Film: People I Know

Eli Wurman, gespeeld door Al Pacino, was vroeger een grootse PR-man. Iedereen die ook maar iets voorstelde, kende hem en hij kreeg alle rotzooi erbij. Eli was de man en kende de gehele jetset. Nu heeft hij nog slechts ťťn klant, de acteur Cary Launer (Ryan O'Neal), waarvoor nu hij eigenlijk niets meer is dan een puinruimer. Oude vrienden helpen elkaar, Eli door Cary uit de nesten te halen en te zwijgen over het verleden, Cary door Eli een zak met geld te geven. Ware vriendschap.


Dan moet Eli het tweederangs sterretje Jilli (TeŠ Leoni) ongemerkt zien weg te loodsen, waarmee Oscarwinnar Cary in een kwaad daglicht kan komen te staan. Wat er precies tussen die twee heeft gespeeld is onduidelijk, maar erg fraai is het niet geweest. Voor Cary is imago alles en Jilli moet zo spoedig mogelijk op een vliegtuig worden gezet. Eli pikt haar op van een politiebureau om haar weg te brengen, maar onderweg naar het vliegveld neemt Jilli even een tussenstop op een geheim feest vol VIPs en vol drugs. Eli blijkt er ook niet vies van en raakt bedwelmd door de opium, waardoor hij maar half ziet wat erna gebeurt. Hij herinnert zich niets, althans zo doet hij in elk geval voorkomen. Geheimen zijn soms erg bruikbaar in de PR...

Jilli blijkt vermoord te zijn om een bepaald voorwerp wat ze in haar bezit zou hebben. Nu zitten ineens een hoop belangrijke mensen Eli achter de vodden, omdat hij dat voorwerp nu zou hebben. Eli heeft er alleen nog geen weet van. Alleen omdat Eli nog een beetje respect heeft door zijn verleden, wordt hij niet meteen vermoord. Hij belooft het geheime voorwerp aan iedereen te geven die er maar om vraagt, in ruil voor aanwezigheid op zijn benefietgala. Maar aan wie gaat hij het nu echt geven?