FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 oktober 2003

Frentzen naar IRL?

Ex Sauber coureur Heinz-Harald Frentzen is in verband gebracht met een overstap naar de Amerikaanse IRL

Heinz-Harald Frentzen werd aan het einde van het seizoen op straat gezet door het Sauber Team. Ondanks de hoge leeftijd van de Duitser werd zijn naam onmiddelijk in verband gebracht met de teams van Jaguar en Jordan, ook de overstap naar de DTM werd genoemd.

Maar nu wordt Frentzen ook genoemd als mogelijk coureur in de Amerikaanse IRL-series voor 2004. Het gerucht gaat dat Frentzen in gesprek zou zijn met het team van Eddie Cheever voor een stoeltje in 2004. Frentzen zegt het zelf als volgt:"Ik kan me goed een overstap naar de VS voorstellen. Als een gepassioneerd coureur trekt mij alle soorten races aan, zelfs op een oval."

Leuk Detail van de mogelijke overgang is dat Frentzen gesponsord wordt door Red Bull. Bij Sauber werd de Duitser ook door Red Bull gesteund, maar ook het team van Cheever heeft de rode stier ook op de bolide staan. Dit zou in het voordeel van Red Bull kunnen werken. Frentzen is een algemeen gerespecteerd en bekend coureur, en dat zou goed van pas kunnen komen voor de promotie van de energiedrank. Red Bull is van plan om haar marktaandeel in de VS te vergroten.

Sweet Home Alabama Winnaars

Sjongejonge, jullie lopen ook niet over van originaliteit he? De meest beroerde inzendingen kwamen binnen op onze aktie waarin je een Sweet Home Alabama pakket kon winnen met daarin een longsleeve en make-up tasje. Degenen die ons mailden met een reden waarom ze de DVD wilden ontvangen zijn met hun inzendingen direkt in de Trash-box beland. Er was immers geen DVD te winnen. Goedmakertjes en kadootjes voor vriendinnen en zussen idem dito.

Enkele mensen wisten er nog iets origineels van te brouwen, zoals Sop:
Slechts 1 x heb ik wat gewonnen met een prijsvraag bij Fok!
Wel heb ik ettelijke keren meegedaan
En dan maar één keer winnen
Erg frustrerend is dat
Triviant had ik gewonnen, kutspel
Hadden jullie best mogen houden
Ondankbaar ben ik niet hoor
Maar ik had liever een Sweet Home Alabama pakket gehad
Eigenlijk.
Anders een ander leuk prijsje natuurlijk
Liever geen Triviant meer dus
Angel, wat een mooie naam trouwens
Beautifull!!! Of beslis jij niet wie een pakketje krijgt?
Ach natuurlijk wel! Het is echt een mooie naam
Makeuptas?!?!?! Godverdegodver, ik ben een vent
Achterlijke ik! Doe dan toch maar triviant

Let op: de eerste letters vormen de tekst Sweet Home Alabama.

Of Crell die ons mailde: Hmmmmm tja, wat zal ik voor origineels doen... Ok, als ik het win dan zal ik de kleding aantrekken en de make-up op doen en een foto sturen naar FOK. Gekke fotowz zijn wel leuk toch
Ik ben als je het nog niet door had een persoon van het mannelijk geslacht, hehe

We wachten met smart op je foto, Crell!

