CD Review: ID&T Trance 2003 Volume 2

CD 2

Ook op deze CD zie ik alweer een aantal bekende namen. Ricky Fobis, Marcel Woods, Svenson, Mark Norman, Don Diablo, Tomcraft, dat liegt er niet om!

'Naked Angel' van Scott Bond vs Solar Stone is een geweldig nummer. Het klinkt origineel en de opbouw is prima, een prima openingsnummer voor dit tweede deel! Ricky Fobis' 'No Regular' heb ik al vaak genoeg gehoord, dit wat stevigere nummer is niet verkeerd, maar zoals 'Traffic' iets te vaak gedraaid. Gelukkig is daar Marcel Woods, die met 'Time's Running Out' een lekker stevig stukje trance neerzet.

Ik wilde de Sensation 2003 theme bij voorbaat al afkeuren, toen ik zag dat op dit album de Igor S remix is gezet. Dit klinkt een stuk beter! 'Forever Waiting' is ontzettend standaard en boeit nauwelijks, maar 'M' van Ayu is vooral door de aparte vocals een ontzettend lekkere track! Commercieel, dat wel, maar als je niet zo van mainstream trance houdt dan is deze CD sowieso niets voor jou. Redelijk populair, maar mij iets te simpel, is 'Overflow' van Jaron Inc. 'Sunlight Theory' van Svenson daarentegen is allesbehalve simpel en is met enkele prachtige koorstemmen eens wat anders. Toptrack!

'Loop Hole' van Sa.Vee.Oh is een aardige track, maar wederom niet spannend. Anderen zijn er meer van onder de indruk, maar ook 'Sustain' van Ronald van Gelderen vind ik slechts niet onaardig. Het wat stevigere 'Stream' van Mark Norman is wat beter en ook 'Useless' van Don Diablo is niet verkeerd, maar echte toppers zijn het niet. Cortez (eigenlijk gewoon Agnelli & Nelson) leveren voor dit album 'Scaramanga' aan en laten gelukkig zien dat originaliteit nog bestaat. Als afsluiter werd gekozen voor 'Brainwashed' van Tomcraft, een goed nummer maar met een wat vervelend volume-effect op de synthesizer. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.