FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 augustus 2004

'Brandt positief door pot belge'

De methadon in de urine van Christophe Brandt zou wel eens uit de beruchte 'pot belge' kunnen zijn gekomen. Brandt moest de Tour de France verlaten door twee positieve controles.

Dat schrijft Dr. Renno Roelandt in het medisch vakblad De Huisarts dat woensdag verschijnt. De 'pot belge' is een geheime dopingcocktail die gemaakt wordt door Belgische verzorgers. Volgens Roelandt bevat de cocktail een aantal stimulerende middelen en een aantal narcotica. Roelandt is voorzitter van het departement Topsport van het Belgisch olympisch en interfederaal comité.

"In de pot belge worden de stimulantia en narcotica dermate geconcentreerd dat ze elkaar versterken", aldus Roelandt. "Toch zijn ze in te geringe mate aanwezig om opgespoord te kunnen worden. Waarschijnlijk zit er ook cocaïne of zelfs heroïne in. En dan is de stap naar methadon natuurlijk snel gezet."

De Belg Brandt werd door zijn ploeg Lotto - Domo ontslagen en zal op 16 augustus voor de Belgische tuchtcommissie moeten verschijnen. Volgens Brandt zat de methadon in een vervuild voedingssupplement.

Coria drie maanden buiten spel

De Argentijn Guillermo Coria zal drie maanden buiten spel staan door een zware schouder blessure. Coria werd maandag al in Barcelona geopereerd.

Coria heeft al sinds Roland Garros last van een zenuwonsteking in zijn schouder. In Parijs verloor hij de finale van zijn landgenoot Gaston Gaudio. De blessure verergerde de laatste weken waardoor hij in het Masterstoernooi van Toronto opgaf.

De Argentijnse nummer drie van de wereld moet door zijn blessure de Olympische Spelen en de US Open, die eind augustus begint, missen.

Larsson niet tegen Oranje

Hendrik Larsson is niet geselecteerd voor het Zweedse elftal voor de oefeninterland tegen Nederland, die op 18 augustus zal worden gespeeld.

De Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck gunt Larsson rust na zijn drukke zomer, waarin de spits het EK speelde en zijn transfer naar Barcelona afrondde. De interland wordt op 18 augustus in Solna gespeeld.

Zlatan Ibrahimovic is wel geselecteerd, evenals Petter Hansson van SC Heerenveen. Ook Marcus Allback en Erik Edman zullen aanwezig zijn in Solna.

Pont uit vaart na overlast jongeren

schaapje_blaat had ons via de nieuws-submit te melden:

Om de schippers even bij te laten komen wordt de veerpont tussen Den Osse (Schouwen-Duiveland) en Slikke (Goeree Overflakkee) morgen tijdelijk uit de vaart genomen. Jongeren zouden de pont en zijn schippers veelvuldig lastig vallen.

Op het moment dat het schip wil aanleggen springen jongeren vaak in het water, ook gaan ze dwars op de steiger liggen als de passagiers aan land willen gaan. Eén van de schippers gaf bovendien aan al diverse malen te zijn bedreigd.

'Australiër op proef bij Twente'

FC Twente heeft de Australiër Con Blatsis op proef, die meldt RTV-oost. De 27-jarige verdediger zit zonder club.

Vorig seizoen speelde Blatsis bij het Turkse Kocaelispor, waar zijn contract niet werd verlengd. De Australiër kwam eerder uit voor Derby County en Sheffield Wednesday.

Blatsis kan zich bewijzen met Jong Twente, dat woensdag tegen Stevo zal voetballen. FC Twente zit niet ruim in de verdedigers en is ook bezig met ex-aanvoerder Spira Grujic.

Uitslagen derde voorronde CL

Vanavond werd begonnen aan de derde voorronde in de kwalificatie voor de Champions League. PSV komt hierin morgen in actie. De uitslagen van vanavond vind je hieronder.

Juventus (Ita) - Djurgardens (Zwe) (2-2)
45' Johansson 0-1 (pen)
49' Hysén 0-2
50' Trezeguet 1-2
59' Emerson 2-2

CSKA Moskou (Rus) - Glasgow Rangers (Sch) (2-1)
4' Vagner 1-0
36' Novo 1-1
46' Jarosik 2-1

Dinamo Kiev (Oek) - Trabzonspor (Tur) (1-2)
21' Verpakovskis 1-0
34' Karadeniz 1-1
65' Yattara 1-2

PAOK Saloniki (Gri) - Maccabi Tel Aviv (Isr) (1-2)
13' Addo 0-1
43' Mesika 0-2
50' Yiasoumi 1-2

Grazer AK (Oos) - Liverpool (Eng) (0-2)
23' Gerrard 0-1
79' Gerrard 0-2

Benfica (Por) - Anderlecht (Bel) (1-0)
12' Zahovic 1-0

Returns worden op 24 of 25 augustus gespeeld

Uitslagen Amstel Cup (10/8/04)

Vanavond werden de resterende wedstrijden in de eerste ronde van de Amstel Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Baronie - Elinkwijk (1-1/?) n.s.
Ter Leede - NAC Breda (0-3)
UNA - FC Den Bosch (0-9)
Westlandia - FC Eindhoven (2-2/3-5) n.s.
Babberich - FC Volendam (0-3)
AFC - Stormvogels/Telstar (0-2)

ACV - FC Groningen (1-5)
De Graafschap - Harkemase Boys (4-0)
GSV'28 - Fortuna Sittard (0-3)
Bennekom/Tecpool - BV Veendam (0-7)
De Treffers/Kegro - MVV (2-0)
DOVO - FC Lisse (0-4)

Ajax (am.) - FC Zwolle (0-3)
Heracles Almelo - Sporting Maroc (9-1)
FC Twente - Sparta Nijkerk (8-0)
FC Dordrecht - Scheveningen (7-1)
RKC Waalwijk - Achilles'29 (4-0)

Haarlem - Hollandia (4-0)
Schijndel/SBA - Helmond Sport (2-2/6-7) n.s.

Later vanavond wordt geloot voor de tweede ronde

Sharia-bankieren toegestaan in Engeland

Groot-Brittannië krijgt een islamitische bank, the Islamic Bank of Britain. De bank gaat volgens eigen zeggen naar de sharia-wetten van de islam opereren. Dit houdt onder meer in dat men geen rente mag berekenen voor leningen, maar ook niet mag geven op spaarrekeningen. De bank opent binnenkort haar eerste vestiging in Edgware Road, een rijke Arabische buurt in Londen.

De bank kreeg vorige week van de Britse financiële autoriteiten de felbegeerde licentie om te kunnen bankieren. De grootste moslimraad van Groot-Brittannië jubelde het uit en sprak van een ,,waterscheiding in de geschiedenis van islamitische financiering in het Verenigd Koninkrijk''.

Goed bankieren naar sharia-wetten, en daarbij concurreren met westerse banken, is nog niet eenvoudig. De sharia-wetten schrijven voor dat winsten moeten worden gedeeld. Investeren in sectoren die gerelateerd zijn aan alcohol, gokken of wapens zijn verboden. Rente berekenen is helemaal uit den boze.

Om toch hypotheken te kunnen verstrekken is een constructie bedacht: Huiseigenaren betalen een premie bovenop hun vaste maandelijkse aflossing. Het grote bankconcern HSBC hanteert die methode overigens al enige tijd om moslims aan de hypotheek te krijgen.

Het volgens de Sharia bankieren wordt door veel moslims kritisch bekeken. Islamitische wetsgeleerden moeten nog oordelen of de regels inderdaad niet worden overtreden. Er komt een commissie die regelmatig gaat oordelen of alle bankproducten wel door de beugel kunnen.

Opnieuw joodse graven beklad in Frankrijk

Icoon Buitenlands nieuws Opnieuw zijn er in Frankrijk joodse graven beklad, dit jaar voor de derde maal. In de stad Lyon zijn zeker zestig graven beklad met hakenkruizen en antisemitische leuzen. Tevens werd een monument voor de slachtoffers van de holocaust vernield, zo lieten de Franse autoriteiten vandaag weten.

Wederom is de antisemtische daad scherp veroordeeld door president Jacques Chirac. Zo sprak hij van een laffe misdaad. Middels een brief garandeerde hij de joods gemeenschap dat de daders zullen worden gearresteerd en bestraft.

Inmiddels zijn twee personen aangeouden door de politie voor verhoor. Ze bevonden zich in de nabijheid van de begraafplaats ten tijde van de ontdekking van de grafschennis. Vooralsnog ontbreekt elk bewijs tegen hen.

Antisemitische incidenten komen steeds vaker voor in Frankrijk. In de eerste zes maanden van dit jaar werden in Frankrijk 510 antisemitische daden of bedreigingen geregistreerd. In heel 2003 waren dat er maar 593.

De incidenten lopen uiteen van grafschendingen, aanvallen op synagogen en andere joodse instituten tot fysiek geweld tegen joden. Zo werd in april ook een joods kerkhof bezocht door vandalen. Vorige maand werd een joodse jongen door een moslim neergestoken. In het oosten van Frankrijk zijn de laatste maanden vaker graven geschonden, niet alleen op joodse maar ook op christelijke en islamitische begraafplaatsen.

Joodse begraafplaats van Herrlisheim, Frankrijk
Bekladde joodse graven in april

Anti-terroristenwet vandaag van kracht

Vandaag is de Wet terroristische misdrijven van kracht geworden. Deze houdt onder meer in dat terroristen die misdrijven plegen zwaarder kunnen worden gestraft dan mensen die de misdrijven plegen zonder 'terroristisch oogmerk'.

Met de nieuwe wet in de hand kunnen rechters de straffen voor onder andere doodslag, zware mishandeling, kaping of ontvoering met 50% verhogen áls aangetoond is dat ze zijn gepleegd uit een terroristisch oogmerk. De maximale straf op werving voor de jihad, de heilige strijd van de islam, gaat omhoog van één naar maximaal 4 jaar. Samenspanning om een terroristische daad te begaan, wordt apart strafbaar gesteld.

