Blu-ray: The World's End

De Three Flavour Cornetto Trilogy van regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost begon in 2004 met de hilarische zombiekomedie Shaun of the Dead. Na de politiethriller Hot Fuzz in 2007 komt er een einde aan de trilogie met de sciencefictionfilm The World's End. Het was een groot succes in de Amerikaanse en Britse bioscopen, maar het was even onzeker of de film ook in Nederland uitkwam. Nadat het slotstuk van de trilogie toch in Nederland bekeken kon worden, is de film nu te bekijken op dvd en blu-ray.

Twintig jaar na de poging tot een epische kroegentocht proberen vijf jeugdvrienden het op aandringen van een van hen nog een keer. Iedereen wordt aangemoedigd door Gary King (Simon Pegg), een veertigjarige man die zich nog vastklampt aan zijn tienerjaren. Hij sleurt iedereen, waaronder Andy Knight (Nick Frost), mee in zijn droom om de tocht te starten en de fabelachtige pub The World's End te bereiken. Als de drinktour van start gaat en het verleden en het heden worden gevierd, realiseert de groep dat zijn moeten vechten voor de toekomst. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor de complete mensheid. Ineens wordt The World's End bereiken een van hun minste zorgen.

Bij het opstarten van de blu-ray worden er trailers vertoond van 47 Ronin, Oblivion, Kick-Ass 2 en R.I.P.D., die overigens niet geheel HD lijken te zijn. Deze zijn makkelijk over te slaan, zodat je snel in het menu verschijnt. Het menu is vergelijkbaar met die van de andere Universaltitels: overzichtelijk, helder en zonder al teveel poespas. Met één druk op de knop kan de film worden gestart en achteraf is het net zo makkelijk om een van de extra's te bekijken.

Dit maakt van de blu-ray van The World's End een meer dan prima uitgave, die exact bij de eveneens meer dan prima film past. De kenmerkende cameravoeringen en montagetrucjes van Edgar Wright zijn heerlijk om naar te kijken en het duo Pegg en Frost laat weer eens zien dat ze samen toch het leukst zijn. Weliswaar verliest de film tegen het einde wat van haar charme en is het niet de beste film uit de trilogie, maar dat mag de pret niet drukken. Eén van de leukste komedies van het afgelopen jaar.

Lees hier de bioscooprecensie van de film.


Extra's

- Verwijderde scène (0:54)
Een scène van nauwelijks een minuutje die eigenlijk niet eens de moeite waard is om het te bekijken. Er zit geen actie in, geen karakterontwikkeling, dus gewoon overslaan.

- The Making of The World's End (48:06)
Een geweldige mini-documentaire over het maken van de film, waarin regisseur Edgar Wright en de acteurs ons meenemen vanaf het allereerste idee tot het uiteindelijke eindproduct. Voor de fans een must-see om te zien.

Hoewel de documentaire erg interessant is, blijft toch de vraag waar het overige bonusmateriaal is gebleven dat wel op de Amerikaans een Britse release staat. Hier staat bijvoorbeeld nog een VFX breakdown op en een zes minuten durende video waarop alle easter eggs verklaard worden.