Danceparty: X-Qlusive - D-Block & S-te-Fan

Wanneer januari weer op zijn einde loopt weet hardstyle minded Nederland alweer genoeg; het is tijd voor X-Qlusive. Zoals ieder jaar zet Q-Dance dan een bepaalde hardstyle act in het zonnetje en dit keer was het de beurt aan D-Block & S-te-Fan. De Heineken Music Hall vormde traditiegetrouw het decor en D-Block & S-te-Fan verzekerden zich binnen vier weken na de start van de kaartverkoop van een uitverkocht huis!

XQ-DBSTF

Wat voor velen al een gegeven was, werd begin november door Q-Dance bevestigd: X-Qlusive zou deze editie gaan draaien om D-Block & S-te-Fan. Voor velen van mijn generatie heeft dit duo iets magisch. Door hen raakte ik verliefd op de muziek, de sfeer en de feesten. Dit duo is ongekend populair en heeft op iedere mainstage van de grotere evenementen gestaan, maar dit succes heeft ook een keerzijde. Zoals verwacht komen er na zo’n bekendmaking natuurlijk ook veel criticasters om de hoek kijken, deze hadden liever een X-Qlusive The Machine of iets dergelijks gezien, maar dat was natuurlijk wel erg apart geweest! Gelukkig was het dus aan D-Block & S-te-Fan om de avond te vullen en samen met collega-dj’s, die de afgelopen jaren iets voor ze betekend hebben of waar ze mee bevriend zijn geraakt, de uitverkochte Heineken Music Hall (HMH) op zijn kop te zetten!

Isaac
Isaac foto: www.q-dance.nl

Na de vlotte binnenkomst in de Heineken Music Hall draaide Isaac wat oudere plaatjes om het publiek op te warmen. Terwijl iedereen zijn of haar plekje in de zaal zocht, begon het bij de meesten toch wel wat te kriebelen voor de grote opening om twaalf uur. Waar er tijdens Qountdown met doeken werd gewerkt was er nu gekozen voor een stage met meer lichteffecten. Een goede keuze als je het mij vraagt, het zag er de gehele avond erg vet uit. Nadat Isaac klaar was, was het dan tijd voor de grote opening. Na een introductiefilmpje kwam er een zangeres op het podium die het refrein van hun grootste hit 'Music Made Addict' van het gelijknamige album zong. Het moment dat D-Block & S-te-Fan omhoog kwamen en de bekende synth van het nummer de zaal in knalden betekende het startsein van een geweldige avond. 

Vanaf dat moment zat de sfeer er al meteen goed in en toen bleek dat de hoofdrolspelers van de avond hun oude repertoire opentrokken werd het alleen maar beter. 'Guilty', 'Stronger', 'Keep it coming', 'U will be dancing'; ze kwamen allemaal voorbij. Toch wel erg fijn dat ze met een “oudjes-set” aftrapten, veel van deze tracks worden nooit meer gedraaid en ze kwamen op het fenomenale geluidssysteem van de HMH perfect tot hun recht. Het geluid was gedurende de avond echt van geweldige kwaliteit, ik heb het in de HMH nog nooit zo zuiver, hard en constant meegemaakt als tijdens dit feest.  Het is altijd weer mooi om te zien hoe een bepaalde generatie dan helemaal los gaat op bepaalde tracks die voor hen het begin van hun party-carrière betekenden. Ook de bijdrage van MC Villain mag zeker genoemd worden. Hij is onlosmakelijk verbonden met D-Block & S-te-Fan en mocht logischerwijs de blackbox hosten, hij deed dit met verve.

Villain
MC Villain foto: www.q-dance.nl

Na dit feest der herkenning werd de bovenzaal, de beatbox, even geïnspecteerd. Hier was het, in tegenstelling tot vorige feesten in de HMH, opvallend rustig. Ook in de gangen waar normaal gesproken aardig wat volk even uit zit te rusten, was het dit keer erg rustig. Bij terugkeer in de grote zaal werd duidelijk waarom, overal zag je vrolijke en lachende gezichten en het publiek ging helemaal los op de beats van D-Block & S-te-Fan, die inmiddels samen met Wildstylez aan het draaien waren. Wildstylez draaide natuurlijk wat Digitale Age-werk zoals 'Back 2 Basics', maar de plaat die toch wel het meest aansloeg was D-Block & S-te-Fan – 'Supernova'. Deze euforische plaat met heerlijke kicks zorgde, mede door het ontzettend goede geluid, voor één van de mooie sfeermomenten die deze avond zou kennen. 