Voor samenspanning kan men straks worden veroordeeld als wordt aangetoond dat minstens twee personen hebben afgesproken om een terroristisch misdrijf te gaan plegen. Dat aantonen kan bijvoorbeeld gebeuren uit verklaringen van getuigen of afgeluisterde telefoongesprekken.

De nieuwe wetgeving volgt de Europese richtlijnen voor actievere bestrijding van het terrorisme.

Tweede aanhouding zaak vermoorde barkeeper

De politie heeft vandaag laten weten dat afgelopen zondag een tweede verdachte is aangehouden in de Beverwijkse moordzaak. Het betreft een 19-jarige man uit Heemskerk, hij heeft bekend het vuurwapen aan de hoofdverdachte, Maurice van L., te hebben geleverd.

De 26-jarige Erwin Laan werd in de ochtend van 10 juli van dit jaar dood aangetroffen in het café van zijn vader, waar hij barkeeper was. Van L., een goede vriend van Laan, uitte na de moord in interviews zijn afschuw over het gebeuren en was medeorganisator van een stille toch ter nagedachtenis aan Laan. Later werd hij aangehouden, enkele dagen later bekende hij de moord te hebben gepleegd. Volgens bekenden zou hij in grote financiële moeilijkheden zitten.

DVD: De Zaak Alzheimer

De Belgische productie die wel in Nederland in de bioscoop is geweest, maar nauwelijk is opgevallen. Dat terwijl in België de film even op twee heeft gestaan, in Vlaanderen zelfs op 1 en een flink aantal bezoekers heeft getrokken. Gelukkig krijgen wij Nederlanders nu een tweede kans met deze DVD release. Een oordeel over zowel de film als de extras is wel het minste wat ik kan doen voor onze Zuiderburen.


Jongetje overleden na afsnijden lichaamsdelen

In Zuid-Afrika is vandaag de tienjarige Sello Chokoe overleden, ongeveer twee weken nadat onbekenden enkele lichaamsdelen van hem hadden afgesneden. Dit heeft de politie in Zuid-Afrika vandaag gemeld.

Het jongetje werd eind juli in de buurt van zijn ouderlijk huis aangevallen, waarbij zijn hand, oor en penis met een mes werden afgesneden. Uren later werd hij gevonden en in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De daders hebben zijn lichaamsdelen vermoedelijk gebruikt voor bepaalde bezweringsrituelen. Dit komt vaker voor in Zuid-Afrika, aldus de politie.

Dochtertje (2) vermoorde vrouw vermist

Isra van den BurgHet 2-jarige dochtertje van de vrouw die afgelopen maandag dood werd aangetroffen in een woning aan de Markeloseweg in Goor (Overijssel), is spoorloos verdwenen. De politie is op zoek naar het meisje. Vaststaat dat de 25-jarige moeder is vermoord. Door wie is nog onbekend.

Voor de moord hebben getuigen de vrouw en haar dochtertje (Isra van den Burg) gezien in het bijzijn van een man. Diens signalement luidt:
Licht getinte huid (Noord-Afrikaans uiterlijk),
tussen de 25 - 30 jaar oud,
slank postuur en donker kort haar.

Geruchten dat de ex-vriend van de vrouw betrokken zou zijn bij de zaak, wil de politie niet bevestigen.

Isra van den Burg is zoals gezegd 2 jaar oud, heeft blond haar en bruine ogen.

De politie is te bereiken onder 0900 - 8844 of via de Meld Misdaad Anoniem-lijn: 0800 - 7000.

Twijfel over "opgesloten" zusjes

Er is twijfel ontstaan over het verhaal van de twee Turkse meisjes die beweren jarenlang opgesloten en mishandeld te zijn door hun ouders. Zo zeggen buurtbewoners in de Haagse wijk Transvaal de meisjes de afgelopen tijd meerdere malen buiten te hebben gezien en zouden de twee gewoon naar school gaan en een baantje hebben.

De zusjes gooiden vanuit het raam briefjes op straat met kreten om hulp. Buurtbewoners die deze briefjes vonden waarschuwden vervolgens de politie. Toen de meisjes door de politie 'bevrijd' werden bleken ze gewond. Ze zijn eerst naar het ziekenhuis en daarna naar een schuiladres gebracht.

De advocaat van de aangehouden vader zegt dat deze de beschuldigingen ontkent. "Er waren wel beperkingen in de vrijheid van de twee, maar ze gingen naar school en werk. Ik heb niet de indruk dat het een ernstige zaak is", aldus de advocaat. Justitie wil niet reageren op deze uitspraak.

Volgens de advocaat kwam het gezin om 1 uur 's nachts terug van vakantie en gooiden de twee om 8 uur 's ochtends de briefjes op straat. De werkelijke reden zou een schreeuw om aandacht zijn, omdat de meisjes bang zijn uitgehuwelijkt te worden.

De ouders zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris, ze worden nog zeker tien dagen vastgehouden. Ook de 21-jarige broer van de meisjes werd gisteren aangehouden, hij is vandaag door justitie gehoord.

Badkuip moordenaar M. L. King op eBay

themarshall had ons via de nieuws-submit te melden:

De badkuip waar vanuit Martin Luther King in 1968 werd doodgeschoten door James Earl Ray is te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Een advocaat uit Memphis, die hem jaren geleden verwierf, wil er minstens 200.000 dollar voor hebben. Tot nu toe heeft er nog niemand geboden op het bad.

Het bad, dat zich in een sociale huurwoning bevond, diende voor Ray als opstapje om bij het raam te kunnen. Hij ging in het bad staan en schoot de zwarte activist King dood toen deze op het balkon van een kamer van het tegenover gelegen hotel stond. In dit hotel in Memphis is tegenwoordig het Amerikaanse burgerrechtenmuseum gevestigd.

Vorige maand weigerde eBay het bad nog aan te bieden, de nabestaanden van King zouden er mogelijk aanstoot aan kunnen nemen. Inmiddels heeft de veilingsite ingezien dat het om een kuip van historische waarde gaat en dat de badkuip dus, volgens de eigen richtlijnen van eBay, verkocht mag worden, aldus de advocaat.

Martin Luther King werd op 15 januari 1929 geboren in Atlanta. Hij streed jarenlang voor een gelijke behandeling van zwarten en blanken en veroorzaakte een grote omslag in de Amerikaanse wetgeving ten gunste van raciale gelijkheid. De moord op King schokte de hele wereld.

--
Interesse in het bad? Bieden kan hier

FOK! Prijswinnaars

In verband met vakanties heeft het even wat langer geduurd, maar bij deze gaan we heel wat winnaars blij maken op FOK!

Body Language - Kylie Minogue
Het goede antwoord dat we zochten was "Locomotion". De DVD Body Language Live komt deze week nog naar:
stepster
mosymuis

I, Robot
Het goede antwoord op de "I, Robot" prijsvraag moest zijn: Audi. Bijna 500 FOK!kers wisten het goede antwoord. Helaas kunnen er maar een aantal een "I, Robot" pakket winnen en dat zijn geworden:

Taxman
Dikdoan
kayz

De "I, Robot" pakketten komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Club Classics CD
Het goede antwoord moest zijn: Aad de Mooij. De winnaars van de CD zijn geworden:

Simkin4
Soushkin
Excise
guine

De CD's komen deze week nog naar jullie toe!

Spongebob
We hadden wat leuke Spongebob-pakketten weg te geven. Het goede antwoord op de vraag die wij stelden moest één van de volgende twee zijn: Harry (in het Nederlands) en Lary (in het engels). De winnaars zijn geworden:

Speedloader
Rabrynil
ayse241073
Indiaantje
666solar666

Gefeliciteerd allemaal! Zodra de pakketten bij ons binnen komen, gaan ze jullie kant op. Allemaal alvast veel plezier gewenst van jullie prijzen en heb je niet gewonnen, dan deze week weer veel succes toegewenst!

Nieuwe UCI-stand is bekend

De UCI heeft de nieuwe Officiële ranglijsten bekend gemaakt. Hierin doet vooral Alejandro Valverde het uitstekend.

Valverde springt maar liefst drie plaatsen vooruit door zijn goede prestaties in de Ronde van Burgos en wordt daardoor tweede, net na Erik Zabel. Dit ten koste van Bettini die weliswaar tweede werd in de Classica San Sebastian, maar daarmee slechter deed als vorig jaar. De winnaar van die wereldbekerwedstrijd, Martin Perdiguero, stijgt twee plaatsen.

De beste Nederlander, Michael Boogerd zakt nog een plaatsje weg en staat nu veertiende. De andere Nederlanders in de top honderd doen het beter met Van Heeswijk, Dekker en Löwik die allemaal een paar plaatsjes stijgen.

Officiële UCI-stand elite renners
1 (1) ZABEL Erik (TMO, DUI) 2147.00
2 (5) VALVERDE BELMONTE Alejandro (KEL, SPA) 2064.00
3 (3) REBELLIN Davide (GST, ITA) 1960.00
4 (2) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 1947.00
5 (4) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 1863.00
6 (6) ARMSTRONG Lance (USP, USA) 1726.00
7 (7) CUNEGO Damiano (SAE, ITA) 1619.00
8 (10) MARTIN PERDIGUERO Angel (SDV, SPA) 1591.00
9 (12) VOIGT Jens (CSC, DUI) 1476.00
10 (8) BOONEN Tom (QSD, BEL) 1461.00
11 (11) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 1386.00
12 (9) DI LUCA Danilo (SAE, ITA) 1321.00
13 (18) O'GRADY Stuart (COF, AUS) 1292.50
14 (13) BOOGERD Michael (RAB, NED) 1278.00
40 (48) VAN HEESWIJK Max (USP, NED) 741.00
47 (51) DEKKER Erik (RAB, NED) 701.45
53 (55) LÖWIK Gerben (CHO, NED) 648.45

Goed startveld Eneco Tour

Het startveld voor de Ronde van Nederland, tegenwoordig Eneco Tour, is vandaag bekend gemaakt. Met vijf voormalige winnaars is er een sterk startveld.

Leon van Bon, Erik Dekker, Sergei Gontschar, Kim Kirchen en de winnaar van vorig jaar, Viatcheslav Ekimov, zullen als voormalige winnaars ook dit jaar aan de start verschijnen. Daarnaast worden ook Floyd Landis, Jens Voigt en Michael Boogerd als kanshebbers voor de eindoverwinning genoemd. De Ronde van Nederland duurt van 24 tot en met 28 augustus.

