Danceparty: Hard Bass 2010

Het GelreDome vormde afgelopen zaterdag voor de tweede keer het decor van Hard Bass. Sinds de verhuizing van het Silverdome naar het GelreDome in 2009 is Hard Bass uitgegroeid tot hét paradepaardje van organisator B2S. Vorig jaar kreeg B2S de credits voor het concept en de fantastische show. Enig minpunt, maar daardoor niet minder belangrijk, was het te lage volume van de muziek. Iets waar Hard Bass voorheen altijd om bekend stond. B2S beloofde beterschap voor de editie van 2010 en zo’n 20.000 hardstyle-liefhebbers namen de proef op de som.

Hard Bass
foto: www.b2s.nl

 

B2S had voor deze avond een heel arsenaal toppers uit het hardstyle wereldje opgetrommeld. Deze waren onderverdeeld in Team Green, Team Blue, Team Yellow en Team Red, per team vier acts. Elk team kreeg twee uur de tijd om zich aan het publiek te bewijzen, drie acts wisselden zich gedurende anderhalf uur met elkaar af waarna ieder team werd afgesloten met een live-act van een half uur.

Begeleid door een enorm aantal harde knallen werd Hard Bass officieel geopend. De intro voor Team Green werd gestart en het publiek maakte kennis met de indrukwekkende stage, de lasers konden ook meteen aan het werk. Dit alles zorgde voor een mooi schouwspel. Met vuurwerk op de achtergrond ging er midden op het podium een soort van afzuigkap de lucht in. Navraag wees uit dat het een stekker was. Eenmaal klaar met opstijgen verscheen de dj-booth vanonder de stekker, erg vet gedaan!

Hard Bass
foto: www.b2s.nl

 

Team Green beloofde een mix van verschillende stijlen. Crypsis en The Pitcher werden aan hun zijde bijgestaan door Technoboy. Dit was een leuk setje om mee te beginnen, al had Technoboy af en toe wel wat moeite om het tempo van de twee jongelingen bij te houden. The Pitcher zorgde voor het eerste feestmomentje van de avond door Serenity er op te gooien, Crypsis ging hier meteen hard overheen met zijn eigen Tuatara en Chain Reaction – Lellebel. Het was wel jammer dat Technoboy het nodig vond om sommige platen van Crypsis omlaag te pitchen, gelukkig maakte hij dit goed met TNT - Tritolo.

De live-act van het eerste team bestond uit A-Lusion en Scope DJ, zij debuteerden op Hard Bass als Second Identity. Zij hadden van tevoren al een preview op het internet verspreid zodat er voor het publiek voldoende herkenning was. Second Identity wist het publiek goed te vermaken met Scope DJ -  Househeads als hoogtepunt van hun set.

Team Blue
Team Blue  foto: www.b2s.nl

 

Na de groenen was het tijd voor Team Blue: D-Block & S-te-Fan, Wildstylez, Coone en Zany vs The Beholder live. Het vernieuwde geluidssysteem werd getest en goedgekeurd met een edit van Headhunterz – Subsonic. Het is duidelijk dat B2S zich de kritiek van de eerste editie in het GelreDome aan heeft getrokken en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag is gegaan, top. Team Blue draaide een set zoals je van deze heren kon verwachten. Niet verrassend, maar daardoor niet minder vermakelijk. Wildstylez zorgde met Headhunterz – Psychedelic voor een euforisch moment waarna Coone het publiek liet kennismaken met een nieuwe productie van de Psyko Punkz; Rock Ya Attitude. Weer een topproductie van dit talentvolle duo.

Voor de liefhebbers van de wat rauwere hardstyle verschenen Zany & The Beholder ten tonele, tevens de makers van het anthem van dit jaar. Midnight, Euphoria, Who Wants This; genoeg mooie momenten tijdens de afsluiting van Team Blue waar het anthem, To Protect & Serve, natuurlijk ook even genoemd moet worden.

Van Team Yellow werd op voorhand veel verwacht, met Frontliner, Tatanka en Pavo in de gelederen kon er worden uitgekeken naar een harde en gevarieerde set. Aan Brennan Heart de taak om met zijn live-act die lijn door te trekken. Zoals verwacht zat het tempo er meteen goed in bij Team Yellow, en de mannen achter de decks wisten hun enthousiasme goed over te brengen op het publiek.

Frontliner & Tatanka
Frontliner & Tatanka  foto: www.b2s.nl

 

Pavo’s Communicate bezorgt je iedere keer weer een energiestoot waar je U tegen zegt, en zo ook op Hard Bass. Het nieuwe geluidssysteem leende zich perfect voor dit juweeltje. Tatanka wilde hierna toch graag de grens opzoeken en had hiervoor Bass Modulators – NRGizer van stal gehaald, Pavo liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en toverde Orgasmo tevoorschijn. Because of his big fat bass!

Het zou lastig worden voor Brennan Heart om deze stijl voort te zetten en dat bleek. Zijn set begon wat rustig, maar dat betekende wel dat je even kon bijkomen van het geweld van zijn drie teamgenoten. Hierdoor had iedereen weer genoeg energie om optimaal van Brennan Heart & Headhunterz - The MF Point Of Perfection en Brennan Heart & Wildstylez - Reputation Game te genieten. Zo kan Fabian het dus ook!

Hard Bass
foto: www.b2s.nl

 

De laatste twee uur waren gereserveerd voor Noisecontrollers, Zatox, The Prophet en Deepack live, oftewel Team Red. Zatox produceert de laatste tijd echt alleen maar vette tracks, dit gecombineerd met de sound van Noisecontrollers zorgde ervoor dat The Prophet hard moest werken om aan te haken bij zijn collega’s. Noisecontrollers begonnen meteen lekker met hun remix van Headhunterz – Forever Az One. Soms voegt een remix niets toe aan het origineel, dat is in deze absoluut niet het geval, vette track!

Zatox
Zatox  foto: www.b2s.nl

 

The Prophet vroeg hierna, in The B-Side, het publiek om de middelvingers in de lucht te steken. Zonder deze vocals zou The B-Side – wat best een vette track is – misschien wat serieuzer overkomen. Held van het rode team was toch wel duidelijk Zatox die met zijn tracks Andromeda, Creation, Drop The Track en Ear Fucking het aanwezige publiek op haar wenken bediende.

De afsluitende live-act van Hard Bass 2010 was Deepack. Het ging goed los tijdens Deepack feat. D-Block & S-Te-Fan - Rock Diz (Edit) en natuurlijk mocht Deepack - The Prophecy (2009 Edit) niet ontbreken. De handjes konden nog een keer in de lucht tijdens hun bootleg van The Killers – Human, er is al veel over deze track gezegd maar de mid is gewoon goud waard. Na een kleine pauze gooiden de mannen er nog wat hardcore tegenaan en hiermee was Hard Bass 2010 alweer voorbij.

B2S kan terugkijken op een geslaagde editie van Hard Bass. Het geluid was dik in orde en de visuals zagen er gelikt uit. Je hoefde nergens lang te wachten op je biertje en er hing een relaxte sfeer op de dansvloer. Op naar de editie van 2011!

Hard Bass
foto:  www.b2s.nl