Blu-ray: Hours

Het kwam voor iedereen als een schok: de dood van acteur Paul Walker. De Amerikaan kwam eind november om het leven tijdens een auto-ongeluk. Walker brak wereldwijd door vanwege zijn rollen in de Fast and the Furious-serie en zat middenin de opnames van een zevende deel. De allerlaatste film waarvan hij de opnamen van voltooide is Hours: een film die anders in Nederland geen aandacht zou krijgen, maar door het overlijden van de hoofdrolspeler een zwart randje krijgt.

New Orleans, 2005. De vrouw van Nolan (Walker) overlijdt tijdens de bevalling, waardoor hij de zorg van het pasgeboren kindje moet dragen. Wanneer Nolan nog aan het rouwen is, verwoest orkaan Katrina alles om haar heen. Het ziekenhuis wordt overspoeld en de stroom valt uit, waardoor de verse vader de strijd aan moet gaan met de extreme omstandigheden.

Bij het opstarten van de blu-ray worden er twee zeer vermakelijke trailers vertoond: een aankondiging voor de director's cut van de culthit Iron Sky en horrorfilm Afterparty. Vervolgens is de film meteen te starten, inclusief automatische instelling van Nederlandse ondertiteling. Mocht je de voorkeur geven aan Duitse nasynchronisatie en/of ondertiteling, dan is dat eveneens mogelijk.

Hoewel de filmposter en de hoes je een actiefilm doen vermoeden, is Hours alles behalve een film vol met actie. Dat wil niet zeggen dat het saai is, want juist de simpelheid is te prijzen voor deze film. Geen ingewikkelde verhaallijnen, maar heel simpel: een man doet er alles aan om zijn kind te redden. Die man wordt met verve neergezet door Walker, wiens wanhoop en ook fanatisme van zijn gezicht af te lezen is en resulteert in een zeer sterke acteerrol.