Gadget: Shocking Liar

Hoe vaak lieg jij per dag? Of het nu om een leugentje om bestwil gaat of grovere leugens, er zijn maar weinig mensen die nog nooit op een leugen zijn betrapt. Gadgetplaza kwam met een leuk idee: test onze nieuwe leugendetector, de Shocking Liar, eens uit. Een leugendetector die je, in de vorm van een stroomstootje, straft voor je leugens. Ehm, ben ik daar blij mee?

Het principe is eenvoudig: je legt je hand op de Shocking Liar en laat je 'tegenspeler' wat vragen stellen. Een serie lampjes geeft aan in welke mate je liegt, wordt de grens overschreden dan krijg je een shock. Of je al dan niet liegt wordt afgemeten aan de warmte en het vocht dat je uitstoot. Bij een erge leugen krijg je direct een shock te verduren, zijn het kleine leugentjes dan loopt de meter langzaam op tot de grens is bereikt.Het apparaat is niet geschikt voor kinderen, mensen met een pacemaker of mensen die lijden aan epilepsie of gerelateerde aandoeningen. Omdat ik in laatstgenoemde groep val kom ik mooi onder een verhoor uit. Zo, kan ik mooi het vriendje aan de tand voelen!

Om er meteen even in te komen begin ik met een makkelijke vraag: Dat tegelwerk in de tuin, heb je dat nou helemaal zelf gelegd? "Ja", antwoordt vriendlief zelfverzekerd. De leugendetector weet echter dat zijn inspanningen op tuingebied niet veel verder gingen dan de tuinman af en toe een glaasje fris geven, en geeft hem een opdonder. Dit is leuk! Ik stel nog wat vragen waarop mijn vriend afwisselend de waarheid spreekt of (een beetje) liegt. Langzaam zien we de leugendetectielampjes weer oplopen. Dit zorgt natuurlijk weer voor extra stress bij mijn vriend, waardoor hij zelfs bij een 100% waarheidsgetrouw antwoord een strafpuntje krijgt, zodat hij na enkele vragen weer een shock te pakken heeft.

Helemaal betrouwbaar is de Shocking Liar niet. Je kunt tijdens de ondervraging nerveus worden, de slappe lach krijgen etc, waardoor je lichaamstemperatuur stijgt. Toch is het een leuke manier om tijdens een feestje vrienden en familie eens aan de tand te voelen en in het kader van het spel allemaal vragen te stellen waar je nu al tijden antwoord op wil!

Via http://www.gadgetplaza.nl/view_product.php?product=50 lees je meer over de Shocking Liar.

Betrouwbare leugendetector:
Waardering:

Leuk tijdverdrijf op een feestje:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!