Strong Bad 2: Strongbadia the free

Strong Bad 2: Strongbadia The Free is het vervolg op het pas verschenen eerste deel Homestar Ruiner (de review daarvan kun je hier vinden). Opnieuw zul je deze keer als internet cult-held Strong Bad lompe, harde en soms lichtelijk kinderachtige grappen maken en deze zijn dan voornamelijk gericht op je \"vrienden\". Terwijl je in het eerste deel nog lekker je gang kon gaan en mensen kon beledigen, zal dat deze keer anders zijn. Je zult je kameraden hard nodig hebben om het op te nemen tegen de koning.

Zoals altijd begint je personage achter zijn oude vertrouwde Lappy om zijn e-mails van fans te checken en te beantwoorden. Je wordt echter bruut verstoord door de koning en zijn trouwe handlanger \"The Poopsmith\" die je huis zijn binnengevallen en ineens op jouw zolder verschijnen. Hoe durf je nou ook zomaar ongegeneerd je e-mail te checken? Wat een doodzonde! Het blijkt namelijk dat de koning recentelijk belasting op e-mailen is gaan heffen en uiteraard doet Strong Bad hier niet aan mee. Niet omdat hij niet wil (alhoewel ik twijfel of hij ooit eens met iets mee zou werken), maar omdat hij een idiotfilter op zijn Lappy heeft geïnstalleerd die alle e-mails van de koning (en uiteraard ook Homestar Runner) blokkeert. De koning kent echter geen genade en plaatst Strong Bad onder huisarrest. Niet dat het nou een helse straf is, was het niet voor het feit dat Strong Bad een halsband om zijn nek krijgt die ontploft wanneer hij probeert het huis te verlaten. Als je de film Running Man met Arnold \"I\'ll be back\" Schwarzenegger ooit hebt gezien dan kun je je de \"head-exploding collar\" wel voorstellen. Ik raad trouwens iedereen aan om eens naar buiten te lopen, het effect is vrij humoristisch. En wees niet bang, je gaat niet dood en je hoofd blijft gewoon op zijn plaats zitten. De game blijft wel kindvriendelijk natuurlijk.

Strong Bad zit nu met een probleem en hierbij heeft hij zijn maten hard nodig. Je komt al snel uit huis en begint daarna een queeste tegen de koning. Je map veranderd in een soort RISK-spelbord waarbij je alle landjes moet veroveren om bij het kasteel van de koning te komen. Je begint uiteraard in het verste uithoekje op de kaart, namelijk in je zojuist door jouzelf opgerichte land Strongbadia. Je hebt al je vrienden overgehaald om zich te verzetten tegen de koning, maar zij zien jouw autoritaire bewind niet zitten en beginnen allemaal hun eigen landje. Dit zijn dus alle andere gebieden die je dus zult moeten \"veroveren\" zodat je sterk genoeg bent om het tegen de koning op te nemen.

De game ziet er net als zijn voorganger best oké uit en de dialogen zijn meestal vrij grappig. Hier zit ook de kracht van de game, want voor een adventure is hij eigenlijk iets te simpel. Aangezien de game een deel uit een serie is, zitten hier nog dezelfde minpuntjes en pluspuntjes aan als in Homestar Ruiner. De dialogen blijven verwarrend omdat niet duidelijk is wanneer een gespreksonderwerp volledig behandeld is en je vaak dezelfde vragen dubbel stelt. Ook dit deel is weer vrij kort, maar in vergelijking met de prijs is het wel te doen.