Van displaced ontvingen wij dit:
fok is mijn startpagina, fok heeft ludieke acties, fok heeft prijsvragen, fok wordt niet voor niets bezocht door tienduizenden mensen, fok heeft een Babes & Hunks: FOK! de celebs forum, fok heeft een fotoboek (displaced is de naam), fok is met de tijd, fok heeft een weblog, fok heeft een eigenzinnige pol, fok heeft nog eigenzinnigere forum-topics, fok heeft het weer, fok heeft theater recensies, fok heeft leuke nieuwstopics, fok is soms nieuwstopic, fok is eigenwijs, fok is een begrip, fok op school, fok thuis, fok heeft prijsvragen, fok heeft wedstrijden, fok leert je nieuwe contacten maken, fok is ruimdenkend, fok heeft vreemde nieuwstopics, fok is orgineel, fok is dutch!, fok maakt gelukkig, fok traint lachspieren, fok heeft kwaliteit, fok maakt ons tot internet verslaafd, fok gebruikt ons, fok wordt groter, fok - fokked - gefokked, fok heeft filmtips, fok onderschat zichzelf, fok doet - wij lezen, fok heeft geen irritante reclame, fok is gratis, fok heeft cd-reviews, fok heeft koloms, fok doet raar, fok biedt haar gebruikers kansen met betrekking op literatuur, fok heeft interviews, fok is overzichtelijk, fok is gezellig, fok sluit vervelende mensen uit van verdere deelname, fok is compleet, fok houdt het interessant, fok is serieus, fok is geweldig, fok heeft film recensies, fok heeft 70.000+ geregistreerde gebruikers, fok van jong tot oud, fok is handig, fok heeft in ieder geval een ode-aan-fok mogen ontvangen.

En Lex_de_OD-OK-Man die ons meldde dat hij wel moest winnen, anders beet zijn vriendin zijn hoofd er af. Lex_de_OD-OK-Man, ik zou een nieuwe vriendin zoeken als ik jou was!

En een laatste eervolle vermelding gaat naar smoop:
Iedere dag komen op Fok! de nieuwtjes voorbij,
En daar hoort nou eenmaal een prijsvraag bij,
Dvd's en spellen vliegen je om de oren,
En iedereen wil tot de winnaars behoren,
Een vraag beantwoorden hoort meestal bij de wedstrijd,
Maar Fok! wilde dit keer wat meer creativiteit,
Maar O, wat is dit toch een dilemma,
Een leuk idee bedenken voor "Sweet Home Alabama".


Alle winnaars hebben inmiddels een mailtje ontvangen en de prijzen komen deze week naar jullie toe.

Schumacher in top 10 CNN

Michael Schumacher bevindt zich volgens CNN bij de tien beste sportmensen van de afgelopen 10 jaar.

Dat valt te concluderen uit een door de Amerikaanse nieuwszender CNN samengestelde top 10.

Hiervoor selecteerde CNN 10 sporters die volgens de zender het meeste invloed hebben gehad in de afgelopen 10 jaar. Schumacher is de enige uit de top tien die een gemotoriseerde sport beoefent.

In de top 10 staan tevens: Pete Sampras en Serena Williams (tennis), Tiger Woods en Annika Sorenstam (golf), Tour-de-France winnaar Lance Armstrong, Olympisch zwemkampioen Ian Thorpe, basketbal legende Michael Jordan en de voetballers Ronaldo en Zinedine Zidane.

Relevant linkje:
CNN heeft het er maar druk mee

Gené tevreden over 2003

Marc Gené is uitermate tevreden over het seizoen 2003

Nadat Ralf Schumacher voor de GP van Italië Lesmobochten verkeerd inschatte en er keihard afvloog, mocht Marc Gené tijdelijk zijn zitje overnemen. In de daaropvolgende race finishte hij meteen in de punten.

Tevens wist Gené nog een race te winnen in de Nissan World Series, waaraan hij ook deelnam. En dat was niet alles, er was ook nog een record in de boeken bij te tekenen. Gené:"Ik heb het record aantal testkilometers in 1 jaar afgelegd, in totaal zo'n 26.000. En we hebben nog een aantal tests te gaan dit jaar."

De coureur voelt zich een heuse winnaar en schijft dit toe aan het williams F1 team, en voegt daar vol lof aan toe: "Ik denk dat we de titel hadden moeten winnen, maar die winnen we zeer binnenkort."

Winnaars FIFA Football 2004!