Vanwege de vlakke etappes zullen ook sprinters Robbie McEwen en Alessandro Petacchi deelnemen en misschien voegt Erik Zabel zich daar nog bij. Dit jaar is er wel door een uitstapje naar Duitsland een extra heuveletappe bijgekomen. De voorlaatste etappe voert door de Eifel, terwijl de laatste etappe, de koninginnerit, traditioneel door het Limburgse heuvelland voert.

Waarschijnlijk is het de laatste keer dat de Ronde van Nederland zal worden verreden. Voor de Pro Tour is de Ronde van de Benelux in het programma opgenomen. Voor de organisatie daarvan zijn de organisaties van de nationale rondes van Nederland, België en Luxemburg in gesprek.

Quick Step en Davitamon uit elkaar

Quick Step breekt voor volgend seizoen met tweede sponsor Davitamon. Het team is bang voor beschuldigingen van belangenverstrengeling.

Davitamon valt onder het concern Omega Pharma, wat volgend jaar de hoofdsponsor wordt van Lotto - Domo. Quick Step heeft de beslissing genomen om op voorhand problemen te voorkomen. Het besluit zal geen gevolgen hebben voor het budget van de ploeg, aangezien Quick Step daar tot 2008 garant voor staat.

Quick-Step-manager Patrick Lefevere dankt Davitamon voor de prettige samenwerking. Hij vertelde over de breuk: "De UCI doet moeilijk als een bedrijf meerdere ploegen sponsort en sportief gezien kon dat conflicten scheppen met twee grote ploegen die in de Pro Tour strijden. Het is bloeden, ik betreur de beslissing, laat dat duidelijk zijn."

Omega Pharma reageerde via woordvoerder Marc Coucke teleurgesteld: "Ik had dit zeker niet verwacht en vind de zaak toch wel getuigen van een gebrek aan respect naar ons toe. Wij hebben altijd heel goed kunnen samenwerken met Quick-Step en nu slaat men plots de deur voor onze neus dicht. Ik snap hun beslissing helemaal niet."

Chinees probeert bank te overvallen met blik melkpoeder

De Hongkongse politie maakte dinsdag melding van een Chinees die een bank probeerde te beroven door te dreigen het gebouw met een bom te laten ontploffen. De bom waarmee de man dreigde, bleek een blik melkpoeder te zijn.

De 32-jarige man werd maandag door de politie aangehouden toen hij in de bank stond en het bankpersoneel dreigde met het tot ontploffing brengen van het gebouw. De krant The Apple Daily meldt dat de man aan tuberculose leed en niet in staat was om de medische kosten te betalen. Volgens de politie hoopte de man op heterdaad betrapt te worden zodat hij in de gevangenis verder behandeld zou kunnen worden.

Team vindt UFO-brokstuk in Toengoeska

Een team onderzoekers heeft naar eigen zeggen een fragment van een UFO gevonden in Toengoeska, Siberië. De veertien expeditieleden waren 24 juli vertrokken naar het gebied in Evenkia om bewijs te zoeken dat daar geen meteoriet maar een UFO geëxplodeerd was in 1908.

Eerder toonden satellietfoto's al de aanwezigheid aan van metaalbrokstukken. Het team, onder leiding van Yuri Labvin is deze zomer op onderzoek gegaan in het gebied waar volgens de gangbare theorie een meteoriet neergestort zou zijn. Labvin zegt dat er aanwijzingen zijn dat dit niet het geval is. Zo is er geen inslagkrater te zien, en hebben ooggetuigen gezegd dat het object van richting veranderd zou zijn.

De teruggekeerde expeditieleden hebben een vreemd stuk metaal van ongeveer 50 kilo teruggebracht naar Krasnoyarsk, waar het bestudeerd en geanalyseerd zal worden. Volgens hen is dit fragment afkomstig van een buitenaards schip.

UDC verzweeg grote knokpartij Dance Valley

Stellarc2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Festivalorganisator UDC heeft een grote matpartij op Dance Valley bewust binnenskamers proberen te houden. Afgelopen zaterdag zouden op het festival zo'n honderd mensen met elkaar op de vuist zijn gegaan, nadat supporters van voetbalclubs Ajax en ADO Den Haag het met elkaar aan de stok kregen, zo melden getuigen. Ondanks dat veiligheidsmensen de zaak niet in de hand hadden werd de ME niet ingezet. Diverse supportersites op het internet berichtten de afgelopen dagen over het gevecht.

Rond 19:00 uur sloeg bij het HQ-podium, waar hardstyle house werd gedraaid, de vlam in de pan. Ook beveiligingsmensen van Dance Valley, die de relschoppers uit elkaar probeerden te halen, liepen klappen op. Festivalgangers die niets met de vechtpartij van doen hadden raakten bekneld en hadden moeite om weg te vluchten. Na ongeveer een kwartier eindigde de vechtpartij, toen de Ajax-relschoppers wegvluchtten in de mensenmassa. Er is niemand gearresteerd.

Ondanks de grootte van de vechtpartij werd er dus van afgezien om de gereedstaande Mobiele Eenheid in te zetten. De politie overwoog dit wel, maar om escalatie van het geweld te voorkomen zou de organisatie dit hebben afgeraden. Na afloop verklaarde een woordvoerder dat Dance Valley "zonder noemenswaardige problemen" was verlopen. De vechtpartij noemde de woordvoerder "een opstootje". Naar verluidt zou zeker één security-medewerker door de EHBO zijn behandeld aan verwondingen door de vechtpartij, maar na afloop verklaarde een EHBO-coördinator dat enkel bezoekers met blaren en wespensteken zijn behandeld.

Politiewoordvoerder Van Loenen wil verder niet op de zaak ingaan: "De verantwoordelijkheid ligt bij de organisator". Wel bevestigde hij dat de ME klaar stond om in te grijpen en dat UDC daar geen gebruik van wilde maken.

'Politielector had banden met extreem-links'

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Peter Klerks, vanaf 1 augustus lector aan de politieacademie in Apeldoorn, is in de jaren tachtig betrokken geweest bij extreem-linkse activiteiten. In die tijd had Klerks een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad voor de PvdA.

Metro schrijft in haar dinsdag-editie dat Klerks onder andere zou hebben meegewerkt aan het achterhalen van politiegegevens en de publicatie daarvan in linkse bladen zoals Bluf!. Dit naar aanleiding van een onderzoek dat schrijver Peter Siebelt deed voor zijn op handen zijnde boek over Klerks.

In 1984 richtte Klerks met een compagnon het Buro Jansen en Janssen (J&J) op dat onderzoek deed naar de politie en inlichtingendiensten voor 'iedereen die er wat zinnigs mee kan doen', aldus een advertentie in het linkse blad AMOK. Volgens de Metro stonden de advertenties waarin J&J mensen opriepen om informatie te leveren voor een 'smerisarchief', tussen de artikelen over het maken van brandbommen.

Klerks ontkent dit bericht en zegt wel van de activiteiten te hebben geweten maar zelf niet aan mee te hebben gedaan. "Dat waren anderen." Peter Siebelt: "Klerks aanstellen als lector is hetzelfde als Osama bin Laden les laten geven op de academie voor inlichtingendiensten."

Nederland Transparant moet naam veranderen

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland heeft er pas net een nieuwe partij bij of er zijn al problemen. De Raad van State heeft vandaag namelijk bepaald dat 'Nederland Transparant' niet onder die naam mag meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Er zou onterecht de indruk kunnen ontstaan dat de partij onderdeel is van 'Europa Transparant'.

Europa Transparant is de partij van Paul van Buitenen, die in juni twee zetels in het Europese Parlement in de wacht sleepte, dit nadat hij verduisteringen binnen de Europese Commissie aan het licht had gebracht. Nederland Transparant heeft niets met die partij te maken, zij is er enkel op gebaseerd. Van Buitenen had eerder al geklaagd bij de Kiesraad over de naam, maar die wees zijn bezwaar af. Bij de Raad van State had hij dus meer succes.

Geen Capriati op de OS

Jennifer Capriati heeft laten weten af te zien van een deelname aan de Olympische Spelen in Athene. Een reden voor haar afwezigheid is nog niet bekend.

Capriati won in 1992 op de Spelen van Barcelona nog een gouden medaille in het Olympisch tennistoernooi. Maar nu zullen de Amerikanen het zonder haar moeten stellen. De Amerikaanse Bond is wel van plan om zo snel mogelijk nog een vervanger aan te duiden.

[update] Nederlanders gewond bij aanslagen in Turkije

Twee kleine hotels in Istanbul zijn vanmorgen rond 1:00 uur Nederlandse tijd getroffen door aanslagen. Vrijwel tegelijkertijd deed zich in de twee hotels een bomexplosie voor. Daarbij vielen twee doden en zeker zeven gewonden, waaronder twee Nederlanders. Over de identiteit van de dodelijke slachtsoffers is niets bekend.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist maar politiechef Cerrah is er vrijwel zeker van dat het gaat om terreuraanslagen. Kort voor de explosies was in een anoniem telefoontje gezegd dat in een van de hotels een bom zou ontploffen. De ontploffingen vonden plaats in de districten Laleli en Sultan Ahmet, waar veel toeristen verblijven. In hotel Pars in Laleli bevonden zich op het moment van de ontploffing 37 mensen. De tweede aanslag werd gepleegd in het Holiday Hotel in Sultanahmet waar twintig gasten waren.

Kort na de explosies in Laleli en Sultanahmet ontplofte er twee bommen in een opslagplaats voor gas in het district Esenyurt. Hierbij raakte niemand gewond en ontstonden er geen gaslekken, aldus een Turkse functionaris.

De aanslagen van afgelopen nacht kunnen het werk zijn geweest van de PKK, een Koerdische guerrilla-organisatie die strijdt voor een eigen Koerdische staat. Al vaker zijn toeristische trekpleisters het doelwit van de PKK geweest. Nadat de Koerdische afscheidingsbeweging in 1999 de wapens neerlegde, zijn in Turkije geen aanslagen meer gepleegd op toeristische doelen. In juni van dit jaar werden de wapens weer door de PKK opgepakt.

