Danceparty: Decibel - outdoor festival 2010

Liefhebbers van de hardere stijlen hadden het afgelopen weekend al maanden geleden aangestipt in hun agenda. Het derde weekend van augustus stond voor hen in het teken van Decibel. Deze editie had organisator b2s slechts drie weken nodig om al haar kaarten kwijt te raken, een nieuw record! Ruim 45.000 harddance-liefhebbers streken neer in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wat door b2s was omgeturnd tot een ware “city of harder styles”:  Prepare yourself for de-ci-bel!

Decibel

Waar het zomerweer ons de laatste twee weken redelijk in de steek liet, gunden de weergoden de bezoekers van Decibel gelukkig een prachtige dag. Vol goede moed werd er koers gezet richting de Beekse Bergen wat al jarenlang een perfecte locatie vormt voor Decibel. Zoals we gewend zijn van b2s is het terrein opgedeeld in verschillende area’s die namen dragen als Euphoria, Darkness4life en Pussy lounge, iedere naam vertegenwoordigd een bepaalde muziekstijl. Zo weten de bezoekers precies waar zij moeten zijn om van hun favoriete muziek te genieten. De indeling van de elf aanwezige area’s was dit jaar wat veranderd ten opzichte van afgelopen jaren. Zo verwelkomden we dit jaar de Loudness tent, waar de wat meer rauwe hardstyle ten gehore werd gebracht. Omdat de Pussy lounge de laatste jaren de drukte amper aan kon, was het een logische stap dat zij dit jaar een open air kregen toebedeeld. De UP! was dit jaar op het water en zo waren er nog wat area’s van plek veranderd of wat groter of kleiner dan voorheen.

Overview
Overview foto:www.b2s.nl

Na een vlotte binnenkomst opende Alphaverb in de Euphoria tent de dag. De tent liep langzaam vol en de temperatuur steeg gestaag, het werd al snel duidelijk dat men het vandaag niet droog ging houden, wat een hitte! Gelukkig deed dit niets af aan de gezelligheid. Alphaverb bouwde zijn set rustig op en toen het publiek wat meer los begon te komen werd er even lekker gas gegeven met onder andere zijn eigen track Got It, een gouwe ouwe als Hardstyle Mafia meets Alphaverb – Takin’ Over en Geck-O & Phrantic – The Hard Way.

Alphaverb
Alphaverb foto:www.b2s.nl

Na deze lekkere binnenkomer werd er een rondje over het terrein gemaakt. De Pussy lounge kon tevreden zijn over haar nieuwe stekje en de UP! die op een soort vlotter op het water was gestationeerd zag er ook gezellig uit. De afstand tussen de noord en de zuidkant van het Decibel terrein is aanzienlijk maar door de zogenaamde sluiproute te nemen was je nog redelijk snel op plaats van bestemming. Deze sluiproute liep ook langs een aantal tenten waar je normaal misschien niet zou komen, dus dat is ook altijd mooi meegenomen en zo kom je onverwachts nog eens wat leuks tegen!

Pussy lounge
Pussy lounge foto:www.b2s.nl

Op de mainstage was het inmiddels tijd voor Psyko Punkz, het was wat jammer dat er op de hoeken van de stage een soort vierkante ijzeren roosters stonden waardoor je als publiek de dj’s niet kon zien als je niet recht voor de stage stond. Als je verder naar achteren stond was dit natuurlijk geen probleem. De Psyko Punkz draaiden een lekker harde set met natuurlijk hun Nitro Man – Technoprime edit die weer een nieuw tintje had gekregen, ook hun nieuwe track Bass Bass Boom kwam voorbij en het publiek werd alvast warm gemaakt voor Q-Base met de Alpha² remix van de anthem van dit jaar. Heerlijke tracks om op het geluidssysteem van de mainstage te horen, al moet gezegd worden dat haast iedere track lekker klinkt op zo’n volume en met zo’n heerlijke diepe bass.Terwijl de temperatuur inmiddels zijn hoogtepunt bereikte besloten een behoorlijk aantal mensen dat zij nog wel wat meer hitte konden verdragen. De Euphoria stond namelijk afgeladen vol voor de set van D-Block & S-te-Fan. Tot vreugde van velen stonden zij een keer niet op de mainstage geboekt. Een tent brengt vaak toch wel meer sfeer met zich mee en er wordt vaak wat steviger gedraaid dan tijdens een set op de mainstage. De mannen gaven er meteen gas op met Psyko Punkz - Bass Bass Boom en met hun eigen edit van de Decibel anthem van 2002: heerlijk. Het geluid was dik in orde en de sfeer was echt super in de Euphoria stage waar niemand last leek te hebben van de hitte. De handjes konden omhoog tijdens de Bioweapon remix van Max Enforcer – Gold en nadat we ook nog genoten hadden van hun eigen Anger zat het er op, iedere aanwezige was naar schatting 3 kilo afgevallen, maar het was het waard.