Wildstylez, S-te-Fan, D-Block
Wildstylez, S-te-Fan, D-Block foto: www.q-dance.nl

Nadat Zatox het stokje van Wildstylez overnam werd er even gas teruggenomen. Onze Italiaanse vriend gooide er op het begin wat nieuwe tracks op die door het publiek nog niet zo werden opgepikt. Gelukkig kwam de sfeer er weer goed in met Wild Motherfuckers – 'Hardbass' en Zatox – 'A New Dimension' waarna hij zijn set afsloot met Ran-D’s 'Feel my Fire'. Dat doet het natuurlijk altijd goed. De beatbox kreeg daarna een tweede kans met Alphaverb. Hier bleek nogmaals dat het publiek zich in de grote zaal prima vermaakte met Headhunterz, want het was nog rustiger dan eerder op de avond. Na nog even genoten te hebben van het geniale Alphaverb – 'Realization of a Dream' konden we richting de blackbox voor nog een klein stukje Headhunterz en Dee-Block & S-te-Pack live.

Dee-Block & S-te-Pack
Dee-Block & S-te-Pack foto: www.q-dance.nl

Dee-Block & S-te-Pack is een gelegenheids-live-act bestaande uit D-Block & S-te-Fan en Deepack, die iedere keer weer voor een vrolijke noot zorgt, is het niet met een vette edit dan is het wel Marcel van Deepack die het publiek op weet te zwepen. Ook vanavond kwamen de bekende knallers weer voorbij en werd er middels de nieuwe Deepack-tracks 'Party Animal' en 'I Wanna C Ya' even flink gas gegeven. Naast deze knalset maakte Marcel het publiek nog even duidelijk dat er gewoon niet zo gezeken moet worden en dat D-Block & S-te-Fan deze avond meer dan verdienden. Het uitzinnige publiek was gedurende de avond al wel overtuigd gezien de sfeer, maar al met al was het een terechte opmerking en een mooie blijk van respect.

Stage
foto: www.q-dance.nl

De laatste hardstyle-act van de avond was er één om naar uit te kijken: Psyko Punkz vs D-Block & S-te-Fan. Psyko Punkz hebben er, net als de gastheren van deze X-Qlusive, ook een geweldig jaar opzitten met Qlimax als hoogtepunt. Deze twee populaire duo’s zorgden samen voor een geweldige set. Het publiek hoorde voor het eerst de Psyko Punkz-remix van Alpha² - 'Unleashed', deze track is origineel natuurlijk al zeer goed te pruimen maar de Psyko Punkz hebben er nog even een schepje bovenop gedaan. Daarnaast kwam ook de enorme klapper Alpha² & Wildstylez – 'Breathe' voorbij. Dat kan wel eens één van de hits van 2011 worden. D-Block & S-te-Fan bewaarden één van hun grootste hits gelukkig voor deze set: G-Town Madness & The Viper – 'Here it comes' (D-Block & S-te-Fan-remix). Voor velen een nummer met mooie herinneringen en dat was te merken: werkelijk iedereen ging helemaal los op deze ultieme feestplaat. De sfeer zat er nog steeds ontzettend goed in en met de nieuwe Ran-D vs Adaro – 'Gangsters don’t dance' leek deze set dan gekroond te gaan worden tot set van de avond, een perfecte afwisseling tussen wat bekendere hits en nieuwe platen die lekker vlot door gemixt werden. Hierna schoof The Viper nog aan om het feest af te sluiten in een iets hoger tempo. Een mooie afsluiter van een fantastische avond.

Psyko Punkz & D-Block & S-te-Fan
Psyko Punkz & D-Block & S-te-Fan foto: www.q-dance.nl

X-Qlusive D-Block & S-te-Fan was een feest voor in de boeken. Een groot compliment aan Q-Dance en de dj’s die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Q-Dance liet zien dat er nog steeds een vette show mogelijk is in de HMH en het geluid was werkelijk waar fenomenaal goed en constant gedurende de hele avond. De sound die D-Block & S-te-Fan en de rest van de dj’s vertegenwoordigen bleek wederom een schot in de roos. Het publiek ging de gehele avond los en er hing een supergezellige sfeer. Hard en rauw of melodieus en euforisch? X-Qlusive D-Block & S-te-Fan gaf een antwoord op die vraag. Fuck die hokjes toch eens een keer, dit feest heeft bewezen dat de juiste afwisseling de sleutel tot een perfecte avond is.

Laser