DVD: JAG seizoen 1

JAG is een serie die velen zullen kennen. In deze serie staan de belevenissen van Harm Rabb jr. centraal. In het eerste seizoen probeert hij samen met Meg Austin ervoor te zorgen dat het recht geschiedt in de Amerikaanse militaire rechtbanken. Dit eerste seizoen is nu verkrijgbaar op dvd.

In iedere aflevering van JAG krijgt Luitenant Harm Rabb jr. de opdracht om een gevecht uit voeren. Of het nu om een torpedo gaat die een cruiseschip tot zinken gaat brengen, of een matroos die een pakje kauwgom gestolen heeft, Rabb zorgt er samen met Meg Austin voor dat de waarheid boven water komt.Het eerste seizoen van JAG werd bij NBC uitgezonden. NBC vond de kijkcijfers echter tegenvallen na het eerste seizoen en besloot de serie te schrappen. CBS zag toch wel iets in de serie en besloot hem over te nemen. In totaal kwamen er negen seizoenen achteraan, wel werd Meg Austin vervangen door Sarah McKenzie.

In JAG wordt op een uitstekende manier geacteerd en de special effects zijn zeer goed verzorgd. Beeld- en geluidstechnisch is er helemaal niets mis met deze set. Helaas werd er voor de eerste seizoenen wel gebruik gemaakt van beelden uit meerdere militaire en marine films. Als je goed kijkt zul je beelden zien uit: Top Gun, The Hunt for Red October en Clear and Present Danger. Echt hinderlijk is het hergebruik van deze beelden overigens niet. Later vond het Amerikaanse Ministerie van Defensie de serie zo goed dat men gebruik mocht maken van militaire middelen. Ook werden vanaf dat moment gebeurtenissen die in het echte leven gebeurden meegenomen in de serie. Hieronder vielen de oorlog in Bosnië, Irak en 11 september 2001.Op ieder van de zes dvd's in deze set staan drie á vier afleveringen. Je kunt uit meerdere gesproken talen en meerdere ondertitelingen kiezen. Extra's staan er helaas niet op, of je moet de pilot aflevering een extra noemen. Wel staat de aflevering Skeleton Crew op de laatste schijf. Deze aflevering werd van origine niet vertoond op televisie omdat de serie toen al geschrapt was.

Deze set krijgt van mij vier sterren omdat het zo'n kwalitatief hoogstaande serie is. Hopelijk verschijnen ook de overige seizoenen snel op dvd.


Label: Paramount Home Entertainment Releasedatum: 14 september 2006
Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!