DVD: Oud Geld

Probeer het maar eens als klein bankje: je hoofd boven water houden als een grote multinational je probeert over te nemen. De familie Bussink van de Bussink-bank probeert het. Wie zal deze harde strijd winnen? Oud geld werd in 1998 en 1999 uitgezonden op de televisie. Alle negentien de afleveringen zijn in één dvd-box verkrijgbaar.



Oud Geld is een serie met vele verhaallijnen. Zo is er natuurlijk de hoofdlijn met de overname van de bank door de Holland Bank maar hiernaast is er ook het familieleven van de Bussinks. Tevens is er nog een zijlijn naar de kunsthandel.

De familie Bussink is er één van stand. Ze gedragen zich dan ook als mensen van stand maar dan met tradities die ietwat verouderd zijn. Hierdoor raken ze regelmatig in conflict met de buitenwereld en vooral met de jonge snelle mensen van het moderne bankleven.



Oud Geld is geschreven door Maria Goos en geregisseerd door een oud-studiegenoot van haar: Willem van de Sande Bakhuyzen. De serie won twee gouden Kalveren voor beste acteur en actrice in een dramaserie. Tevens was het genomineerd voor een Gouden Kalf voor de beste dramaserie. Naast de kalveren waren er ook meerdere Acedemy Awards voor Oud Geld, wel de Nederlandse versie van deze prijzen dan. Goos schreef eerder voor Klokhuis en het zeer succesvolle Pleidooi.

Oud Geld is erg goed in elkaar gezet. Alles is zeer degelijk gedaan: acteren, regisseren, camera's en het geluid. De afleveringen zijn over zes dvd's verspreid, maar helaas zijn er geen extra's toegevoegd. Dit is natuurlijk ook niet per se nodig als je al meer dan vijftien uur materiaal hebt.



De verhaallijnen in Oud Geld zijn goed te volgen, hierdoor is het een leuke serie om te kijken en hij zorgt ervoor dat je aan de televisie gekluisterd blijft. Op geen enkel moment sloeg bij mij de verveling toe. Het was dan ook moeilijk om even iets anders te gaan doen dan deze serie kijken.

Met de sterren kunnen we het kort houden. Deze serie is er gewoon vier waard en krijgt deze dan ook.

Label: Strengholt Releasedatum: 15 november 2002
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!