Film: Hooligans

Hooligans, een film van Lexi Alexander, gaat over een Amerikaanse jongen die verzeild raakt in de harde hooligan-scene in Engeland. Matt Buckner, een rol van Elijah Wood, is een student die van Harvard wordt getrapt. Omdat hij niet weet wat hij wil met zijn leven, gaat hij naar zijn zus in Londen. Daar komt hij in contact met Pete (Charlie Hunnam), de broer van zijn zwager. Pete is een grote fan van West Ham United.Als Matt meegaat naar een wedstrijd van de club raakt hij verzeild in het hooligan-geweld van de Green Street Elite, kortweg GSE, die onder leiding staat van Pete. Matt wordt steeds meer betrokken bij de GSE en al snel heeft hij een echte reputatie opgebouwd. Niet iedereen is echter blij met 'The Yank' (zoals Matt genoemd wordt) en de GSE komt in zwaar weer terecht. De vriendschap tussen Matt en Pete wordt hierdoor danig op de proef gesteld. Zal Pete in staat blijken zijn GSE door de crisis heen te loodsen?

vechten


Hooligans is een film die behoorlijk rauw overkomt. Het beeld dat geschetst wordt van de Engelse voetbalwereld is geloofwaardig en de wijdverspreide liefde voor football wordt leuk in beeld gebracht. De vechtscènes zijn spannend en realistisch, zodat je het idee krijgt dat je er midden in staat. Het snelle camerawerk past prima bij het verhaal en als Matt gedold wordt door een elftal van 10-jarige knulletjes wordt het nog bijna een feel-good movie

wedstrijd


Dat de film goed loopt is vooral toe te schrijven aan de acteurs. Charlie Hunnam en Elijah Wood zijn een soort natuurlijke tegenpolen van elkaar. Hunnam is de perfecte keus voor Pete, met zijn stoere uiterlijk en Britse accent. Wood daarentegen is prima als nette rijkeluisjongen en als hij tijdens zijn eerste gevecht als een meisje in het rondmept en toch iemand knock-out slaat is dat meer geluk dan wijsheid. De twee samen dragen de film en doen dat met verve. Vijf sterren dus voor Hooligans!Label: RCV Releasedatum: 29 september 2005 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!