Exact 600 inzendingen kregen we binnen op de prijsvraag van de afgelopen week. Het goede antwoord op de vraag welke drie topvoetballers adviezen hebben gegeven aan de ontwikkelaars bij EA SPORTS, moest zijn:
Ronaldinho, Allessandro Del Piero en Thierry Henry

De winnaars van het spel FIFA Football 2004 zijn geworden:
Abonides
IlluZiaN
Blueman
CaptainCab
Banzi
toorgedm
Hakna
The_Yellowman
patryn


Bovendien ontvangt Abonides 2 kaarten voor de wedstrijd AJAX - AC Milan. De winnaars hebben inmiddels een mailtje ontvangen om aan te geven voor welk platform zij de game wensen. Deze week maak je kans op een exemplaar van de game SSX3 en hou de FOK! Frontpage in de gaten want we gaan ook nog wat extra prijzen weggeven deze week!

Onbekende man komt om op A20

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeval op de A20 bij Maasland is een tot nu toe nog onbekende man om het leven gekomen. De man reed met zijn auto op de noordbaan toen de wagen een klapband kreeg, over de kop sloeg en in een sloot terecht kwam.

De tweede inzittende van de auto kon het voertuig ongedeerd verlaten, maar verkeert wel in een shock. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.

Máxima bevalt nog dit jaar

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prinses Máxima zal als het goed is nog dit jaar bevallen van haar eerste kind. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekend gemaakt. Tot nu toe werd gedacht dat het kind begin januari zou worden geboren.

De RVD meldde dat zowel moeder als kind het goed maken. De prinses gebruikt geen medicijnen en hoeft niet voor opname naar het ziekenhuis. Op advies van de behandelende artsen heeft Máxima sinds 20 september rust genomen. Volgens de RVD blijkt dit nu goed uit te pakken.

VVD wil moslimscholen hard aanpakken

De VVD wil dat de Onderwijswet wordt aangescherpt voor islamitische scholen. Scholen die op bepaalde punten zoals verdraagzaamheid in gebreke blijven, moeten geen overheidssubsidie meer krijgen. Dat heeft VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali maandag voorgesteld.

Hirsi Ali zegt dat het vaak gebeurt dat kinderen een negatieve houding wordt aangeleerd ten opzichte van autochtonen, vrouwen en homoseksuelen. Bovendien wil de VVD dat nieuwe scholen op religieuze grondslag niet alleen door achterstandskinderen worden bevolkt. Er moet een betere spreiding komen.

Hirsi Ali kreeg bijval van de SP. De meeste andere partijen zijn ook tegen zogenaamde "concentratiescholen", maar vinden dat de VVD moslimscholen te hard wil aanpakken.

Reclames bij de STER minder hard

Beasjtie, Irakees, johnny_bravo en the-undertaker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geluidvolume van reclame bij de Publieke Omroep zal in november zachter worden. Dat heeft de reclameverkoper STER laten weten. Door geluidsdempers te installeren wil de STER voorkomen dat een tv-spot plotseling extra hard klinkt.

Kijkers klagen al een tijdje over het harde geluid van reclames, vooral in verhouding met de televisieprogramma's. Dit kwam omdat reclamemakers hun geluid 'persen' zodat het lijkt alsof het harder klinkt.

De STER heeft zich de kritiek nu aangetrokken en het afgelopen jaar geluiddempers getest. De apparaten blijken te voldoen: het geluid komt gelijkmatiger over. "We hopen de kijkers zo tegemoet te komen, tenslotte moet reclame leuk zijn", aldus een woordvoerder.

Het bedrijf IP, dat de reclames verzorgt voor RTL 4 en 5 en voor Yorin, gebruikt de geluidsdempers al langer.

Kou Moskou eist 38 levens

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze maand zijn in de Russische hoofdstad Moskou al 38 mensen overleden door de kou. Dit meldde het persbureau Interfax vandaag.

Alleen al sinds vrijdag stierven negen mensen aan onderkoeling. Vlak voor het weekend begon het te sneeuwen in de hoofdstad en de temperatuur daalde tot onder het vriespunt. Vorig jaar kwamen ruim vierhonderd mensen in Moskou om het leven door de kou.

Man 112 keer opgepakt wegens diefstal

Ambrosius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige man uit Wageningen is dit weekend voor de 112de keer tegen de lamp gelopen, toen hij probeerde een pakje shag te stelen.

De man had alle boodschappen betaald en probeerde het pakje shag zonder te betalen mee te nemen. Het winkelpersoneel betrapte hem hierop. Tegenover de politie verklaarde de man dat hij geen geld had om alle boodschappen te betalen.

