Danceparty: Tomorrowland

Tomorrowland heeft zich tijdens het weekend van 24 en 25 juli bewezen als hét hoogtepunt van de festivalzomer van België. Gedurende deze twee dagen konden de ruim 90.000 bezoekers genieten van de heerlijkste beats en de meest prachtige decors. Met volop aanwezige originele en opvallende details zorgde organisator ID&T Belgium voor een unieke sfeer op festivalterrein De Schorre in het plaatsje Boom.

Tomorrowland 2010

Tomorrowland was stijf uitverkocht en dat betekent dat ruim 90.000 bezoekers, verdeeld over twee dagen, dit Belgische festival wat georganiseerd wordt door ID&T hebben bezocht. Zij kwamen af op de line-up die bol stond van internationale topacts. Een kleine greep: David Guetta, Armin van Buuren, Swedish House Mafia, Laidback Luke en Martin Solveig. Met 11 area’s op zaterdag en 13 op zondag waren veel vormen van elektronische dansmuziek vertegenwoordigd.

Floorplan

De zaterdag stond in het teken van het verkennen van het terrein en je laten overweldigen door de vele indrukken die je netvlies te verwerken kreeg. Het terrein is zorgvuldig opgebouwd, iedere stijl heeft zijn eigen hoekje en ook onderweg van area naar area kijk je je ogen uit. Mooie lichteffecten met water, acteurs in prachtige kostuums; je kunt het zo gek niet bedenken of het liep rond op Tomorrowland. Om van iedere area echt goed te kunnen genieten zou je een week de tijd moeten nemen maar wat meteen opvalt is dat alles “klopt”. Decors en aankleding passen overal goed bij de stijl muziek die op dat moment op dat podium wordt gedraaid.

Mouse

Op de Q-Dance stage werd er zaterdags genoten van onder andere D-Block & S-te-Fan en Deepack. Hier viel het loepzuivere snoeiharde geluid op, wat is het toch geweldig om van je favoriete muziek te kunnen genieten en de bass letterlijk te voelen. Op de mainstage vormden Swedish House Mafia, die een enorme hit hebben met One, de populairste act van de dag. Het publiek had er duidelijk zin in en de sfeer zat er hier dan ook goed in. Naast de mainstage doemde er ineens een ijsbaan op, hoe geniaal! Hier kon je met een band naar beneden glijden, dit zorgde uiteraard voor wat verkoeling en vooral voor veel hilarische momenten.  Er was ook ruimte voor een oudgediende in de 90’s area: Scooter. Deze man liet zien waarom hij tegenwoordig nooit meer op tv is. Naast de grote podia met wereldberoemde namen waren er ook wat kleinere area’s zoals het Flügel Island en de KetaLoco, de naam van laatstgenoemde area deed bij sommigen toch wel even de wenkbrauwen fronsen .

TL

Om de nacht te overleven kon je kiezen voor een plekje op de festivalcamping, dit werd door veel bezoekers gedaan. Naar verluidt is er niet veel geslapen maar was het er wel heel erg gezellig. In de hoop om toch wat minder brak te zijn op de zondag koos ondergetekende om te overnachten in een hotel. Hier was het natuurlijk goed toeven maar van de reden dat ik voor een hotel koos is niet veel terechtgekomen.

technical narcotic team

De zondag van Tomorrowland kwam wat rustig op gang, het was te merken en te zien dat veel festivalbezoekers er een zware dag plus nacht op hadden zitten. ID&T had op deze tweede dag weer wat andere dingen in petto. Zo was er een schranz area en konden tranceliefhebbers hun hart ophalen met onder andere Armin van Buuren in de A State Of Trance area. Mocht je nu geen trek in schranz of trance hebben dan kon je je borst natmaken voor een potje poker. Op mooie speeltafels met het Tomorrowland-logo kon je voor niets meespelen en de winnaar ging naar huis met gratis tickets. Ook de KetaLoco area was vandaag weer vertegenwoordigd, twee dagen aan de keta lijkt me toch een behoorlijke opgave! Hulde voor de Keta bezoekers!

Menigte

David Guetta zorgde voor een hoogtepunt op de mainstage, hij werd met luid gejuich ontvangen door het publiek dat hem een prachtig welkomstcadeau gaf. Guetta kon dit zeer waarderen, de interactie tussen hem en het publiek zorgde voor een heerlijk ongedwongen sfeer. Naarmate zijn set vorderde kwam het einde van Tomorrowland 2010 steeds dichterbij. Het werd tijd om af te gaan sluiten bij persoonlijke favorieten Luna vs Crypsis op de Q-Dance stage. Het geluid was na de fantastische zaterdag iets teruggeschroefd maar dat was te verwaarlozen. Luna en Crypsis lieten zich van hun beste kant zien en draaiden echt een gruwelijk harde set: lekker tempo en de juiste tracks. Duidelijk een de beste setjes die het publiek tijdens het weekend voorgeschoteld kreeg. De dag werd natuurlijk afgesloten met een geweldige vuurwerkshow, op zaterdag ook overigens, vanaf verschillende punten van het terrein werden er de meest schitterende dingen de lucht ingeschoten.

Main booth

Met dit prachtige vuurwerk kwam er een einde aan Tomorrowland 2010. ID&T heeft een festival neergezet wat zichzelf heeft overtroffen qua line-up, organisatie en originaliteit. Alles was strak geregeld, er hing een supergoede sfeer en iedereen kon lekker zijn of haar ding doen. Door de diversiteit aan muziekstijlen wordt er een mengelmoes van bezoekers aangetrokken die samen niets anders willen dan gewoon een lekker weekend feesten en dat is voor de 6e keer alweer perfect uitgepakt.

Vuurwerk

Credits gaan naar www.q-dance.nl voor de foto's en ID&T Belgium voor het beeldmateriaal