Dagje uit: Heksendoorn 2005



Al meteen bij binnenkomst wordt duidelijk dat heksen Avonturenpark Hellendoorn hebben overgenomen. Veel attracties, horecagelegenheden en andere locaties in het park zijn opgevrolijkt met pompoenen, spinnen, vleermuizen en Blair Witch-achtige stickmen. Daarnaast zie je regelmatig heksen en ander gespuis in het park zelf rondlopen.

Als we het park binnengaan, zijn de ergste regenbuien van de dag al geweest. Toch besluiten we om eerst het Gouden Theater Paleis in het park te bezoeken. Aangekomen blijkt ook dit familietheater in de ban van Heksendoorn. De familieshow De vrolijke heks en de Zingzangsoep van Kareltje de Kok en Kek de Spelletjesgek - what's in a name? - zit vol gekke heksenstreken. De kleintjes vooraan doen enthousiast mee: als een slimmerik op de eerste rij vervolgens opmerkt dat Kareltje de Kok 'niet in de lift kan omdat hij hoogtevrees heeft' en Kareltje als gevolg met zijn mond vol tanden staat ('...daar gaan vijf minuten tekst...') kan zelfs ondergetekende een glimlach niet onderdrukken.


Na de theatervoorstelling volgen we de bordjes met Heksendoorn. We worden naar de Discovery Club geleid. Dit gebouw is omgebouwd tot spookhuis: een huis waar de heksen het de komende tijd voor het zeggen hebben. Een pinnige heks opent het gordijn en laat ons naar binnen. Al gauw schieten we in de lach als een enge vent naast ons ineens tegen de tralies van zijn cel opvliegt. Dit wordt een eitje: de tijd dat we dit eng vonden ligt al lang achter ons. Dachten we.

Het lachen vergaat ons echter snel: een spookhuis met levende objecten is toch een stuk spannender dan een spookhuis waar je de schrikmomenten van ver ziet aankomen. Tip: blijf tijdens je wandeltocht door de donkere kamers goed om je heen kijken. Er kan maar zo een heks voor of achter je staan te krijsen als je even niet oplet...


Nadat we grijnzend weer buiten staan, besluiten we dat het tijd is om de rest van het park te bezoeken. Avonturenpark Hellendoorn is niet erg groot, maar beschikt toch over voldoende attracties om je een dagje te vermaken. Al snel komen we erachter dat veel attracties niet echt bedoeld zijn voor volwassen mensen van bijna twee meter lang. Met een beetje vouwwerk konden we toch genieten van ondermeer de overdekte achtbaan Rioolrat, de heftige Montezuma's Revenge, de spetterende Canadian River en natuurlijk de rollercoaster Tornado.

Als je grote pretparken als de Efteling en Disneyland Resort Paris gewend bent, is een kleinschalig park als Hellendoorn toch even wat anders. Banen en ritjes zijn vaak erg kort en zijn alweer afgelopen als je eenmaal net lekker zit. Voor kinderen ideaal, maar voor de hardcore pretparkganger toch even wennen. Ook uit de attracties blijkt dus dat Hellendoorn zich vooral op kinderen richt.


De horecagelegenheden in het park zijn dik in orde. Ongetwijfeld speelde het feit ook mee dat het nogal rustig was in het park, maar alles ziet er goed verzorgd uit. Aanrader: bij inlevering van een bepaalde bon in het programmaboekje kun je voor nog geen vier euro per persoon onbeperkt koffie drinken. Altijd fijn voor de caffeïneverslaafden onder ons.

Toch is niet alles in het park zo goed verzorgd. Op een aantal plekken in het park zijn de gevolgen van het ongetwijfeld drukke zomerseizoen te zien. Her en der moet wat gesnoeid worden en sommige attracties kunnen wel een poetsbeurt en een likje verf gebruiken. Dieptepuntje is het bekende doolhof. Grote plassen, kapotte struiken en vertrapte afscheidingen zorgen ervoor dat de geplande tocht door het grote doolhof een korte wordt. Nogal jammer, ik denk dat het handiger is om het doolhof in deze staat voor de rest van het seizoen maar dicht te gooien.


Na een aantal uur houden we het voor gezien. We hebben ons wel prima vermaakt. Het lekkere weer, de heksen en de leuke aankleding van het park hebben zeker hun steentje bijgedragen. Heb je kinderen - of voel je je soms nog een kind - en ben je niet bang voor wat heksengespuis, neem dan deze maand snel nog even een kijkje in Avonturenpark Hellendoorn. Zeker als je in het oosten van het land woont, mag je dit heksenfeestje niet missen...



Heksendoorn 2005
Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Infolijn: 0548 655 555

www.hellendoorn.nu

Toegangsprijzen (oktober):
Kinderen (t/m 2 jaar): gratis
Volwassenen: 16,50 euro
Senioren 65+: 8,25 euro
Senioren 55+ op vrijdag: gratis
Mensen met handicap: 8,25 euro
Jarigen: gratis
Parkeermunt: 5 euro

Je krijgt korting als je kaarten online bestelt. Het park is dit jaar nog geopend op 8, 9 en 15 t/m 30 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.

Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!