Bij het naslaan van zijn strafblad ontdekten de agenten, dat de man al 111 keer eerder is aangehouden. Bijna alle keren was dit eveneens voor diefstal. Over hoeveel jaar de aanhoudingen zich uitstrekken is niet bekend. De man moet zich op 9 december voor de rechter in Arnhem verantwoorden.

Drie dode baby's gevonden op zolder

Declan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een verbouwing aan hun huis, heeft een gezin in Texas drie gemummificeerde babylijkjes gevonden.

De lijken werden gevonden op de zolder van het huis. De familie woonde er al drie jaar. De baby's waren alle drie ingewikkeld. Eén in een deken, de ander in een handdoek en de derde in een laken en een papieren zak. De politie is nu op zoek naar de vorige bewoners.

Privé-notities A'damse PvdA'er lekken uit

Opnieuw heeft een PvdA'er in Amsterdam zich vergaloppeerd aan de term Kut-Marokkanen. Het gaat om Tjalling Halbertsma, fractievoorzitter van de PvdA. Hij schreef een privé-notitie bij een bezuiniginsplan over de boot 'De klipper Stad Amsterdam', een uit 1997 stammend project voor werkloze jongeren. 'Wegbezuinigen? Zet die kut-Marokkaantjes er maar op, kunnen we ze 'kielhalen' als ze niet willen luisteren'.

De privé-notities van Halbertsma, hij schreef er velen bij het doorworstelen van de 557 pagina's tellende stadsbegroting, werden verspreid onder de vijftien raadsleden en de drie wethouders van de PvdA. Onbekend is wie de quote over de Marokkanen naar buiten heeft gebracht.

Halbertsma zegt dat de opmerking in overdrachtelijke zin was bedoeld. ''Zo van: voor die rotjochies die nu de stad op stelten zetten, kan zo'n schip nog goede diensten bewijzen. Natuurlijk vind ik niet letterlijk dat we nu Marokkanen moeten kielhalen.'' Niet iedere PvdA'er zag er kennelijk de humor van in. Stigmatisering van de Marokkaanse medemens, luidt kortgezegd het oordeel. Onder leiding van PvdA-raadslid Bouwe Olij werd een extra vergadering over de zaak geëist. Dat gaat niet door, maar Halbertsma zal wel vanavond aan het begin van de fractievergadering om uitleg worden gevraagd. Hij is bereid zijn excuses aan te bieden.

Partijleider Rob Oudkerk is woedend dat de notitie van Halbertsma naar buiten is gebracht." Het gaat om een intern stuk", zo zegt hij. "Daarin staan wel meer pittige commentaren op de begroting, ook over de onderdelen waar ikzelf over ga. Wat is dat voor gezeik", bijvoorbeeld. ''Iedereen die Halbertsma een beetje kent, weet dat hij er geen kwaad mee in de zin heeft gehad. Het kan niet anders dan dat hier onzuivere motieven in het spel zijn. Dit kan niet zonder consequenties blijven''.

Extreemrechts bedreigt maker Spamvrij.nl

Zjoekov had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De maker van de site Spamvrij, Rejo Zenger, wordt bedreigd door extreem-rechtse lieden, zo meldt Webwereld. De bedreigingen volgen op een e-mailbericht dat in extreemrechtse kring werd verspreid.

In het e-mailbericht staan de telefoonnummers en het adres van Zenger. "Beste Strijders voor het behoud van het blanke ras! Deze persoon in kwestie denkt dat hij 'god' op het internet is. Hij geeft kameraden aan die lopen te spammen, wat in Nederland nog steeds niet verboden is. Misschien moeten wij hem eens eraan herinneren dat hij gewoon een enorme .......... is." De inhoud van de mail werd ook gedeeltelijk gepubliceerd op het forum van Stormfront, een extreemrechtse site.

