Interview: Heleen van Royen

Veronderstel je komt in een levensbedreigende noodsituatie en je hebt medische ondersteuning nodig. Alleen Rob Oudkerk is in de buurt en kan je in deze acute nood helpen. Vraag je hulp aan hem en wat verwacht je dat hij doet?
Haha! Deze is zo grappig, dat ik mijn goede voornemen voor even vergeet. Natuurlijk zou ik hulp aan hem vragen en ik weet zeker dat hij die ook zal verlenen. De man is geen monster.

Heleen, je bent een van onze allermooiste MILF's. Nog een kansje dat we je in de Playboy mogen bekijken?
Milf staat voor "Mother I'd Like to Fuck", ik heb het maar even gegoogled. Bedankt voor het compliment, ahum. Playboy heeft een visje bij me uitgegooid en misschien ga ik wel happen.


Je bent iemand die z'n eigen weg gaat en niet meeloopt met de rest qua denkbeelden en dergelijke. Heeft dit wel eens confrontaties veroorzaakt op je opleiding/werk of in het wereldje van de 'bekende Nederlanders'?
D'r schiet me zo gauw geen confrontatie te binnen. In het echt schijn ik mee te vallen, misschien komt het daardoor. De manier waarop ik opereer roept in het algemeen zowel grote weerstand als enthousiasme op, er zit weinig tussenin. Valse opmerkingen krijg ik meestal via internet/columns/interviews op m'n bord, mensen vallen me zelden of nooit recht in mijn gezicht aan, daar is blijkbaar veel moed voor nodig.

Ik heb wel eens gehoord dat je manisch-depressief bent. Dat is een fascinerend fenomeen. De creativiteit en bijna bovennatuurlijke staat van leven die naar boven komen in een manische episode is om jaloers op te worden. Het lijkt erop dat men dingen gaat ervaren of gedachtes hebben die de gewone mens nooit zal beleven. Hoe ga je hier mee om, en wat heb je allemaal meegemaakt?
Eh... ik ben niet manisch-depressief voor zover ik weet. Wel heb ik twee keer een psychose gehad. Dan ben je eerst heel manisch (druk) en daarna knettergek. Het is echt niet iets om jaloers op te zijn, het is een ziekte, waarmee je je omgeving nogal belast en jezelf ook. Als je wilt lezen hoe iemand die psychotisch is, zich kan gedragen, kan ik "De Gelukkige Huisvrouw" aanraden, daarin wordt hoofdpersoon Lea knettergek na een zeer zware bevalling die eindigt in een bloederige tangverlossing.

Dit jaar wordt je 40. Zit je daar erg mee? Of heb je zoiets van "nou ja, gut, ik ben 40... so what?!" en zie je je 40e verjaardag zoals alle voorgaande?
Ik zat er wel tegenaan te hikken, ja, maar nu het al bijna zover is, ben ik er iets rustiger onder. Zolang ik nog een MILF ben, kan ik er mee leven. Ik zal de "3" wel missen in mijn leeftijd. Die komt nooit meer terug, snik!

Jij en Ton hebben een zogenaamd open relatie, waarbij de afspraak is dat buitenechtelijke seks is toegestaan. Nou weet ik van Ton dat hij daar al een aantal jaren niet meer aan doet, maar ik heb begrepen dat jij nog steeds regelmatig 'buiten de deur eet'. Heeft Ton daar nog steeds geen problemen mee? Een open relatie is niet voor ieder persoon geschikt. Wat zijn volgens jou de randvoorwaarden waar een open relatie aan moeten voldoen, wil deze werken?
Ben benieuwd wie de bron van jouw informatie is, die zit er namelijk goed naast. Of en hoe vaak wij "buiten de deur eten" daar geven we nooit commentaar op. Het gaat om het principe: ik kan/wil niet garanderen tot mijn dood monogaam te zijn. Ton en ik zijn allebei niet erg jaloers ingesteld, dat scheelt. Als een van ons een keer iets avontuurlijks beleefd, dan is dat geen probleem. Dat is eigenlijk alles. Het is zeker niet voor iedereen geschikt, veel mensen worden al misselijk bij de gedachte dat hun partner met een ander zou zoenen.

Met wie van de volgende Sex and the City figuren kun je je het meest identificeren en waarom:
- Carrie Bradshaw
- Samantha Jones
- Charlotte York
- Miranda Hobbes

Ik denk dat de kracht van die serie is, dat vrouwen zich met alle vier de karakters wel in mindere of meerdere mate kunnen identificeren. Iedereen heeft wel een vleugje Carrie, een theelepeltje Samantha, een scheutje Charlotte of een toefje Miranda - of zou dat graag willen hebben. Gezien de status van "zoekende singles", die de dames gedurende het grootste deel van de serie hadden, kan ik me met geen van allen echt identificeren, ik ben immers al twaalfenhalf jaar getrouwd. Al met al spreken Samantha en Miranda me het meest aan en Charlotte en Carrie het minst.

En van de volgende bestaande personen:
- Theo van Gogh
- Ayaan Hirsi Ali
- Ciska Dresselhuys
- Connie Palmen
- Mohammed de profeet

Nou, dit is me het rijtje wel. Theo en Connie staan het dichtst bij me, omdat ik ze allebei persoonlijk ken... kende. Mohammed en Ayaan hebben allebei een Grote Belangrijke Boodschap, daarmee voel ik me niet erg verwant. Cisca Dresselhuys is een stoere dame met een eigen carrière, daar houd ik wel van.

Je hebt samen met Ton 2 kindjes, wat vind je belangrijke aspecten
in de opvoeding, hoe doen jullie de opvoeding en wat wil je je kinderen
meegeven?

We doen de opvoeding samen. Toen ze heel klein waren, deed ik vooral het praktische gedeelte, tegenwoordig is met name Ton met de inhoud bezig (wijze levenslessen, regels e.d.) Het belangrijkste dat we onze kinderen willen meegeven, komt neer op: "als een ander in de sloot springt, hoef jij dat ook niet te doen". Ofwel: vorm je eigen mening, blijf jezelf en, niet te vergeten: wees lief voor anderen. Ook het familiegevoel is erg belangrijk bij de Van Royens. Wij vieren staan pal voor elkaar en zullen dat altijd blijven doen, hebben we ons voorgenomen.

En tot slot: Kende je FOK! al voordat je aan dit interview meewerkte? Ben je zelf wellicht een geregistreerde user?
FOK! kende ik wel, maar ik ben geen geregistreerde user.

Zie ook het Heleen topic op het forum.