Clive Barkers Jericho

Het spel bestaat niet alleen maar uit vuurgevechten, want soms komt een bepaalde vijand te dichtbij en word je vast gegrepen. Om los te komen moet je dan een soort van mini-game spelen door op tijd bepaalde knoppen in te drukken. Win je dit; dan slacht je de vijand helemaal af, maar als je verliest dan ben jij dood. Niet alleen vijanden afschudden doe je met deze mini-game, ook het oplossen van puzzels of het afmaken van de grotere vijanden doe je (soms) met deze mini-game. Het zorgt voor een leuke afwisseling en komt niet zo vaak voor dat het gaat vervelen.

In het spel kom je in verschillende tijdzones terecht, zoals bijvoorbeeld de tijd van de Tweede Wereldoorlog en in de middeleeuwen ten tijde van de kruistochten. Sommige vijanden zijn per tijdzone anders; zo zul je in de middeleeuwen ook echt moeten vechten tegen ridders. Maar sommige vijanden kom je overal in de Box tegen. De vijanden zien er stuk voor stuk erg indrukwekkend uit en vooral de grotere vijanden zijn soms angstaanjagend. Het hele spel is nooit echt heel spannend; het is vooral erg smerig. Overal zijn verminkte lijken gespiest op scherpe palen en op sommige stukken loop je over de opgestapelde lijken. Het bloed vloeit rijkelijk en bepaalde vijanden ontploffen in tientallen stukjes als je ze goed raakt.

De graphics zijn een beetje een mix: het ene moment ziet het er heel erg tof uit met veel aandacht voor detail, maar het andere moment is alles wazig en dezelfde texture. Een truukje dat ze uitgehaald hebben om de graphics omhoog te schroeven is het onscherp maken van de achtergrond. Normaal is dit niet zo heel erg, maar in dit geval begint de achtergrond al 10-15 meter verder. Verder zien de vijanden en teamgenoten er goed uit en passen prima binnen de omgevingen. Per tijdzone zijn er subtiele verschillen te vinden in de omgevingen, maar ze lijken stiekem toch wel veel op elkaar. Een nadeel in het spel zijn ook de lange laadtijden tussen de verschillende levels; meestal krijg je een verhaaltje te lezen, maar toch duurt het laden erg lang.