Zenger zelf kreeg het mailtje van spammer Patrick de Bruin. Volgens Zenger kreeg Patrick de Bruin het op zijn beurt vermoedelijk van Constant Kusters, een vooraanstaand persoon binnen extreemrechts Nederland. Hij was in het verleden lid van de Centrum Democraten van Hans Janmaat en van de inmiddels verboden partij CP'86. Tegenwoordig zwaait Kusters de scepter bij de Nederlandse Volksunie (NVU).

Aanleiding van de bedreigingen is waarschijnlijk de commotie omtrent de spam van extreemrechts.com. Achter die spam zat hoogstwaarschijnlijk Patrick de Bruin.

Geen ruzie tussen BAR-Coureurs

BAR coureurs Jacques Villeneuve en Jenson Button zouden geen ruzie meer hebben gehad na een aantal races

Nu Villeneuve bij BAR is vertrokken wil Jenson Button duidelijkheid scheppen over de "ruzie" tussen beide de rijders. Volgens Button viel het allemaal mee en was de ruzie tussen de twee heren al na een paar races voorbij.

"Er is aan het begin van het seizoen een hoop gezegd", vertelt Button. "Maar na vier of vijf races was alles voorbij en gingen we normaal met elkaar om."

"We dreven elkaar tot het uiterste en als teamgenoot heb ik er van genoten om tegen hem te mogen racen", aldus Button.

Jackass-wannabe breekt botten

Shairaz/ Yakubu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige Australiër die Jackass wilde nadoen, heeft een stunt met botbreuken moeten bekopen. Voor het oog van zijn twee zoontjes overgoot de man zich met benzine en stak hij zichzelf in brand. Terwijl hij in brand stond klom hij op een mountainbike, waarmee hij van een toiletgebouw afreed.

Enkele matrassen hadden zijn val moeten breken, maar die ontbraken. De ''stuntman'' brak hierdoor onder meer zijn neus en pols. Daarnaast liep hij ernstige brandwonden op.

Voor Vitesse geldt alweer alarmfase één

Vitesse staat na afgelopen zaterdag als een na laatste op de lijst. Terwijl 3 jaar geleden Vitesse nog richting Champions League leek te gaan
Het bestuur van Vitesse speelt met vuur. Na de verloren wedstrijd tegen Groningen word het steeds duidelijker. Vitesse heeft te kampen met een te kleine selectie. Maar het aantrekken van nieuwe spelers laat op zich wachten.

Wannneer Vitesse zo door zal gaan, schrikt de gemeente Arnhem niet langer en is het gebeurd met Vitesse. Niet langer zal er weer geld in Vitesse worden gepompt, en zullen de spelers moeten inleveren. En wat er dan gebeurt valt te raden.

Negatieve resultaten zullen Vitesse de das om doen. En als er niet snel iets gebeurt, zou dat wel eens spoedig kunnen zijn.

''Moorden Kerkrade waren gepland''

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 37-jarige Paul S. uit Kerkrade wordt door justitie beschuldigd van viervoudige moord met voorbedachte rade op de familie Vromen. Volgens het OM heeft S. na kalm beraad gehandeld. ''Iemand die zich omgort met militaire outfit en dan eerst in een woning aan de Renierstraat drie mensen doodschiet, vervolgens naar de sportschool rijdt en daar weer iemand doodschiet, doet dat met voorbedachten rade. Dat is moord'', aldus persofficier W. Smits.

De advocaat van S. zegt dat er geen sprake is van voorbedachten rade omdat bij S. de ,,stoppen doorsloegen'' toen hij vrijdagmorgen zijn woning niet meer in kon, omdat daar de sloten vervangen zouden zijn.

Getuigen zeggen dat aan de moorden bedreigingen en mishandelingen vooraf gingen. Direct na de moorden belde een buurman de politie omdat hij S. in uniform én met een vuurwapen bij de familie Vromen had zien binnen gaan en daar vreemde ,,plop''-geluiden gehoord had. Daarna rende de verdachte weg, stapte in zijn rode Mercedes en reed met piepende banden weg. De politie reageerde echter niet op dat telefoontje, en vond de lijken pas uren later.

De broer van de verdachte, een 34-jarige man uit Landgraaf, zou de politie gewaarschuwd hebben dat S. iets ergs wilde gaan doen. Ook daar op zou door de politie niet zijn gereageerd.