D-Block
D-Block foto:www.b2s.nl

Voordat er koers werd gezet richting de main voor Zatox werd er een tussenstop gemaakt in de Loudness tent waar de Alpha² aan het rammen waren. Er hing echt een lekkere sfeer in deze nieuwe area die meteen duidelijk maakte dat er genoeg animo was voor de zogenoemde raw hardstyle. De gebroeders Timmerman gaven zoals gebruikelijk een ontzettende botte set weg waarbij het publiek werd getrakteerd op onder andere Ran-D vs Adaro – Struggle For Existence. Wederom een lekker strakke set waarin het nooit stil viel, met hun voorliefde voor de wat hardere tracks zijn de Alpha² het helemaal deze zomer! De main stroomde inmiddels vol voor Zatox, hier werd van tevoren veel van verwacht. Helaas voor onze Italiaanse vriend kwam het op de een of andere manier niet los. Misschien hebben we zijn tracks toch net een keertje te vaak gehoord deze zomer, who knows. Het gaf in ieder geval wel de kans om nog snel even een ruim half uur van B-Front mee te pikken in de Loudness.

B-Front
B-Front foto:www.b2s.nl

B-Front, tja wat moeten we hier over zeggen. Wát een sfeer, wat een tracks, wat een mix-skills en wat een geweldige sfeer brengt hij teweeg. Deze jongen is gewoon geniaal. Zijn eigen tracks zitten altijd goed in elkaar en hij weet ook altijd net die plaatjes te draaien om het publiek helemaal uit zijn dak te krijgen. Vandaag lukte dat met Crypsis –Strike, Frequencerz - Driver en het absolute hoogtepunt werd bereikt tijdens B-Front & Frontliner – Magic.

Headhunterz
Headhunterz foto:www.b2s.nl

Na deze heldenset werd de wandeling richting de Euphoria tent voor de laatste keer tijdens Decibel 2010 ondernomen om even lekker te gaan knallen met Headhunterz. Hij is de laatste tijd misschien wat minder populair bij sommige hardstyle liefhebbers, maar op de een of andere manier waren wij erg benieuwd naar zijn set, en terecht zo bleek. In een redelijk gevulde tent knalde de Decibel 2010 anthem maar weer eens uit de speakers. Wát een geluid tijdens deze set zeg, kippenvel. Alles viel op zijn plek tijdens de Hardstyle Masterz remixen van The Raiders – Salamandra en Speedwave – Junior. De kers op de taart was zonder twijfel de originele versie van Headhunterz -  Rock Civilization. Heerlijk einde van een topset van Headhunterz, dat mag dan ook wel eens gezegd worden.

main
Main foto:www.b2s.nl

Op de main werd het tijd om Decibel 2010 te gaan afsluiten, nadat Neophyte het bpm wat had opgeschroefd ontstak er een prachtige eindshow vol met vuurwerk en een indrukwekkende lasershow terwijl het anthem van dit jaar voor de laatste keer klonk. Dit leverde echt een fantastisch schouwspel op en dit was een waardig einde van een geweldige editie van Decibel. De nieuwe indeling was top, de sfeer was overal goed en het geluid – niet onbelangrijk op Decibel – was dik in orde. Goed van b2s dat ze de drukte over het algemeen goed in weten te schatten. Bij de meeste bars en eettentjes hoefde je niet heel erg lang te wachten en er waren ook voldoende toiletten aanwezig. Natuurlijk was het op de main erg druk bij de bars, maar kleinigheidjes blijf je houden en dat is geen reden om je dag te laten verpesten. Wij zijn er volgend jaar in ieder geval zeker weer bij en met ons 45.000 anderen zo schatten wij!