Danceparty: The Qontinent 2011

The Qontinent was enkele jaren geleden één van de weinige festivals die ook een kampeermogelijkheid aanboden. Vorig jaar kwam hier een succesvolle pre-party bij. Inmiddels is de “kampeertrend” ook naar de grotere evenementen in Nederland overgewaaid. Gelukkig stond dit een succesvolle editie van The Qontinent niet in de weg. De gezellige en knusse sfeer bleek weer behouden en ruim 13.000 bezoekers genoten van het brede aanbod aan elektronische dansmuziek. 

The Qontinent

The Qontinent, georganiseerd door Bass Events en Q-Dance, draait al jaren voornamelijk om hardstyle, dat staat dan ook op de mainstage geprogrammeerd. De kracht van het festival is daarnaast dat er veel wat kleinere en daardoor erg gezellige area’s zijn waar veel verschillende dingen worden aangeboden. Hierdoor is het festival voor veel mensen interessant.

Zaterdag was het weer wat druilerig en helaas voor de kampeerders had het in de nacht van vrijdag op zaterdag ook behoorlijk geregend. Dit hield echter niemand tegen om de gehele dag lekker los te gaan en er een gezellige dag van te maken. Er hing overal een fijne sfeer maar in de area gehost door The Magic Show ging het dak er écht af, al zat er enkel een overkapping boven. De area was amper groot genoeg om het aantal liefhebbers van de raw hardstyle te huisvesten. Tijdens de set van Geck-O en Thera ging het echt ongelooflijk los. Je moet van hun stijl houden, maar de sfeer die er hing was prima en het lekkere geluid deed zijn werk.

Op de mainstage zorgde de Alpa² Records-showcase voor een van de vetste sets van de dag. De Alpha² records-sound lijkt steeds meer fans voor zich te winnen. De wat rauwere platen van E-Force, de wat meer melodieuze sound van Ran-D, de instant hits van Gunz4Hire en de huisbazen Alpha² zelf natuurlijk niet te vergeten blijken een perfecte combi. De dag werd knallend afgesloten met een hardcore set van Evil Activities en The Viper waarna de mensen hun tent of hotel weer opzochten om 's zondags fris en fruitig aan de laatste dag van The Qontinent te beginnen.

De zondag begon voor een klein groepje liefhebbers met Alphaverb in de The Magic Show area. Deze was verhuisd van een plekje met een overkapping naar een heuse tent. Hier werd je omver geblazen door het laag en hing er al direct een gezellige sfeer. Alphaverb draaide een enorm vette set met enkele nieuwe tracks die het gegarandeerd goed zullen doen. Energiek en hard met een rauw randje. Ook waren er vandaag weer enkele andere stijlen vertegenwoordigd op The Qontinent. Het één klinkt beter dan het ander maar wat wel opvalt is dat het overal losgaat en er dus ook voor iedere stijl een doelgroep is.

Het hoogtepunt van de zondag, en wellicht van het hele weekend, was voor velen de set van Ran-D. Het ging een uur lang van voor tot achter, van links naar rechts helemaal los. Alle knallers kwamen voorbij: "Rebirth", "Put it on", "Hit you with that bang shit" en natuurlijk "Gangsters don’t dance". Helaas maakte The Beholder een abrupt einde aan zijn set, dit werd door het publiek beantwoord door massaal weg te lopen wat wel redelijk hilarisch was.

De mainstage stond tegen de avond al lekker vol en het publiek ging los op de beats van onder andere Headhunterz. Headhunterz is door velen geroemd en verguist maar het blijft gewoon een superheld. Openen met "Rock Civilisation" is altijd +1. De rest van zijn set kende ook weer de juiste variatie tussen oude hits en nieuwe tracks als "Doomed". De verassend laat geplaatste live-act Ambassador Inc sloeg goed aan en kreeg natuurlijk de voetjes van de vloer met hun anthem "Melody of nature". Hierna sloot Neophyte het weekend af met een snoeiharde hardcore set waarna de vette eindshow losbarstte.

The Qontinent 2011 was weer een topper. De ruimtes zijn goed en ruim ingeschat, er is lekker bier (Maes), het eten is goed verzorgd en gevarieerd. Ook de gezellige en knusse sfeer die The Qontinent de laatste jaren zo kenmerkt is behouden. Helaas was het dit jaar wel wat duur om tijdens het festival jezelf onder de tafel te zuipen, een pilsje kostte maar liefst 2,80. Maar gezien de entreeprijs mag je daar niet over klagen. Volgend jaar weer!