Chinese Nederlander mag testen in F-1 wagen

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 20-jarige autocoureur Ho-Pin Tung gaat testrijden in een Williams-BMW formule-1-wagen. De in Velp opgegroeide Tung heeft een uitnodiging gekregen om aan het einde van dit jaar in Spanje te komen testen.

In China werd Tung afgelopen weekeinde winnaar van het Aziatische formule-BMW-kampioenschap. De talentvolle coureur won liefst 10 van de 14 races in het verre oosten.

Tung, geboren in China, heeft een Nederlands paspoort. Zijn ouders, die een restaurant in Velp hebben, brachten hem onder bij een pleeggezin, opdat hij sneller zou integreren in Nederland.

Kijk voor meer nieuws op de FOK! F1-manager

Populariteit carpoolen neemt sterk af

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het carpoolen is de afgelopen jaren sterk afgenomen. In 1995 was veertien procent van alle auto's in het woon-werkverkeer een carpoolauto, vorig jaar ging het nog maar om acht procent van de auto's. Dat is een daling van bijna dertig procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal carpoolers daalde in acht jaar tijd met 27 procent. Vorig jaar waren er nog 500.000 mensen die al dan niet regelmatig carpoolden.

De meeste bestuurders van carpoolauto's zijn man: in bijna driekwart van deze wagens zat een man achter het stuur en in 37 procent van de gevallen had de carpoolauto een vrouwelijke passagier. De meeste carpoolers hebben een baan van 30 uur of meer per week.

_
Het document van het CBS kun je hier lezen.

Programma Amstel Cup (ronde 3)

Deze week wordt de derde ronde van de Amstel Cup gespeeld. Hier een overzicht van de wedstrijden die worden gespeeld

Di 28/10 19.30 uur
Baronie - Heracles Almelo
Hoek - BV Veendam

Di 28/10 20.00 uur
Vitesse - FC Volendam
Excelsior - Sparta Rotterdam
SC Heerenveen - Telstar
RBC Roosendaal - FC Groningen

Wo 29/10 20.00 uur
FC Eindhoven - Willem II
FC Omniworld - RKC Waalwijk
FC Den Bosch - Ajax 2
Cambuur L. - FC Twente

''Spam voor pedofielenclub niet van Martijn''

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft een aantal mensen ongevraagde e-mail ontvangen die afkomstig leek te zijn van de pedofielenclub 'Martijn'. De Stichting Martijn wijst echter alle verantwoordelijkheid voor het versturen van het spambericht van de hand. ''Dat bericht was niet van ons afkomstig, daar wij nimmer spam versturen", zo liet de organisatie aan Webwereld weten.

In het mailtje stond dat seks met minderjarigen geen misdaad is en werd gevraagd de maatschappelijke acceptatie van pedofiele relaties te accepteren. Ook stond er een link naar de website van Martijn (www.martijn.org).

De Stichting Martijn zegt informatie te hebben gekregen dat de spammer uit extreemrechtse kringen afkomstig is. Meer informatie zou binnenkort te vinden zijn op www.spamvrij.nl.

Rejo Zenger van Spamvrij zegt absoluut niet te hebben toegezegd meer informatie er over te publiceren; ''waar ze dat vandaan hebben is mij een raadsel". Wel heeft Spamvrij de vermelding op de site voorlopig verwijderd.

Welzijnswerkers inzetten tegen treinvandalen

Om de overlast op in de trein tussen station Hoorn en station Kersenboogerd in de kop van Noord-Holland tegen te gaan, wil de gemeente Hoorn welzijnswerkers inzetten. Die moeten in gesprek gaan met de daders van agressief gedrag. Hoorn wil daarom van de spoorwegpolitie de namen hebben van de raddraaiers. Nog niet bekend is of dat volgens de privacyregels is toegestaan. De gesprekken zouden moeten worden gevoerd door welzijnswerkers van onder meer de Brijderstichting.

