Blu-Ray: Fright Night

Deze week verschijnt de humoristische horrofilm Fright Night op Blu-Ray en DVD. De film kwam in 2011 stilletjes in de bioscoop en niet veel mensen hebben de film gezien. Zal de film wel de televisieschermen veroveren en alsnog de cultfilm worden die hij zo graag wil zijn?

Fright Night BluRay Cover

Fright Night draait om scholier Charley Brewster (Anton Yelchin; Star Trek), die er alles aan doet om populair te worden. Hierdoor heeft hij zijn jeugdvriend links laten liggen. Als deze tegen Charley vertelt dat zijn buurman Jerry (Colin Farrell; Phone Booth) een vampier is, verandert alles. De hel breekt algauw los in dit kleine dorpje aan de rand van Las Vegas. Charley heeft geen andere keuze dan afreizen naar Vegas om de hulp in te roepen van Peter Vincent (David Tennant; Doctor Who), ook bekend als de Vampierdoder!!!

Fright Night is een vampierfilm anno 2012. De film neemt zichzelf niet al te serieus en dat is alleen al te merken aan vampier Farrell, die duidelijk de grootste lol heeft iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Als je dan ook acteurs Christopher Mintz-Plasse (Superbad) en David Tennant in over-the-top bijrollen cast, heb je bij voorbaat al een leuke film te pakken. Het plezier spat van het scherm en de vampierfilm-liefhebber zal zijn vingers er bij af kunnen likken.

Fright Night screen 1

Ook op blu-ray komt de film goed over. De beeldkwaliteit is gewoon scherp zoals je mag verwachten van een film uit 2011, en het 5.1 Dolby Digital geluid komt lekker uit de speakers.

Extra's

De blu-ray is niet verstoken gebleven van een aantal extra's, waarvan sommige nét iets verder gaan dan de standaard extra's. De disc begint standaard met een aantal trailers, die je wel gemakkelijk kan overslaan. De menu's zijn helaas erg saai, en houden niet meer dan een plaatje van Colin Farrell als Jerry in. Opvallend is dat er tijdens de film geen pop-up menu's zijn, en je alleen terug kan naar dit saaie hoofdmenu.

Fright Night bluray menu

How to make a funny vampire movie guide (ca. 8 minuten)

Een korte, leuke feature waarin de belangrijkste regels bij het maken van een vampierfilm uit de doeken worden gedaan. Ook zijn hier leuke inside-jokes over vampier(films) te vinden, dus voor de liefhebbers is dit een leuke extra.

Squid Man: Uncut (ca. 3 minuten)

In de film maken de drie vrienden in hun jeugd een aantal films over Squid Man en zijn vijanden. Deze zien we kort terug in de film, maar op de Blu Ray staat de volledige versie van het filmpje. Ook hier spat het plezier van de acteurs af, en sommige zaken zijn duidelijk geïmproviseerd. Erg leuk!

De rest van de extra's zijn helaas minder van niveau:

Peter Vincent: Come Swim in my Mind (ca. 2 minuten)

Een nep-promo over de Las Vegas show van Peter Vincent. Voornamelijk een herhaling van beelden uit de film.

Fright Night screen 2

Deleted/Extended Scenes (ca. 6 minuten)

Een stuk of 6 verwijderde of uitgebreide scènes, zonder verdere toelichting van regisseur of andere betrokkene. Scenes zijn ook terecht geknipt uit de film.

Bloopers (ca. 3 minuten)

Vaak is een blooper reel erg leuk. Duidelijk is wel dat er lol is gemaakt op de set, maar deze blooper reel toont brengt het niet echt over zoals zou moeten.

Kid Cudi Music Video - 'No One Believes Me' (ca. 4 minuten)

Wie? Wat? Hoe? Inderdaad...

Toch is het de moeite waard om de blu-ray aan te schaffen, al is het alleen maar omdat de film er gewoon perfect opstaat. De film is gewoon erg de moeite waard, dus voor liefhebbers van horror en vampierfilms in het bijzonder, zou dit een blinde aanschaf moeten zijn (indien de prijs er naar is).