The Inbetweeners Movie

In de Britse sitcom The Inbetweeners draait het om vier tienervrienden op een overheidsschool. Will McKenzie (Simon Bird) is nieuw op deze school en is veranderd van school door financiële problemen van zijn moeder. Hij wordt meteen opgevangen door drie andere scholieren, die hem bekend maken met het leven op de school. De serie kreeg al meerdere prijzen (waaronder een BAFTA) en als afsluiting van de drie seizoenen werd de film The Inbetweeners Movie gemaakt.

De jongensvrienden Will, Neil, Simon en Jay zijn vier onrustige en onaantrekkelijke 18-jarige jongens uit Zuid-Engeland. Als ze van school af gaan en één van hen gedumpt wordt door zijn vriendin, besluiten ze om op vakantie te gaan naar Kreta. Kortom, een zoektocht naar drank, meiden, seks, zon, zee en seks. Helaas voor hen verloopt deze zoektocht niet echt soepel.

De Britse films en series worden gekenmerkt door de droge humor en de absurde situaties die ontstaan. Dat is in The Inbetweeners Movie zeker niet anders. Doordat de vier jongens eigenlijk sulletjes zijn zorgen de stuntelige versierpogingen regelmatig voor een goede lach. De film is verre van voorspelbaar door de aparte wendingen die de personages een grap of situatie soms meegeven. Verwacht je het ene, dan gebeurt het andere.

Het is niet noodzakelijk om de serie gezien te hebben. Het is wellicht iets makkelijker, omdat je de personages dan beter kent. Maar als stand-alone is de film ook nog steeds goed te doen. Wellicht dan iets oppervlakkiger, omdat de karakters vrij weinig geïntroduceerd worden. Dat gebeurt allemaal in de serie.

The Inbetweeners Movie is een hilarische tienerfilm geworden met eigenlijk de Britse humor ten top. De vier sulletjes wekken al snel symphatie voor zichzelf op en je leeft met ze mee tijdens de beschamende situaties. Als je het niet te serieus neemt, dan kun je hier flink mee lachen. Doet een goede gooi naar beste komedie van het Nederlandse releasejaar 2012. Nu al.