CD: Kylie Minogue - Boombox The remix album 2000-2008

Ingrediënten: Kylie Minogue, 16 hits, de Chemical Brothers, Fisherspooner, Whitey, Mylo, Knuckleheadz, Mark Brown, Riton en Sabastien Leger en een lading beats. Dan krijg je Kylie’s Boombox. Een album vol swingende nummers om lekker op te kunnen dansen.




Kylie is haar carrière begonnen in 1986 toen ze auditie deed voor de Australische televisieserie Neighbours. Daarin speelde ze een jongensachtige monteur Charlene Mitchell. Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne met andere Neighbours-acteurs, zingt Kylie een nummer van Little Eva: "The Loco-Motion". Met als geweldig resultaat een platencontract en een eerste single. Dit was het einde van haar televisiecarrière, maar het begin van haar muziekcarrière. In 1988 kwam haar eerste gelijknamige album uit, die haalde in de Nederlands album top 100 positie 36. VVele albums volgden in de jaren daarna: Enjoy yourself, Rhythm of love, Let’s get to it, Intimate and live, Light years, Fever, Body language en Showgirl homecoming live. Dit is maar een greep uit de lange waslijst, en aan deze lijst voegt ze nu ook dit album toe.

Boombox is een soort van greatest hits album van haar beste hits tussen 2000 en 2008. Bij een normaal greatest hits album krijg je een tracklist vol radio-edits van nummers die hoog genoteerd stonden in de hitlijsten. Boombox is net even iets anders. Hij bevat alle hits die hoog hebben gestaan in de hitlijsten, maar dan alleen een remix ervan. Zo wordt het toch al dansbare repertoire van Kylie nog eens extra aangezet, om het zo geschikt te maken voor de massale dansvloeren. Zo zijn er remixen te vinden van ‘Spinning around’ in de 7th District Club metal mix, ‘Slow’ in de Chemical Brothers remix, ‘In my arms’ Sebastien Leger Vocal mix en ‘Red blooded woman’ Whitey mix. Oudere nummers als ‘Love At First Sight’ worden opgeluisterd in funky house- en techno-uitvoeringen, terwijl de nieuwe versies van haar latere repertoire zich kenmerken door de toevoeging van electro en electrohouse ingrediënten. Compleet in de mix dus, en dat doet ze niet alleen. Daarvoor is de hulp ingeroepen van een zestiental remixers waarvan de Chemical Brothers, Fisherspooner, Whitey, Mylo, Knuckleheadz, Mark Brown, Riton en Sabastien Leger, de bekendsten zijn.


Boombox bevat 16 booty shaking tracks die elk een eigen karakter hebben. Sommige nummers hebben lekker veel beat, sommige vallen net weer wat tegen in de lijst. Zo klinkt: ‘I Believe In You’ heel rustig in vergelijking met ‘In your eyes’ die er achteraan komt. Het hoogtepunt op het album is eigenlijk “Can't Get Blue Monday Out Of My Head’ een geweldige mash-up van Blue Monday van New Order met Can't Get You Out Of My Head. Het is een speciaal greatest hits album geworden met leuke remixes, voor de Kylie-fan sowieso een aanrader. Als dancefreak misschien wat minder.

Tracklist:
1. Can't Get Blue Monday Out Of My Head
2. Spinning Around (7th District Club Mental Mix)
3. Wow (Death Metal Diva Scene Mix)
4. Love At First Sight
5. Slow (Chemical Brothers Mix)
6. Come Into My World (Fischerspooner Mix)
7. Red Blooded Woman (Whitey Mix)
8. I Believe In You (Mylo Mix)
9. In Your Eyes (Knuckleheadz Mix)
10. 2 Hearts (Mark Brown's Pacha Ibiza Upper Terrace Mix)
11. On A Night Like This (Bini & Martini Mix)
12. Giving You Up (Ritron Re-rub Vocal Mix)
13. In My Arms (Sebastien Leger Vocal Mix)
14. The One (Brtirocka Remix)
15. Your Disco Needs You (Casino Mix)
16. Boombox (La Riots Remix)


Label: EMI Releasedatum: Januari 2009
Waardering: