vinden we de drie verlichte capacitieve knoppen. Van links naar rechts zijn dat de menu-, home- en terugknop. De homeknop dubbelt als driekleurige notificatieled (Groen, blauw, rood). De knoppen hebben trillende feedback (aan en uit te zetten). De achtergrondverlichting van de knoppen is verder niet in te stellen. 

Leagoo Alfa 2 Voorkant (Foto: RobertNL)

De achterkant van het toestel is een gladde plastic achterkant. De acherkant van het toestel is te verwijderen door voorzichtig vanaf de inkeping te trekken. De achterkant wordt op diverse punten vastgeklikt op het frame, dit systeem zorgt dat de cover stevig vastzit. Nadeel is wel dat de stukjes plastic die vastklikken snel kunnen afbreken. Met als gevolg dat de cover daarna minder goed aansluit. 

Aan de achterkant van het toestel vinden we de 13MP camera met dualtone LED flash. De camera steekt een beetje uit waardoor het toestel niet helemaal vlak op de tafel ligt. Onder de camera vinden we de ION smart touch. Dit is een extra touchpad waarmee je de telefoon kunt bedienen. Zo kun je de telefoon door dubbel te tikken ontgrendelen of door webpagina's scrollen. 

Leagoo Alfa 2 achterkant2

Onderaan het toestel vinden we de mono speaker. Onder de speaker vinden we een kleine uitstulping. Hierdoor ligt de speaker niet vlak op de tafel waardoor deze iets minder gedempt wordt. Onderaan het toestel vinden we de microfoon en micro USB aansluiting. Bovenaan het toestel vinden we de 3.5 mm aansluiting. 

De rechterkant van het toestel bevat de aan en uitknoppen, deze zitten op een prettige plaats en werken prima. De knoppen zitten ook strak in de behuzing, iets dat niet bij ieder budget toestel het geval is. 

Leagoo Alfa 2 knoppen

Als we de achterkant van het toestel verwijderen vinden we links en rechts een simkaartslot. Daarnaast is er een micro SD kaartslot aanwezig. De 2600mAh batterij zit achter een metalen plaatje en is dus niet verwijderbaar. 

 Leagoo Alfa 2 binnenkant

Het toestel lijkt een prima bouwkwaliteit te hebben, tijdens de reviewperiode zijn we geen vervelende gebreken tegen gekomen. Wel is één van de kleine pootjes van de backcover afgebroken bij het verwijderen van de backcover. Dit heeft gelukkig verder weinig gevolgen want de cover sluit nog goed aan. 

Vergelijkingsfoto's, Oukitel K4000 pro, Leagoo Alfa 2 en Jiayu S3:

Leagoo Alfa 2 vergelijking
Leagoo Alfa 2 vergelijking 2