GSM Review: Siemens SL55

Conclusie

Zoals ik in het begin zei, ik was meteen verliefd op deze telefoon. Op het uiterlijk ervan althans. De telefoon zelf viel me op sommige punten nogal tegen.

De telefoon ziet er goed uit en voelt degelijk aan. Ook de gesprekskwaliteit is gelukkig prima. Een telefoon als deze, die allerlei nieuwe technische snufjes mist, zou zaken als bellen en SMSen toch in ieder geval onder de knie moeten hebben. Helaas, het versturen van SMS berichten gaat door de traagheid van de SL55 en de ietwat ongelukkige plaatsing van de toetsen niet bepaald geweldig.

De kantoorfuncties zijn compleet en werken prima. Met de PC software is, zoals ik van Siemens gewend ben, de telefoon te synchroniseren. Voor games hoef je de SL55 niet te kopen.

Uiteindelijk blijft een telefoon over die vooral opvalt door het design en de afmetingen. De features die ontbreken zijn bij andere merken wel aanwezig, waarschijnlijk ook de reden dat Siemens nu de ST55 ergens anders heeft ingekocht. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht, maar de SL55 zal nooit de mijne worden. Daarvoor ontbreekt er teveel karakter.

De Siemens SL55 krijgt van mij een 6.5.


Deze telefoon is beschikbaar gesteld door myFONE