Update 18:14
De explosies zijn op een Turkse website opgeëist door een groepering die banden zegt te hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda. De groep dreigde op een islamitische website met meer aanslagen in de Turkse stad.

[Update]Van der Meyde wil terug naar Ajax

Andy van der Meyde speelt niet mee in de Champions League voorronde wedstrijden van zijn club Internazionale. De vleugelspits wil terug naar Ajax en daar op het hoogste niveau uitkomen.

Inter speelt in de voorronde Champions League tegen het Zwitserse FC Basel. Als Van der Meyde in één van die 2 wedstrijden in actie komt, betekent dat dat de spits in de Champions League niet meer voor een andere club in actie mag komen. Een terugkeer van Van der Meyde naar Ajax lijkt door deze beslissing weer dichterbij te komen.

Update: Volgens de zaakwaarnemer van Van der Meyde is een transfer naar Ajax niet aan de orde. Van der Meyde zal waarschijnlijk verhuurd worden aan een buitenlandse club.

Winkeldief brengt laptop terug

MaGNeT had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige man uit Sneek die zaterdagmiddag een laptop bij Oké PC in het Friese Burgum had gestolen, heeft die dinsdag weer naar de winkel gebracht. Om de dader van de laptopdiefstal te vinden, hing de eigenaar foto's van de dader op. Niet zonder resultaat want de man werd door familieleden herkend en op zijn daad aangesproken.

De foto's waren afkomstig van beelden van de bewakingscamera in de winkel. Naast het ophangen van de foto's in de winkel, werden ze ook op internet gezet. Daar werd ook een beloning uitgeloofd in de hoop de identiteit van de dief te achterhalen.

Dinsdagochtend werd de laptop door de jongen teruggegeven. Hij gaf te kennen veel spijt te hebben van zijn daad en heeft zich tevens bij de politie gemeld. Hij is bij de politie als verdachte gehoord en heeft een boetevoorstel van 600 euro gekregen.

Winkeleigenaar Zijlstra is erg te spreken over de gang van zaken. "Boontje komt om zijn loontje. Binnen 48 uur hadden we de laptop terug", aldus de winkelier.

Het ophangen van foto's van vermeende dieven is echter in strijd met de wet en dus verboden. De winkelier zal echter niet worden vervolgd door het Openbaar Ministerie in Leeuwarden omdat de persoon op de foto, de dief, geen aangifte tegen de winkelier heeft gedaan.

'Mager moet uit het woordenboek'

Icoon opmerkelijk nieuwsAls het aan de ADD (Anonieme Dunne Darmen), de belangenvereniging voor dunne mensen, ligt wordt het woord mager uit het woordenboek geschrapt. De ADD ziet mager als een scheldwoord 'dat gebruikt werd en wordt door de dikke overheersers'.

Om het woord uit de woordenboeken te krijgen heeft de vereniging de uitgeverijen Van Dale en Kramer aangeschreven en verzocht 'mager' uit het woordenboek te halen. Verder wil men een petitie met ruim drieduizend handtekeningen aanbieden aan minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Met deze acties hoopt de belangenvereniging de aandacht te vestigen op het discriminerende karakter van de Nederlandse taal.

Uitgeverij Van Dale Lexicografi laat middels woordvoerder Marjolien van den Bergh weten geen aanleiding te zien het woord uit het woordenboek te weren. "Wij publiceren een beschrijvend woordenboek voor gesproken en geschreven taal. Mager maakt daar deel van uit. Je verandert de taal niet door een woord te schrappen."

Daarnaast zal bij het woord ook niet de notitie scheldwoord komen te staan. Volgens Van den Bergh zal dat pas gebeuren als het woord drie jaar in woord en geschrift bekendstaat als scheldwoord. "Bij het woord 'mager' is daar zeker geen sprake van."

Hond op 4500 meter hoge bergtop gevonden

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Italiaanse 'dierenvriend' heeft zich de woede van heel Italië op zijn hals gehaald, door de manier waarop hij een grote zwarte bastaardhond heeft achtergelaten. Het dier werd pas geleden op een bergtop van 4500 meter hoogte in het Monte Rosamassief ontdekt. Daar heeft de viervoeter dagenlang op de besneeuwde en beijsde hellingen gezworven op zoek naar zijn eigenaar.

Een berggids kwam sporen tegen van het dier en is die gaan volgen, totdat hij op de hond stuitte. Het dier was totaal uitgehongerd en zijn poten waren gewond door ijssplinters. De gids nam het dier onder zijn hoede en bracht het naar beneden, aldus de krant de Corriere della Sera.

De hond die de naam 'Ice' heeft gekregen, maakt het na behandeling van een dierenarts goed. Voor hem wordt nu een nieuw baasje gezocht. De eerste eigenaar kan vanwege het feit dat het dier geen chip of tatoeage heeft niet op worden gespoord. Als de eigenaar toch gevonden wordt, kan deze rekenen op een gevangenisstraf van hooguit één jaar wegens het achterlaten van een huisdier.

Button-contract BAR geldig

Het Contract Recognition Board (CRB) van de FIA heeft BAR laten weten dat het contract dat het team met Jenson Button heeft voor 2005 rechtsgeldig is.

BAR bracht dit nieuws vandaag naar buiten. Het team denkt daarmee een zwaar pressiemiddel te hebben om Button aan zijn contract te houden. Een contract bij een ander team moet namelijk door het CRB aan de superlicentie worden gekoppeld. Alleen wanneer beide zaken in orde zijn, mag een coureur rijden.

Button en Williams zullen moeten bepalen hoe ze hier verder in willen gaan. Er zijn nog verschillende juridische opties om het BAR-contract te bevechten en een andere mogelijkheid is dat Button of Williams aan BAR een afkoopsom betaalt voor het contract. De uitspraak van het CRB heeft in ieder geval tot gevolg dat Button nu aan zet is.

Bogarde traint mee bij Jong Ajax

De bij Chelsea uit de gratie geraakte Winston Bogarde traint mee bij Jong Ajax. Op deze manier hoopt Bogarde zijn conditie op peil te houden.

Bogarde kwam van 1994 tot 1997 uit voor de Amsterdamse club en speelde in totaal 91 wedstrijden voor Ajax. De verdediger belandde via AC Milan en Barcelona uiteindelijk bij Chelsea waar hij niet meer gewenst is. In afwachting van een nieuwe club traint Bogarde voorlopig mee bij de selectie van John van den Brom en Fred Grim.

Zwinkels wint geding van Privé

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig Eigen Huis & Tuin-klusjesman Nico Zwinkels heeft het kort geding gewonnen dat hij tegen roddelblad Privé had aangespannen. Dat blad publiceerde onlangs een artikel dat hij 10 jaar geleden styliste Bea Willemstein seksueel zou hebben geïntimideerd. Door die publicatie zag SBS6 af van een nieuw klus-programma met Zwinkels en zijn maatje tuinman Rob Verlinden.

Privé werd veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie en het betalen van een voorschot op immateriële schadevergoeding van 5.000 euro (Zwinkels had 200.000 euro voorschot geëist). Ook mag het roddelblad van de rechter geen nieuwe verhalen over de zaak schrijven ,,op basis van het huidige bewijsmateriaal'' over de vermeende seksuele intimidaties van Zwinkels.


De gewraakte Privé editie

Airco in auto maakt ziek

themarshall en Guidoweb5 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDoor het gebruiken van de airconditioning in een auto bestaat er een kans op uitdroging. Verder kan de airco ook hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken, omdat de grote temperatuurschommelingen zoveel energie van het zenuwstelsel vergen, zo meldt het tijdschrift Gezondheidnieuws.

De airco zou volgens het blad het beste ingesteld worden dat het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur maximaal vijf graden Celsius is. Verder zouden automobilisten ongeacht of ze dorst hebben per dag ongeveer twee liter water moeten drinken.

Ondanks de waarschuwingen raadt hoofdredacteur Stan van Eck het gebruik van de airco wel aan. "Onderzoek heeft uitgewezen dat automobilisten met airco minder ongelukken veroorzaken. De automobilist blijft alerter."

Niet alleen in de auto, maar ook in een gebouw kan een groot temperatuursverschil slecht zijn voor het lichaam. De 'klap' die het lichaam krijgt door het verschil in temperatuur is ongezond. Hierdoor kunnen mensen last krijgen van duizelingen en zweetaanvallen. "In diepvriespakhuizen wordt zelfs gebruik gemaakt van een temperatuursluis waar de werknemers doorheen moeten, omdat de klap anders te heftig is."

'Gezeik' van cafégangers bij toiletbezoek

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Argentinië heeft de uitbater van de El Bosque pub in Quilmes een bijzondere promotiestunt bedacht, zo meldt de Argentijnse krant Las Ultimas Noticias.

Wie boven de achttien jaar is kan in de pub gratis drinken zoveel hij maar wil, totdat de eerste bezoeker naar het toilet gaat. Dan springen opeens een aantal lampen op rood en moet iedereen weer gewoon zijn portemonnee trekken. Volgens de café-eigenaar valt de eerste toiletbezoeker boegeroep of spot ten deel.

Kortom; niet echt een geslaagde stunt voor mensen met een wat zwakke blaas.

Gedode Duitser schoot met gaswapen

Vanderdonk, themarshall en Guidoweb5 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 20-jarige Michael Bautzenberg die zondag in Amsterdam werd doodgeschoten door de politie, blijkt te hebben geschoten met een gaspistool. Met een dergelijk pistool kun je wel iemand verwonden, maar niet doden.

Een gaspistool ziet er in eerste instantie net uit als een echt wapen. Ook de knallen komen overeen en tijdens het schieten komt er ook rook vrij.

De Rijksrecherche is een grootschalig onderzoek begonnen naar het incident op het Frederiksplein, waarbij zeven agenten waren betrokken die zo'n 20 schoten losten. Het is nog niet duidelijk hoeveel agenten daadwerkelijk hebben geschoten.

