Marc Ecko's Getting Up: Contents under Pressure

De platform-elementen zijn grotendeels wél aardig uitgewerkt. Het doet sterk denken aan hedendaagse Prince of Persia games, zij het minder uitgebreid. Het is springen, klimmen en klauteren wat de klok slaat, waarbij in sommige gevallen de camera wat dubieuze posities aanneemt. Het zal dus zo nu en dan eens gebeuren dat je genadeloos naar beneden klettert door een slecht overzicht van de situatie.

Ben je creatief en zit je vol met frisse ideeën over graffiti? Mooi, want daar heb je in dit spel geen reet aan. De makers hebben in hun oneindige wijsheid geen mogelijkheid ingebouwd om zelf graffiti te ontwerpen. Blijkbaar hadden ze de mogelijkheid om agenten dood te slaan hoger in het vaandel staan. Gelukkig is er wél een groot assortiment aan graffiti aanwezig, die gaandeweg alsmaar groter wordt. In de levels zit het namelijk vol met mogelijkheden om het eerdergenoemde blackbook uit te breiden. Dit kan door de reeds gespoten graffiti te fotograferen, tevens zullen legendes uit het wereldje je een handje helpen. Voordat je een level in gaat mag je een selectie maken uit je blackbook van de tags die je mee naar het level wilt nemen.

<\/center>

Als je je op een spot bevindt moet je eerst kiezen welke graffiti je wilt spuiten. Aanvankelijk zijn het vooral tags met je naam erin verwerkt, je wilt jezelf immers een beetje bekend maken, later zitten daar ook vunzige tekeningen en puberale teksten tussen. Van je gekozen ontwerp zal er een ‘geraamte’ op de muur verschijnen, dat je vervolgens onder dient te spuiten. Als je dit binnen een bepaalde tijd doet en de graffiti over een gelijke oppervlakte verdeelt (anders krijg je een ‘druiper’), dan zul je extra bonusreputatie krijgen. In het begin voelt het erg goed om de buurten van New Radius te terroriseren met jouw kunsten. Maar net als de rest van de game, valt ook dit al snel in de herhaling. Dat je later onder andere ook kunt verven en gebruik maken van papier en behangerslijm verandert daar weinig aan.

Grafisch is Getting Up geen lust voor het oog maar ook zeker niet afschrikwekkend. Het is allemaal een beetje blokkerig en houterig, doch gedetailleerd. Op het gebied van geluid gooit ’t hogere ogen. De muziek is mooi, spannend en draagt bij aan de sfeer, en ook de voice-acting is van hoog niveau. Er hebben aardig wat bekende stemacteurs ingesproken, onder andere Giovanni Ribisi (Frank Jr. uit Friends), Brittany Murphy (Shellie uit Sin City) en ook Diddy heeft een klein rolletje.

<\/center>