Evenement: Kids Choice Awards

Een Awardshow voor en door kids. Een briljant idee en daarom in Amerika al sinds 1987 een groot succes. Daarom organiseerde Nickelodeon afgelopen weekend een Nederlandse versie. Een riskante onderneming want het was helemaal live. De presentatie was in handen van zangeres Do en Eric van der Hoff. Het aantal uit te reiken awards: twaalf.

Maar liefst zeshonderd kinderen reisden afgelopen zaterdag met papa en mama af naar de Pepsi Stage waar de opnames waren. Het aantal artiesten dat was opgetrommeld was redelijk te noemen. Oke, in Amerika hadden ze Jim Carrey en de Olsen Twins, maar ook hier waren er namen die de handen op elkaar zouden krijgen. Op de oranje loper kwamen onder meer Kim-Lian, Treble, Blue, Specal D., de cast van Zoop, Aukje van Ginneken, enkele afgevallen Idolsterren en brave huisvaders als Frits Wester en Jaap Jongbloed, die met hun kroost het evenement bezochten. Op de uitnodiging stond: neem je duikbril mee. Idol-Eric was de enige die met duikbril op het feest verscheen.

Eric met duikbril
Neem je duikbril mee stond op de uitnodiging. Eric van Idols was de enige die er gehoor aan gaf.


De 'Kids Choice Awards' staat in Amerika bekend als chaotisch en verrassend. Zo kunnen artiesten zomaar worden geslimed, wat betekent dat ze een lading groene drab over zich heen krijgen. In Nederland viel die eer te beurt aan Lange Frans en Baas B., die na het zingen van ‘Moppie’ in groene slijm de kleedkamer konden opzoeken.

De Nederlandse show duurt anderhalf uur en dat blijkt lang genoeg. De kinderen krijgen zoveel te zien, maar stilzitten is nog niet zo makkelijk. En al hun helden komen voorbij: SpongeBob, Shrek, Bassie & Adriaan, Zoop en Kim-Lian. Die zie je anders nooit in het echt! En het is toch veel leuker om met Treble mee te zingen als ze voor je staan?

Twee Treble-meisjes
Treble liet de hele zaal Ramaganana meezingen.


De winnaars van maar liefst twaalf 'Kids Choice Awards' zijn door de kinderen zelf gekozen. Ze konden stemmen op de site van Nickelodeon, wat dan ook massaal werd gedaan. Er kwamen dus geen jury’s aan te pas, of grote mensen uit de business. Alleen de stem van de doelgroep telde. Ook hadden de kinderen een stem over de artiesten die moesten optreden. Zo was Special D. een van de publiekslievelingen die was uitverkoren om te mogen optreden.

Special D. in da house
Special D. was een van publiekslievelingen. Hij trad ook op!