De gedode Bautzenberg komt uit het plaatsje Feucht, vlak bij Neurenberg. Volgens Duitse bronnen zou hij onder invloed van drugs zijn geweest. Zijn moeder ontkent dit. Onbekend is waarom hij met zijn huurauto naar Amsterdam afreisde.

-
Beelden van het schieten van RTL Nieuws.

Camenzind stopt met wielrennen

Oscar Camenzind heeft een punt achter zijn wielerloopbaan gezet. De Zwitser maakte dit dinsdag in Luzern bekend, nadat hij eerder betrapt was op het gebruik van doping .

De Zwitser, wereldkampioen op de weg in 1998, was daarom ook al uit het olympische team gezet. En ook Phonak, de ploeg waar hij onder contract stond, heeft hem per onmiddelijke ingang ontslagen.

Sporen van epo werden aangetroffen in de urine van de Zwitser, die hij moest afstaan na een training op 22 juli.

In 1998 won Camenzind, behalve het WK, ook de ronde van Lombardije. In 2000 won hij de Ronde van Zwitserland en in 2001 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

'Real Madrid trekt aan Owen'

In diverse Engelse kranten zijn geruchten op gedoken over interesse van Real Madrid voor Liverpool aanvaller Michael Owen (24). Het contract van Owen loopt na dit seizoen af.

Real Madrid zou naast ongeveer 15 miljoen euro plus Fernando Morientes over hebben voor het aantrekken van Owen. Liverpool zou overwegen Owen niet op te stellen in de wedstrijd om kwalificatie voor de Champions League. Liverpool moet daarin aantreden tegen Grazer AK. In dat geval zou Owen dit seizoen nog voor een andere club in dat toernooi kunnen deelnemen. Tevens zou dat zijn transferwaarde hoog houden.

Owen en Liverpool hebben al eens om de tafel gezeten om een nieuw contract overeen te komen. Dit had echter geen resultaat tot gevolg.

Robben 4 weken aan de kant

Arjen Robben moet tenminste vier weken absolute rust houden. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de aanvaller van het Engelse Chelsea een scheurtje heeft in het bot van een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet.

Het is daarom twijfelachtig of Robben op tijd fit is voor het WK-kwalificatie duel op 8 september tegen Tsjechië. Hij mist in elk geval zeker het oefenduel tegen Zweden en de topper Chelsea - Manchester United.

'Dode' vrouw komt weer thuis

Een vrouw van wie men dacht dat ze de grote brand in een warenhuis in Paraguay niet had overleefd, kwam thuis toen familieleden op het punt stonden om naar haar begrafenis te gaan.

Toen 37-jarige Maria Esther Aguilera thuis kwam kleurden de gezichten van de familieleden lijkwit, want ze dachten dat ze een spook zagen. De vrouw was immers een van de weinige personen die de enorme brand van 1 augustus in het Ycua Bolanos shopping centre overleefde, waar 400 mensen om zijn gekomen. "Ik had nooit durven denken dat ik nog ooit mijn eigen begrafenis zou mogen meemaken", aldus de zwangere Maria.

Na de brand was Maria naar een ziekenhuis gebracht, totdat doktoren haar ontsloegen. De oorzaak van de verwarring kwam tot stand toen een televisiestation per ongeluk de naam van de vrouw rekende bij de mensen die de brand niet hadden overleefd.

Brand in wagon van Berlijnse S-Bahn

Icoon Buitenlands nieuwsIn Berlijn is vanmorgen op een ondergronds station van de sneltramlijn S-Bahn in een wagon brand uitgebroken. De brandweer gaf groot alarm en wist zeker dertig mensen in veiligheid te brengen. Drie mensen werden met rookvergiftigingsverschijnselen voor controle naar en ziekenhuis gebracht, volgens de media in Berlijn.

Totaal verleenden 300 brandweerlieden met meer dan 50 voertuigen assistentie met bij de brand. Tachtig politieagenten werden ingezet. Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid. De S-Bahn is voor een groot deel stilgelegd en omringende straten bij getroffen station werden afgesloten.

'Grujic terug naar FC Twente'

De kans dat Spira Grujic komend seizoen alsnog bij FC Twente zal spelen is aanwezig. Dat zei trainer Rini Coolen in De Telegraaf.

Grujic weigerde eind vorig seizoen te praten over contractverlenging omdat de Servische mandekker zich respectloos behandeld voelde. Toch bestaat er nog de mogelijkheid dat Grujic komend seizoen in het Arke Stadion te zien zal zijn. Trainer Rini Coolen: "Er bestaat een kleine kans kans dat Spira terugkeert bij ons, maar dan moet hij wel aan onze financiële voorwaarden voldoen".

FC Twente is verder in de markt voor de Belgische rechtsbuiten Laurent Delorge, die uitkomt voor Lierse SK.

Luis Enrique beëindigt voetbalcarrière

Icoon Sport nieuwsLuis Enrique van Barcelona maakte vandaag bekend dat hij zijn voetballoopbaan beëindigt. "Ik voel me niet meer in staat wedstrijden te spelen. Ik kijk dit seizoen toe vanaf de tribunes", aldus de 34-jarige middenvelder.

Hij begon begon zijn carrière bij Sporting Gijon en ging in 1991 naar Real Madrid. Vijf jaar later maakte hij de overstap naar de concurrent FC Barcelona. Daar werd hij steeds populairder, doordat hij vaak belangrijke doelpunten maakte.

Afgelopen twee seizoenen kampte hij met veel blessures en kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Daarom zag hij af van een verlenging van zijn contract bij Barcelona en wilde terugkeren naar Gijon, maar zag daar vanaf. "Ik kan het niveau dat ik van mezelf verlang, niet meer halen. Dus doe ik Gijon er geen plezier mee als ik kom." Voor het Spaanse nationale elftal kwam Luis Enrique 62 keer uit. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 won hij met Spanje de gouden medaille.

Luis Enrique
Luis Enrique

Sergio Conceiçao naar Standard Luik

Standard Luik heeft opnieuw een stuntinkoop gedaan. De Portugees Sergio Conceiçao komt over van FC Porto om voor de "Rouches" van Standard te spelen.

Door een knieblessure zagen we de 56-voudige international Sergio Conceiçao niet aan het werk op euro 2004 in Portugal. Nu trekt de Portugees van FC Porto terug naar het buitenland, na eerder in Italië te hebben gevoetbald voor Lazio Roma en Internazionale.

Verrassend genoeg is de nieuwe ploeg Standard Luik die wel houdt van spectaculaire transfers. Zo hopen de Luikenaars eindelijk nog eens te kunnen meedingen voor de Belgische titel.

Luis Enrique stopt met voetballen

de Spanjaard Luis Enrique stopt op 34-jarige leeftijd met voetballen. Dat maakte de ex-Barcelona speler bekend op zijn officiële website.

"Fysiek kan ik het niet meer aan," geeft Luis Enrique op als reden. Hij had nochtans tal van aanbiedingen gekregen uit Frankrijk, Engeland en zelfs Japan en Qatar, maar daar gaat hij dus niet op in.

Luis Enrique speelde vijf jaar voor Real Madrid maar behaalde zijn grootste successen bij FC Barçelona waarmee hij twee keer de Spaanse titel veroverde. In 1992 werd de Spanjaard nog Olympisch kampioen op de spelen in Barcelona.

Blinde steekt blinde dood

In de Zuid-Filipijnse stad Zamboanga heeft een blinde man een andere blinde man doodgestoken. De 54-jarige Edmundo Geraldiso vond het slachtoffer op de tast, zo meldde de Filipijnse politie vandaag. Door het slachtoffer naar zijn naam te vragen, wist de dader hem te identificeren.

De ongelukkige Reynaldo Concordia werd door Geraldiso en een groep eveneens blinde vrienden bezocht. Voordat de anderen iets konden doen stak hij Concordia in zijn borst. Tegenover de politie verklaarde Edmundo dat het Reynaldo's schuld is dat zijn vrouw hem heeft verlaten.

Arbiter Rode Ster-PSV bekend

Niemand minder als Pierluigi Collina zal het duel tussen Rode Ster Belgrado en PSV van aanstaande woensdag op zich nemen. De Italiaan ontving zijn opdracht gisteren van de UEFA.

Collina is waarschijnlijk de bekendste scheidsrechter ter wereld. De Italiaan fluit behalve in zijn eigen competitie ook duels in andere nationale competities. Afgelopen seizoen floot hij in elk toernooi. Hij floot de UEFA Cup finale en een halve finale op het Euro 2004. Afgelopen maand ontving hij zelfs een eredoctoraat van een Engelse universiteit voor zijn werk.

Rode Ster en PSV spelen in twee wedstrijden om een plaats in de eerste ronde van de Champions League. Het aanstellen van Collina kan misschien een uitdaging zijn van PSV. Afgelopen seizoen konden de Eindhovenaren onder zijn leiding thuis Deportivo La Coruña kloppen (3-2). De overige vier keren onder Collina werd er driemaal verloren (4-1/2-3/1-3) en werd het eenmaal gelijk (tegen Feyenoord 1-1).

Ferne Snoyl naar Den Bosch

FC Den Bosch huurt verdediger Ferne Snoyl (19) dit seizoen van Feyenoord.

Het talent van Feyenoord, die vorig seizoen achtmaal in actie kwam voor de A-ploeg, zou aanvankelijk voor Excelsior gaan uitkomen. Afgelopen week was hij echter op proef bij Nottingham Forrest. De Engelsen hadden echter geen belangstelling in verdere diensten. Feyenoord kiest er nu voor om hem te verhuren aan nieuwkomer Den Bosch. Technisch directeur Mark Wotte: "Het is belangrijk voor zijn ontwikkeling dat hij een seizoen kan rijpen in de eredivisie. Daarna keert hij in principe terug naar Feyenoord." Voor de linksbackpositie heeft Feyenoord zelf voldoende opties in huis.

Voor Den Bosch vult Snoyl de breedte in de achterste linie aan. Mogelijk zal hij Geoffrey Meye van zijn plaats verdringen.