De groep die voor overlast zorgt, wordt dank zij de samenwerking tussen de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente steeds kleiner, zegt de Hoornse burgemeester O. van Veldhuizen. De groep schat hij qua grootte op twintig tot dertig personen. Waar ze vandaan komen, is niet bekend. De burgemeester denkt dat het gaat om drugsverslaafden, hangjongeren 'en een enkele hangoudere'.

Het grootste probleem op de lijn Hoorn-Kersenboogerd zijn de vele zwartrijders met hun agressieve gedrag in en rond de trein. Vorige maand werd een conductrice met een stoeptegel op het hoofd geslagen nadat ze een passagier had gesommeerd zijn voeten van de bank te halen. De dader daarvan werd onlangs gearresteerd dankzij camera-beelden.

Nieuwe gadget kan voor chaos zorgen

w77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in de VS is bezorgd over de chaos die kan ontstaan bij kruispunten vanwege een nieuw apparaat dat verkrijgbaar is. Het driehonderd dollar kostende apparaat kan door een druk op de knop het verkeerslicht op groen zetten. Dit schrijft The Detroit News in een artikel op 26 oktober.

De verkeerslicht controller, genaamd MIRT wat staat voor mobile infrared transmitter, stuurt bij een druk op de knop een infrarode straal naar de ontvanger op het kruispunt. Dit werkt tot op 457 meter. Omdat het apparaat met infrarood licht werkt, is het niet in strijd met de Federal Communications Commision, dus het is nog legaal.


The traffic light changer (Foto: Todd McInturf / The Detroit News)

Het apparaat is normaliter in brandweerwagens ingebouwd, en bij noodgevallen reageert het automatisch bij nadering van een kruispunt. Het nieuwe apparaat is op internet verkrijgbaar, en kan gewoon in de sigarettenaansteker geplugd worden. Bij een druk op de knop springt het verkeerslicht op groen. De politie vreest het ergste, en is op zoek naar een manier om het uitgezonden signaal te kunnen blokkeren.

Pakistan wil Grand Prix

Na Rusland, Zuid-Korea, Bahrein en Turkije wil nu ook Pakistan op de Grand Prix kalender komen.

Een Pakistaanse regeringsdelegatie heeft in Bahrein een rondleiding gekregen op het nieuwe circuit aldaar. Bahrein mag in April 2004 haar eerste Grand Prix organiseren.

Een Pakistaanse ex-generaal, die ook ambassadeur is van Pakistan, is afgereisd met 40 mensen om het in aanbouw zijnde circuit van Bahrein te bezichtigen. De delegatie was zeer te spreken over de faciliteiten en zegt veel kennis te hebben opgedaan.

Herman Tilke was ook aanwezig op deze rondleiding. Tilke is de ontwerper van het circuit van Bahrein en heeft ook het circuit van Maleisië ontworpen en niet te vergeten de nieuwe hoofdtribune op Zandvoort komt van zijn tekentafel. De eerste onderhandelingen zouden al voor begin 2004 zijn gepland.

Geen staartje voor Van As

Jeffrey van As wordt niet vervolgd voor zijn uitlatingen in De Telegraaf omtrent het schoppen en slaan van Kezman.

Het verhaal rond de vermeende uitspraken van ADO Den Haag verdediger Jeffrey van As krijgt geen staartje. Toen ophef ontstond over het artikel in De Telegraaf ontkende Van As de uitspraken. De aanklager van de KNVB heeft na het vooronderzoek besloten de speler niet te vervolgen.

Van As is blij met het besluit, maar had ook niet anders verwacht: "Het is toch normaal dat je niet wordt gestraft voor iets wat je niet gedaan en niet gezegd hebt? Ik ben ook nooit bang geweest dat ik geschorst zou worden."

Verdronken Delftse zeiler gevonden

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Zuidlaardermeer is zaterdagmiddag het stoffelijk overschot gevonden van de man die twee weken geleden tijdens een zeiltocht onder water verdween.

De 55-jarige Delftenaar was samen met zijn vrouw en een vriendin aan het zeilen, toen de vriendin overboord sloeg. De man sprong haar achterna, maar verdween zelf onder water toen de twee naar de boot probeerden te zwemmen. De vrouw lukte het wel de boot te bereiken.

