Boek: Het verdwenen meisje - Jodi Picoult

Delia Hopkins is 32 jaar, ze woont samen met Eric, hun dochtertje Sophie en haar vader Andrew. Ze heeft een speurhond, Greta, samen speuren ze vermiste mensen op. Vaak vinden ze die, meestal levend, soms dood, soms ook helemaal niet. Dan wordt Andrew plotseling gearresteerd: hij blijkt Delia ontvoerd te hebben toen ze 4 jaar was. Andrew wordt naar een gevangenis in Arizona overgebracht. Delia en Eric, die advocaat is, reizen hem achterna. Eric neemt de verdediging van Andrew op zich. Het proces over het verdwenen meisje begint...



Het verdwenen meisje is een spannend en meeslepend boek. Hoewel ik moest wennen aan de manier waarop het geschreven is - het verhaal wordt verteld vanuit vier verschillende personen: Andrew, Delia, Eric en hun beider jeugdvriend Fitz - greep het verhaal me al snel en het liet me ook niet meer los. Delia, die verscheurd wordt door de liefde voor haar vader en wat hij haar heeft aangedaan; het leren kennen van haar moeder, van wie ze 28 jaar heeft gedacht dat ze dood was. Eric die worstelt met zijn alcoholverslaving. Fitz die al sinds zijn jeugd dolverliefd is op Delia maar heeft moeten toekijken hoe zij van Eric ging houden. Andrew die zielsveel van zijn dochter houdt en het moeilijk heeft in de gevangenis. Al deze dingen worden vanuit de vier hoofdrolspelers beschreven op een manier die levensecht is, alsof je ernaast staat. Het proces tegen Andrew speelt een centrale rol in het boek, langzamerhand wordt duidelijk wat er in het verleden gebeurd is en waarom Andrew zijn dochter heeft meegenomen en onder een andere naam een nieuw leven met haar is begonnen. Eenmaal in dit boek begonnen kun je het niet meer naast je neerleggen. Je móet weten hoe het afloopt!


Jodi Picoult


De verschillende perspectieven, die duidelijk worden doordat voor elke persoon een andere drukletter is gebruikt, doen in dit geval geen afbreuk aan het verhaal, maar versterken het juist. Je ziet verschillende kanten van het verhaal, dat overigens wel chronologisch verloopt. De gezamenlijke jeugdherinneringen van Delia, Fitz en Eric worden door ieder van hen belicht. Zo krijg je inzicht in hun karakter, maar ook in hun vriendschap en hun verleden. Kortom, een spannend en zeker niet oppervlakkig boek, eentje om te lezen en te herlezen. Wat mij betreft een absolute aanrader!



Uitgever: Uitgeverij The House of Books ISBN: 90-443-1423-8 Pagina's: 415
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!