TV-mannen verdienen meer dan TV-vrouwen

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsNederlandse tv-vrouwen verdienen minder dan tv-mannen, aldus maandblad Quote. Alleen Linda de Mol komt boven de mannen uit. Dit komt mede door dat ze naast haar presentatie werk ook hoofdredactrice is en formats bedenkt. De top 5 bij de mannen en bij de vrouwen ziet er als volgt uit.


Mannen

1. Robert Ten Brink (SBS): ¤ 650.000
2. Beau van Erven Dorens (RTL): ¤ 600.000
3. Albert Verlinde (RTL): ¤ 600.000
4. Frits Barend (RTL): ¤ 450.000
5. Henk van Dorp (RTL): ¤ 450.000



Vrouwen

1. Linda de Mol (TROS): ¤ 900.000
2. Caroline Tensen (TROS): ¤ 450.000
3. Wendy van Dijk (SBS): ¤ 350.000
4. Irene Moors (RTL): ¤ 350.000
5. Chazia Mourali (RTL): ¤ 250.000

Gameboy komt schutters van pas

De Nederlandse kleiduivenschutters Hennie Dompeling en Jan Cor van der Greef hebben voorlopig geen last van de hitte bij hun voorbereiding op de Spelen. Zij spelen in een kantine het Gameboyspel Athens 2004 als training.

In Athens 2004 is een virtuele nabootsing van de olympische schietbaan opgenomen. Dompeling (38) en Van der Greef (21) zijn door coach Nella Heemskerk aan het spel gezet. "Het is heel belangrijk dat we de omstandigheden in Athene zoveel mogelijk nabootsen. Dan gaat het niet alleen om de kleiduiven, geweren en munitie, maar ook om de machines die de kleiduiven in de lucht slingeren. Dit spel is zeer realistisch, we gebruiken het dan ook in de trainingen als voorbereiding."

Dompeling schiet in Athene voor de vijfde maal Olympisch. Tot op heden won hij nog geen medaille, wel werd hij eenmaal vierde. Van der Greef zal debuteren.

Olympische koffers zijn aan

De Oranje koffers zijn eindelijk gearriveerd in Athene. Door een stroomstoring gingen deze afgelopen weekend niet mee op Schiphol. Diverse atleten zaten hierdoor zonder Olympisch tenue.

Op de presentatie werd nog flink de sier gemaakt met het grote kledingpakket dat de Oranje-sporters ter beschikking wordt gesteld. De grote koffers kwamen echter maar met moeite op de plaats van bestemming.

Menig atleet haalde de eigen koffer zelf in het depot te Hoevelaken op. Anderen lieten iemand de koffers afhalen, dit leverde kolderieke beelden op, bijvoorbeeld van coaches die de auto voor hun team volstouwden. Per vliegtuig vervoeren bleek uiteindelijk echter ook niet geheel probleemloos.

Vanaf vandaag zal elke Nederlandse sporter in Athene in ieder geval weer te herkennen zijn. Overigens zijn de sporters over hun accomodatie meer dan tevreden.

Evenement: Codemasters Campzone 2004


Tussen 23 Juli t/m 2 Augustus vond Codemasters Campzone 2004 powered by Aopen (hele mond vol) voor de vierde keer plaats op het evenemententerrein van attractiepark SixFlags.

Campzone is een lanparty. En niet zomaar één, het geeft eigenlijk een hele nieuwe betekenis aan het woord. Het bijzondere van Campzone is dat het zich op een hele grote camping in de Flevopolder afspeelt en niet indoors zoals een “normale” lanparty. Ook de duur is opmerkelijk; 11 dagen! Maar je moet het ook zien als een echte vakantie, dus dan is dat ook wel logisch. Even wat extra uitleg; een lanparty is een evenement waar mensen bij elkaar komen met hun pc en tegen elkaar naar hartelust kunnen gamen. Maar dat kan toch ook over internet, zal je misschien zeggen. Dat is waar, maar dan ontbreekt het sociale aspect. Op een lanparty kan je de persoon die je net dik hebt ingemaakt met Counterstrike of wat dan ook eens recht in z’n gezicht kijken en gezellig een biertje gaan drinken.
Dit jaar was het evenement uiteraard weer groter dan vorig jaar, wat inhield dat er plaats was voor 1750 mensen in plaats van 1500. Deze mensen waren allen ondergebracht in tenten en caravans waar zij achter hun computer een groot deel van de dag doorbrachten.
Codemasters Campzone werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Lanparty, bigger and better.

'Val van Griekse judoka om computerspel'

Icon Sport - OS Athene 2004De Griekse judoka Eleni Ioannou, die verleden week ernstig gewond raakte na een val uit een raam, blijkt niet geduwd te zijn. Dit blijkt uit een getuigenverklaring van een buurvrouw.

De 20-jarige Ioannou had zich net geïnstalleerd in het Olympisch dorp in Athene, daar zij voor Griekenland zou uitkomen in de klasse boven 78 kilogram van het Olympisch judo. Volgens de buurvrouw kregen zij en haar vriend woorden over een computerspel voorafgaand aan het drama. Daarop sprong Ioannou uit het raam van het op drie hoog gelegen appartement. Haar vriend volgde vervolgens 'uit liefde' haar voorbeeld. Beiden liggen nu zwaargewond in het ziekenhuis. Het is nog maar zeer de vraag of Ioannou ooit nog zal kunnen judoën. Inmiddels zou haar kritieke toestand wel gestabiliseerd zijn.

De Griekse politie 'arresteerde' de vriend aanvankelijk voor ondervraging, maar hij is nu weer vrij. Hij zal voorlopig nog in het ziekenhuis bivakkeren.

Meer Olympisch nieuws vind je de komende weken op sport.fok.nl

'Val van Griekse judoka om computerspel'

De Griekse judoka Eleni Iouannou, die verleden week ernstig gewond raakte na een val uit een raam, blijkt niet geduwd te zijn. Dit blijkt uit een getuigenverklaring van een buurvrouw.

De 20-jarige Iouannou had zich net geïnstalleerd in het Olympisch dorp in Athene, daar zij voor Griekenland zou uitkomen in de klasse boven 78 kilogram van het Olympisch judo. Volgens de buurvrouw kregen zij en haar vriend woorden over een computerspel voorafgaand aan het drama. Daarop sprong Iouannou uit het raam van het op drie hoog gelegen appartement. Haar vriend volgde vervolgens 'uit liefde' haar voorbeeld. Beiden liggen nu zwaargewond in het ziekenhuis. Het is nog maar zeer de vraag of Iouannou ooit nog zal kunnen judoen. Inmiddels zou haar kritieke toestand wel gestabiliseerd zijn.

De Griekse politie 'arresteerde' de vriend aanvankelijk voor ondervraging, maar hij is nu weer vrij. Ook hij zal voorlopig nog in het ziekenhuis bivakkeren.

Griekse honkballers positief bevonden

Het Griekse honkbalteam is opgeschrikt door twee positieve dopingtests. Eerste honkman James Brack en centerfielder Derek Nicholson zijn daarop naar huis gestuurd. Griekenland is komende zondag de eerste tegenstander van Nederland.

Ook de Griekse ploeg heeft zich net als Nederland versterkt met veel in Amerika uitkomende spelers. Brack maakte in de voorbereiding deel uit van het basisteam. Hij werd betrapt op stanozolol, waar bij Nicholson sporen van maskerende middelen werden aangetroffen. De Griekse coaches nemen geen risico en stuurden hen derhalve reeds naar huis. Hun vervangers zijn nog niet bekend.

Fortuyn bij Grootste Nederlanders

Pim Fortuyn 1De in 2002 doodgeschoten politicus Pim Fortuyn is doorgedrongen tot de laatste tien Grootste Nederlanders Aller Tijden aan wie de KRO in oktober dit jaar een serie programma's zal gaan wijden. Dit schrijft het weekblad Elsevier, waaraan Fortuyn acht jaar lang was verbonden als columnist, in zijn recente nummer.

De tien krijgen ieder een eigen programma waarin ze worden gepropageerd en waarin hun verdiensten zullen worden verdedigd. Ambassadeur van Fortuyn is journalist Yoeri Albrecht van Vrij Nederland. Albrecht is medepresentator van het televisieprogramma Krachtstroom, waarin Fortuyn ooit de eerste gast was.

Nieuwe arrestaties dodelijke woningbrand

ellize had ons via de nieuws-submit te melden:

In Eindhoven heeft de politie wederom twee mensen aangehouden in verband met de dodelijke brand in een woning van het Turkse gezin Kaya aan de Jan Hollanderstraat. Daarbij raakten de twee ouders ernstig gewond en verloren hun zoontjes, de 8-jarige Baris en zijn broertje Bircan (14), het leven.

De nieuwe arrestaties betreffen een vrouw (22) en een man (36) uit Eindhoven. Eerder werden al twee mannen van 23 en 31 jaar gearresteerd. De politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak. Zij wil niets zeggen over het motief van de verdachten.

Er circuleren wel geruchten dat de daders zich vergist zouden hebben in de woning. Eén van de buren zou het doelwit moeten zijn geweest.

ADO wint slag om den Ouden

ADO Den Haag heeft zich verzekerd van de diensten van Geert den Ouden (28). Deze stond ook in de belangstelling van De Graafschap. De oud-aanvaller van RBC Roosendaal komt over van het Zweedse Djurgårdens IF.

De Ouden was bij Djurgårdens in onmin geraakt met trainer Zoran Lukic, die inmiddels ook vertrokken is. Den Ouden mag echter toch vertrekken. De Graafschap wilde Den Ouden maar wat graag inlijven. ADO Den Haag kwam er met de club echter snel uit en de spits keek naar zijn woon-werkafstand. "Ik woon in Rotterdam en dan is Den Haag toch wat dichterbij dan Doetinchem. Maar het zijn allebei hele mooie clubs." Een flinke domper voor de Doetinchemmers. Den Ouden tekent in Den Haag een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

Jongen (17) uit Tilburg vermist

Een 17-jarige inwoner van Tilburg wordt al een week vermist. Het gaat om Bruce Björn Brink, die in de nacht van 1 op 2 augustus de woning van zijn ouders aan de Mullegenstraat verliet. De jongen is mogelijk in het bezit van een groene damesfiets.

