Boek: Danielle Steel - Beschermengel

In de maanden na zijn dood proberen Johnny’s ouders, zusje en broertje hun leven weer een beetje op de rails te krijgen. Maar dat lukt niet erg. Johnny’s vader Jim drinkt zich ’s avonds voor de tv in slaap. Broertje Bobby, die na een ongeluk 5 jaar geleden – de schuld van Jim, die te veel gedronken had – geen woord meer gesproken heeft, trekt zich steeds verder in zichzelf terug. Zus Charlotte gaat gebukt onder het gebrek aan aandacht van haar vader, die niet wil inzien dat zij nog veel meer talent heeft voor sport dan Johnny. Moeder Alice heeft zoveel verdriet, omdat ze al die problemen niet de baas kan, dat ze er letterlijk ziek van wordt.

Ze komt in het ziekenhuis terecht, en daar gebeurt iets wonderlijks. Johnny verschijnt aan haar bed, en hij vertelt haar dat hij nog een poosje bij haar blijft, omdat hij nog niet klaar is, en dingen op orde moet brengen. Wat die dingen precies zijn, en hoe hij ze in orde moet brengen, weet hij zelf ook niet. Alice beschouwt het als een mooie droom, maar als ze wakker wordt, blijkt Johnny er nog steeds te zijn.

Eenmaal thuis praten Alice en Johnny veel met elkaar, over de problemen die ontstaan zijn sinds zijn dood. Ook over Becky, die nog steeds niet over de dood van haar grote liefde heen is. Langzamerhand wordt duidelijk wat Johnny’s taak is. Zijn tijd is beperkt, maar in de tijd die hij nog thuis door kan brengen, weet hij heel wat te bewerkstelligen. En als hij voorgoed moet vertrekken, laat hij een groot geschenk achter…