Boek: Engelenmoord

Zoals zoveel thrillers begint het boek Engelenmoord met een moord zonder al te veel aanknopingspunten. In het kleine dorpje Calumet wordt een echtpaar door een priester dood aangetroffen in een kerk. De plaatselijke politie gaat op zoek naar de dader. Ze ontdekken dat de Kleinfeldts onder een valse naam leefden, tig keer verhuisd en van naam veranderd zijn en dat ze ooit een tweeslachtig kind hebben gekregen, dat ze op een kostschool hebben achtergelaten.In Minneapolis zetelt het bedrijfje Monkeewrench. Grace en haar vier vrienden maken normaal gesproken software voor kinderen. Maar ze denken nu een klapper te maken met een nieuw spel. Een soort detectivespel waarin twintig moorden worden gepleegd. Door te zoeken naar aanwijzingen kom je steeds verder in het spel en kun je uiteindelijk de moordenaar ontmaskeren. Ze hebben de locaties voor de moorden zelf uitgezocht en er foto's gemaakt van henzelf als de verschillende dodelijke slachtoffers. Het spel is inmiddels uitgezet onder een groep van zo'n 500 testusers en wordt enthousiast ontvangen.

Dan vindt er een ongebruikelijke moord plaats in de stad. Een meisje wordt vermoord gevonden op een begraafplaats, gedrapeerd over de vleugels van een grote stenen engel. Als Grace de foto's van deze moord onder ogen krijgt slaat haar de schrik om het hart. In hun detectivespel komt precies dezelfde moord voor! De Monkeewrenchers besluiten de politie te waarschuwen. Nu blijkt dat ook de eerste moord uit het spel (de Engelenmoord was de tweede) is gekopieerd. De politie vertrouwt de Monkeewrenchers niet maar houdt desondanks rekening met een volgende moord. Hoewel ze weten waar en hoe die plaats zal vinden, kunnen ze hem niet voorkomen. De paniek slaat toe. Er zitten immers twintig moorden in het spel! Dan meldt de moordenaar zich per e-mail bij Grace... Een spannende jacht begint. Er blijkt een verband te bestaan met de dubbele moord in Calumet. En wat is het geheim van de Monkeewrenchers, die hun eigen verleden elektronisch hebben gewist?

Engelenmoord is een boek dat je niet loslaat. Ik had er de tijd en de gelegenheid niet voor, maar anders had ik het achter elkaar uitgelezen. Het is meeslepend geschreven en het verhaal zit goed in elkaar. Al gaan de schrijvers (P.J. Tracy is een pseudoniem voor moeder en dochter P.J. en Traci Lambrecht) hier en daar wel in de fout op computergebied, bijvoorbeeld door een e-mailberichtje te voorzien van een firewall. Er zitten veel verrassende elementen in het boek - zo vaak lees je niet over een hermafrodiet. Ook moet je wel tegen bloed kunnen, de meeste moorden zijn ruim voorzien van bloederige details.

Dit is P.J. Tracy's eerste boek. Hopelijk volgen er meer van dit kaliber, ik zal ze zeker lezen. Een dikke aanrader!

Bekijk de boektrailer!

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 90 269 8353 0
Bindwijze: paperback
Pagina's: 336
Prijs: € 16,99