Bruce heeft een litteken op één van zijn benen en een Keltische tatoeage op zijn bovenarm. Hij draagt een zilveren duimring en een armband. Hij gebruikt ook wel de achternaam van zijn vader: De Haan.

De politie verzoekt mensen die weten waar hij is contact op te nemen.


Vermist sinds 2-8-2004

Poes stuurt Belgisch vliegtuig terug

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen toestel van de Belgische luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines dat onderweg was naar Wenen, is vandaag halverwege de vlucht omgekeerd en teruggevlogen naar Brussel. Er was namelijk een kat in de cockpit geslopen en die zou zich "zeer aggresief" hebben gedragen, zei een woordvoerder van de maatschappij tegen de Vlaamse VRT-Radio. Door de ongenodigde gast besloten de piloten om terug te keren naar de thuisbasis.

Momenteel wordt er onderzocht hoe het dier het voor elkaar heeft gekregen om te ontsnappen uit zijn speciale reistas. Uit de eerste berichten zou een kind het huisdier hebben willen aaien, waardoor de poes kan ontsnappen richting de cockpit. Daar waren de piloten op dat moment aan het eten. Uit eerdere berichten kwam naar voren dat het dier de copiloot had 'aangevallen', maar volgens de maatschappij raakte de kat om onbegrijpelijke reden zeer opgehitst.

Rotterdam blundert met Roemeense vlag

themarshall had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het samenstellen van de vlaggenparade met internationale dundoeken langs de Nieuwe Maas in Rotterdam is flink geblunderd. In plaats van de huidige Roemeense vlag met drie effen banen (blauw, geel en rood), hing er een met in de middelste gele baan het omstreden wapen uit de tijd van Ceausescu. Tot deze ontdekking kwam de Rotterdamse vakbondsman Kees Marges toen hij maandag met een Roemeense bezoekster langs de vlaggen wandelde.

"Iedereen weet dat sinds de omwenteling in Roemenië de vlag veranderd is," liet Marges vanmorgen weten. "Uit de vlaggen waarmee de revolutionairen liepen te zwaaien, werd dat wapen weggesneden. Het waren vlaggen met een gat geworden. Onvergetelijke beelden waren dat."

Bij het zien van de vlag was de Roemeense uiterst ontdaan volgens Marges. "Ze riep 'Ceausescu!' en wees verschrikt naar de vlag. Iemand heeft de onvoorstelbare blunder begaan om de oude vlag van het Roemenië onder dictator Ceausescu niet alleen te bewaren, maar zelfs te laten wapperen in het vrije Rotterdam. Onze vriendin vertelde dat ondanks de hitte de koude rillingen over haar rug liepen."

Marges ziet graag dat burgemeester Opstelten erop toe zal zien 'dat dit soort foute vlaggen worden verbrand.' "En dat de betrokken persoon als 'straf' een verplichte les in de recente Roemeense geschiedenis kan worden opgelegd."

Qatruimte voor Somaliërs in Tilburg

Icoon Binnenlands nieuwsAls een van de eerste gemeenten in Nederland gaat Tilburg de vestiging van een qatruimte voor Somaliërs toestaan. De stad hoopt hiermee de overlast, veroorzaakt door de handel en het kauwen op de geestverruimende bladeren, te beperken.

Qat of Khaat zijn de blaadjes en takjes van de Catha Edulis Forsk, een plant die voornamelijk in Jemen, Kenia en Ethiopië wordt verbouwd. Bij het kauwen op de blaadjes komen de stoffen Cathinon en Chatine vrij die qua werking op amfetamine lijken. Bij langdurig gebruik kan qat leiden tot slapeloosheid, hyperactiviteit, verhoogde bloeddruk en hartkloppingen.

Omdat het gebruik van de bladeren niet verboden is kan de politie weinig ondernemen tegen de handel erin. Twee jaar geleden kwam de Somalische A. Gallas al met het idee een qatruimte aan de Ellenbergstraat te openen. Maar dit leidde in de buurt tot dusdanig grote commotie dat de gemeente besloot ervan af te zien.

Om dit soort onrust bij omwonenden deze keer te voorkomen gaat het college het nu anders aanpakken. Wethouder J. Hamming van de PvdA:”Zodra de locatie bekend is gaan we snel met de buurtbewoners om de tafel. Dit is de eerste stap. We hebben nu op papier staan waaraan een qatruimte moet voldoen”.

De ruimte zal niet toegankelijk zijn voor minderjarigen, er mogen alleen gebruikershoeveelheden worden verhandeld en om elf uur ‘s avonds moet de ruimte sluiten. Eind augustus wordt bekend waar de qatshop gevestigd gaat worden. Na een jaar zal de proef worden geëvalueerd.

Kezman wint hoger beroep

Ex-PSV speler Mateja Kezman heeft maandag het hoger beroep gewonnen bij de Engelse voetbalbond.

De spits had een schorsing gekregen van drie wedstrijden naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg tijdens een vriendschappelijk wedstrijd tegen AS Roma.

De Britse voetbalbond FA zegt nu dat Kezman toen ten onrechte van het veld is gestuurd. De rode kaart heeft nu ook voor de rest van het seizoen geen gevolgen meer, dus Kezman begint met een schone lei aan de Engelse competitie.

GameBoy Advance als auto tuning kit

Mr_Belvedere had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn al legio modificaties te bedenken voor Nintendo's Gameboy en GBA , maar daar is er nu eentje bijgekomen. Het bedrijf TurboXS heeft nu een GBA omgetoverd tot een heuse tuning kit voor sportwagens.



De zogenoemde TurboXS DTEC maakt het mogelijk om onder andere sensoren uit te lezen en wijzigingen aan te brengen in verbruik , brandstofverhoudingen en temperaturen. Toekomstige modellen moeten het mogelijk maken nog meer te kunnen aflezen zoals bijvoorbeeld G-krachten.

De manier waarop je alle info afleest is helemaal aan te passen op kleur, eenheden en meetgebied.

Het product komt eind augustus op de markt. Minpuntje is dat je alle sensoren apart moet kopen.

Italiaanse clubs aangeklaagd

De Italiaanse voetbalbond heeft 33 personen en 12 voetbalclubs aangeklaagd.

Ze worden beschuldigd van omkoping en illegale gokpraktijken in het Italiaanse profvoetbal. Onder de aangeklaagde clubs zijn ook de Serie A-clubs Sampdoria, Chievo, Siena en Modena.

Ook de spelers Stefano Bettarini (Sampdoria) en Antonio Marasco (Modena) moeten voor het sporttribunaal verschijnen. Het sporttribunaal zal voor de start van de Serie A, 12 augustus, tot een uitspraak komen. De clubs kunnen, als ze schuldig worden bevonden, in het ergste geval naar een lagere divisie worden teruggezet. Ook een geldboete of punten in mindering kan worden gegeven, en spelers, coaches en officials hangt een schorsing boven het hoofd

In mei kwam de zaak aan het rollen, toen de Italiaanse politie huiszoekingen deed bij een aantal voetbalclubs. Men vermoedde banden tussen clubs,de georganiseerde misdaad en de gokwereld en daarbij zou het dan vooral gaan om het beïnvloeden van uitslagen van wedstrijden.

Vader en zonen verorberen buurman

bianca1978 en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vader is met zijn twee zonen op het eiland Palawan op de Filippijnen aangehouden, omdat ze ervan verdacht worden hun buurman vermoord en opgegeten te hebben. De buurman zou op een feest over de voeten van een vrouwelijk familielid van het drietal zijn gestruikeld, waardoor de vader uit zijn vel schoot.


De vader en zonen staken het slachtoffer na het feest op 17 juli neer en roosterden zijn ontzielde lichaam boven een vuurtje. Daarna aten ze zijn ogen, tong en armen op. Op het eiland waar de moord werd gepleegd, is kannibalisme geen traditie.

Een getuige bracht de politie op de hoogte van dit onsmakelijke misdrijf, nadat hij door het drietal gedwongen werd om een stuk vlees van het slachtoffer te eten. Toen agenten een week later bij de aangewezen plek aankwamen bleek het verkoolde lichaam van de buurman er nog te liggen.

KNVB doet aangifte bedreiging

De KNVB heeft afgelopen week aangifte gedaan van bedreiging van een scheidssrechter.

De bond wilde niet zeggen om wie het gaat en van wie de bedreigingen kwamen. Er zijn inmiddels wel twee personen aangehouden, die ook al bekend hebben.

Volgens Bert van Oostveen, competitieleider van de KNVB wou de KNVB eerst geen ruchtbaarheid geven aan de bedreigingen. "Maar de terreur nam zulke heftige vormen aan, dat we er alsnog mee naar buiten zijn gekomen. Als we de namen van de daders krijgen van het Openbaar Ministerie zullen zij ook een stadionverbod krijgen. We willen krachtig stelling nemen tegen dit soort ontwikkelingen," aldus van Oostveen.

Sugababes vertonen sterallures

Mr.HertogJan had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse meidengroep the Sugababes blijken bepaald niet wars te zijn van sterallures. Daar kwam het radiostation GWR FM achter, toen zij de dames boekten voor een live-optreden van vier nummers. De dames, Mutya Buena, Keisha Buchanan en Heidi Range, leverden een lijst in van tien pagina's vol eisen voor een optreden van een kwartier in het Engelse Bristol.

De lijst bevatte tot ontzetting van de organisatie een lange opsomming van 'belachelijke verzoeken', waaronder: een driegangen menu voor de zangeressen èn hun zeventien medewerkers, flessen wodka, whiskey, witte en rode wijn, Guinness bier en frisdrank. Daarnaast wensen de dames elk een eigen kleedkamer, uiteraard met airconditioning.

Een medewerker van GWR FM schetste de verbazing tegenover het Britse magazine 'People': "Ze doen maar vier liedjes, in hemelsnaam! Omdat het optreden gratis toegankelijk is en we een klein budget hebben, kunnen we aan veel eisen niet tegemoet komen. Een ruimte voor een half uurtje voor de zangeressen kan nog net. Maar het driegangen menu, de sterke drank en de airconditioning gaan niet lukken."

