DVD: Tom & Jerry Missie naar Mars

Twee astronauten worden met een raket uitgezonden naar Mars, om uit te zoeken of daar buitenaards leven is. Tom en Jerry, die tijdens één van hun befaamde achtervolgingen in de lanceerbasis terechtkomen, gaan per ongeluk mee aan boord en dat zorgt natuurlijk voor de nodige chaos. Al voor de lancering ziet Jerry kans om Tom op te sluiten in een 'centrifuge' waarin astronauten worden blootgesteld aan G-krachten en zien ze samen kans om de voorraad eten in poedervorm (Delicious Pizza, just add water) het magazijn uit te laten ploffen. Eenmaal op Mars constateren de twee astronauten al snel dat er geen leven te vinden is en ze vertrekken weer richting Aarde. Met achterlating van een kat en een muis. Jerry wordt gevonden door Marsbewonertjes, die hem aanzien voor de Grote Goep, een van hun goden. Als Tom hem komt zoeken en per ongeluk de complete stad van de Marsbewonertjes vernielt, moeten ze vluchten en komt het complete Marsvolk achter hen aan naar de Aarde met in hun midden een allesvernietigende reuzenrobot. Geholpen door Pieps, een aantrekkelijk Marsvrouwtje, weten Tom en Jerry de Aarde te redden. Erg vermakelijk is de met een zwaar Oostenrijks accent sprekende president van Amerika...




De DVD kan worden afgespeeld in het Engels, Nederlands, Portugees, Castellaans (!) en Frans. Ondertiteling is mogelijk in het Engels, Frans en Nederlands.

Er staat een aantal leuke extra's op de DVD. Zo wordt er uitgelegd hoe je een tekenfilm maakt, van het verhaal via schetsen en een proeffilm naar het uiteindelijke resultaat (Stap voor stap Tom en Jerry). Ook zie je welke mensen er meewerken aan de film, tekenaars, decorontwerpers, regisseur en dergelijke. Erg leuk is het stukje waarin hen wordt gevraagd naar wie hun sympathie uitgaat: Tom of Jerry (Lancering: making of).

Verder vind je nog twee trailers op de DVD: Aloha, Scooby-Doo! en Kangaroo Jack: G'day USA!



We zijn natuurlijk gewend aan korte Tom en Jerry-filmpjes. Maar hoe bevalt het om een complete Tom en Jerryfilm te zien? Erg goed kan ik je vertellen. Het verhaal zit leuk in elkaar, loopt vlot en wordt uitstekend ondersteund door de muziekkeuze. Zowel voor jong (zoon van 4 schaterde het geregeld uit) als oud zitten er leuke dingen in. Kinderen genieten gewoon van het verhaal, voor volwassenen zit er subtiele humor in, die je geregeld een glimlach ontlokt. Een DVD die we beslist nog wel vaker zullen bekijken!



Label: Warner Bros Releasedatum: 10 augustus 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!