Sugababes
The Sugababes

Liefje van King Kong overleden

Nood-kloon vertaalde en submitte het volgende bericht, waarvoor dank:

Fay Wray, de actrice die het schreeuwende meisje speelde dat werd ontvoerd door King Kong in de gelijknamige film uit 1933, is overleden op 96-jarige leeftijd. Wray speelde in ongeveer 100 films. Ze werd beroemd in The Wedding March, een klassieker uit het stomme film tijdperk, en speelde vaak dames in nood.

Wray werd in 1907 geboren op een boerderij in Alberta, Canada, maar emigreerde naar Los Angeles met haar moeder nadat haar ouders waren gescheiden. Ze zocht naar werk in Hollywood en op 16-jarige leeftijd speelde ze reeds haar eerste rollen. Ze verwierf faam in horrorfilms zoals "Doctor X" (1932) en "The Vampire Bat" (1933), en speelde tegenover grote namen als Ronald Colman, Gary Cooper en Spencer Tracy. De film King Kong maakte haar echter onsterfelijk op het witte doek.

Op het moment is Peter Jackson, de regisseur van de Lord of the Rings trilogie, bezig met een herverfilming van King Kong. Deze film zal vermoedelijk in december 2005 in première gaan.

Fay Wray
Actrice Fay Wray in haar jonge jaren

Weduwe Duitse trucker krijgt 60.000 euro

Scighera had ons via de nieuws-submit te melden:

De weduwe van de Duitse trucker die in juni een supermarkt in Kerkrade binnenreed toen zijn remmen het begaven, ontvangt een door inzamelingen vergaard bedrag van 60.000 euro.

De chauffeur wordt ondanks de meervoudig dodelijke afloop van het ongeval als een held gezien, omdat hij niet uitweek naar een grasveld, aangezien daar net kinderen liepen. Hij besloot een supermarkt in te rijden, waarmee hij zijn eigen leven voor dat van de kinderen opofferde. Naast de chauffeur lieten ook twee medewerkers van de supermarkt het leven, nadat de winkel als gevolg van de fatale klap in brand vloog en deels instortte. Ook de familie en nabestaanden van deze twee krijgen een deel van het ingezamelde geld.

De inzameling werd anderhalve maand geleden door twee Duitse kranten opgestart, nadat men er achter kwam dat de vrouw van de chauffeur geen geld had voor de repratriëring en crematie van het lichaam van haar man. De kranten werkten daarbij samen met pastoor J. Schumans van de Petrus en Mariaparochie in Kerkrade, die ook al begonnen was met een inzameling voor de familie van de slachtoffers. Hoeveel Schumans tot nu toe bijeen heeft gebracht, is nog niet bekend. Wel is bekend gemaakt dat uit een deel van het door de pastoor ingezamelde geld de crematie van de Duitse chauffeur is betaald.

Boek: Danielle Steel - Beschermengel

Danielle Steel is een bekende naam in de schrijverswereld. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat er wereldwijd meer dan 530 miljoen exemplaren van haar boeken zijn verkocht. Al 390 weken lang staan een of meer van haar boeken in de bestsellerlist van The New York Times. Ze ziet kans om, te midden van haar gezin met negen kinderen, meerdere boeken per jaar te schrijven, al typend op een schrijfmachine uit 1948.

Een van haar laatst verschenen boeken is Beschermengel. Johnny is een typische Amerikaanse tiener, knap om te zien, goed op school, een prima sportman. Hij heeft al een tijd verkering met Becky, en ze hebben zojuist eindexamen gedaan. Op de avond van de Prom, het afscheidsbal op school, rijden Johnny en Becky na het feest met nog een ander stel naar een restaurantje, om nog een hapje te eten. Maar buiten de schuld van Johnny, die aan het stuur zit, raken ze betrokken bij een verkeersongeval. Becky raakt gewond, het andere stel mankeert niets. Maar Johnny is dood…



Danielle Steel – Beschermengel
Oorspronkelijke titel: Johnny Angel
Vertaling: Karst Dalmijn
Uitgeverij Sijthoff
ISBN 90 245 4888 8
Paperback 176 bladzijden
Prijs ¤ 12,50

Feyenoord wijst Spanjaard af

Feyenoord ziet af van het huren van Real Madrid-speler Oscar Miñambres. De club wil liever investeren in een linker centrale verdediger.

Oscar Miñambres komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid. In seizoen 2002/2003 leek hij daar een basisplaats in het eerste team te veroveren met drie Champions League-duels en 15 duels in de Spaanse Primera Division, maar vorig seizoen zette zijn ontwikkeling niet door. De Spanjaard is een rechter centrale verdediger en werd bij Feyenoord te huur aangeboden voor een jaar.

Gullit heeft eerder aangegeven te hopen dat hij zijn contacten kan gebruiken om overbodige spelers van buitenlandse topclubs te huren. Voorlopig ligt de prioriteit echter bij het zoeken naar een linker centrale verdediger. Momenteel wordt de jonge Braziliaanse linksbenige verdediger Matheus Henrique do Carmo Lopes, getest. Hij komt van America Belo Horizonte, de Braziliaanse club waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft en is 19 jaar.

Klusjesman Nico treft schikking met RTL

Users pven en Movinghead hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De ruzie en de daarop volgende rechtszaak tussen tv-klusjesman Nico Zwinkels en RTL Nederland is van de baan. Beide partijen hebben er voor gekozen de zaak financieel te schikken, zo hebben beide partijen gisteren laten weten. Het kort geding dat Nico tegen de commerciële zender had aangespannen, gaat woensdag daarom niet door.

Hoe hoog de uiteindelijke schadevergoeding is geworden, wilde de advocaat van de klusjesman en een RTL-woordvoerder niet vertellen. In eerste instantie had Zwinkels een eis tot schadevergoeding van 75.000 euro neergelegd. Ook over het hoe en waarom de betrokkenen nu wel overeenstemming hebben kunnen bereiken, zijn geen mededelingen gedaan.

Wel is bekend gemaakt dat de rechtszaken die Zwinkels tegen weekblad Privé en tegen SBS heeft aangespannen, voor alsnog gewoon doorgaan. Privé wordt gedaagd wegens smaad en laster. Tegen SBS wordt - samen met collega Rob Verlinden - middels een kort geding gepoogd het voorgenomen nieuwe klusprogramma alsnog doorgang te laten vinden. Zwinkels was samen met Verlinden door SBS aangetrokken om op SBS6 een nieuw klusprogramma te gaan presenteren, maar na alle commotie rond Nico's vermeende 'losse handjes', zag SBS daar van af.

Ronaldinho populair in China

Ronaldinho is populair in China. Maar liefst 1,4 miljoen Chinezen kropen achter hun computer om met de Braziliaan te chatten.

Barcelona maakte in het kader van de voorbereiding de afgelopen twee weken een tour door Azië. Op dezelfde dag als de finale van de Azië Cup tussen China en Japan werd er een chatsessie gehouden met Ronaldinho. Onverwacht was daarvoor grote belangstelling van 1,4 miljoen Chinezen. Barcelona won overigens de laatste wedstrijd in de Asia Tour met 3-0 van International Shanghai.

Mehdi-leger gijzelt Iraakse politieagent

Icoon Irak nieuwsNieuwszender Al-Jazeera heeft zojuist een video uitgezonden waarop een Iraakse politieagent te zien is, die door een groep militanten wordt gegijzeld. De militanten zijn Mehdistrijders, volgelingen van de radicale Shiitische Muqtada al-Sadr. Zij eisen dat alle Mehdistrijders die de afgelopen dagen gearresteerd zijn, tijdens de hevige gevechten in Najaf, worden vrijgelaten.

De politieagent wordt geïdentificeerd als Muhammad Khidr. Een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse zaken, Sabah al-Khadim, bevestigt dat er een politieagent is ontvoerd, maar voegt daaraan toe dat deze geen hoge rang heeft. Het is de eerste keer dat het Mehdi-leger van al-Sadr een Iraakse politieagent heeft ontvoerd.

Subheader
Muhammad Khidr werd gisteren in Bagdad ontvoerd

FOK!voetbalmanager is van start!

Icon Sport - Voetbal Vandaag gaat de FOK!Competitiemanager van start. Wil je meedoen aan dit leuke spel? Dat kan door je aan te melden op de Manager.

Eenmaal aangemeld kan je een team van elf spelers samenstellen. Hiervoor krijg je zeven miljoen euro ter beschikking. Elke speler heeft een vaste transferwaarde. Met je startersbudget dien je een 4-4-2 formatie samen te stellen. Je startteam kan je nog samenstellen tot en met vrijdag 13 augustus 18.00 uur!

Ongeveer na elke twee weken kun je vervolgens je team verbeteren. Je spelers verdienen namelijk geld door het aantal punten dat ze scoren. Naast de nodige spanning en vermaak die het spel met zich meebrengt, zijn er ook weer leuke prijzen te winnen. Meer hierover hoor je binnenkort!

De managercrew wenst jullie veel succes en plezier met de manager.

De Voetbalmanager!
Check ook de sportsite van FOK! voor nog meer sportnieuws en achtergronden.

Voetbalmanager

Vandaag gaat de FOK!Competitiemanager van start. Wil je meedoen aan dit
leuke spel? Dat kan door je aan te melden op de Manager.

Eenmaal aangemeld kan je een team van elf spelers samenstellen. Je krijgt
hiervoor zeven miljoen euro. Elke speler heeft een vaste transferwaarde.
Met je startersbudget dien je een 4-4-2 formatie samen te stellen. Je
startteam kan je het best samenstellen voor vrijdag 13 augustus 18.00
uur
!

Ongeveer na elke twee weken kun je vervolgens je team verbeteren. Je
spelers verdienen namelijk geld door het aantal punten dat ze scoren. Het wisselen is deze week nog vrij, daarna zal je transferkosten gaan betalen.
Naast de nodige spanning en vermaak die het spel met zich meebrengt, zijn
er ook weer leuke prijzen te winnen. Meer hierover hoor je binnenkort!

De managercrew wenst jullie veel succes en plezier met de manager.

De Voetbalmanager!
Check ook de sportsite van FOK! voor nog
meer sportnieuws en achtergronden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.