De brandweer heeft al die tijd in ploegendiensten naar de man gezocht.

Man steelt 440 linkerschoenen

Roel's Weblog, bordewolf en Irakees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de Japanse stad Usu heeft zaterdag een man gearresteerd die in het plaatselijke ziekenhuis twee schoenen had gestolen. Toen de politie echter het huis van de man doorzocht, werden 440 damesschoenen gevonden. Geen bijpassende paren, maar alleen maar linkerschoenen.

De 45-jarige dief vertelde de politie dat hij een voorliefde had voor vrouwenvoeten. Waarom de man constant voorkeur gaf aan de linkervoet is niet duidelijk. Twee jaar geleden begon het betreffende ziekenhuis al klachten te krijgen over verdwenen schoenen. Het is een Japanse gewoonte om deze bij de ingang uit te trekken.

AEL: 'Moslims wacht onderdrukking''

Volgens het interim-bestuurslid van de Arabisch Europese Liga, Nabil Marmouch, is het huidige kabinetsbeleid een voorbode van een huiveringwekkende toekomst voor moslims in Nederland. ''Daarin staat moslims onderdrukking te wachten. Om de geesten rijp te maken, worden we ontmenselijkt. Binnenkort zullen we beestachtig behandeld worden''. Marmouch zei dit afgelopen weekend op een bijeenkomst in Zwolle, waar ook AEL-voorman Dyab Abou Jahjah aanwezig was.

NabilIn feite stelt Balkenende II allerlei racistische plannetjes op, zo stelde Marmouch: ''Allochtonen moeten zich in alle opzichten aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. We moeten alles vergeten wat we zijn: onze taal, onze cultuur, ons geloof''. Hij signaleert dat in Nederland met twee maten wordt gemeten als het om autochtone en allochtone bevolkingsgroepen gaat. ''Minister Verdonk wil ouders van Marokkaanse relschoppertjes straffen. Maar ik heb nog nooit gehoord dat ouders van Nederlandse voetbalhooligans worden aangepakt''. Volgens het AEL-bestuurslid zijn de Marokkaanse jongeren juist het slachtoffer van de Nederlanders en niet andersom: ''De politie treitert ze, zoekt ruzie met ze en agenten uiten hun frustraties op hen''.

Marmouch haalde ook fel uit naar allochtone woordvoerders van de moslimgemeenschap, die met de media praten. ''Ze likken naar boven en trappen naar onderen. Het zijn smeerlappen''. Het is volgens hem aan de media te wijten dat Nederlanders een negatief beeld hebben van allochtonen.

Abou Jahjah

Dat Nederland van allochtonen integratie eist is volgens AEL-voorman Abu Jahjah een ''racistische reflex''. Het past naar zijn mening in het beeld van de Europese blanke, christelijke beschaving, dat nog steeds de norm is in Nederland. ''Het stellen van die norm leidde uiteindelijk in Duitsland tot de Jodenvervolging. En als moslims niet oppassen staat hun hetzelfde te wachten. Europa haalde de gastarbeiders binnen. Zolang die nuttig zijn, worden ze getolereerd. Maar als dat niet langer het geval is, moeten ze weg''.

Dat wegmaken kan op drie manieren gebeuren, zo stelt Jahjah: '' De nazi-stijl, die velen in het verborgen koesteren; de Milosevic-achtige optie van deportatie en als derde de eis om te assimileren. Dat wil zeggen dat je de ander niet meer de ander laat zijn. Je maakt z'n taal en geloof kapot en je hebt geen last meer van hem. Alle drie de opties hebben maar één achtergrond: racisme''.

Uiteindelijk hoopt Jahjah op een politieke moslimpartij. Maar dat is slechts een middel op weg naar ''de volledige acceptatie van moslims'', aldus Jahjah. Christenen hebben niets te vrezen van de AEL volgens de AEL-leider: ''Het is aan christenen zelf om te bepalen welke plaats ze willen innemen in de samenleving. Wij komen op voor moslims, die in sommige steden bijna in de meerderheid zijn. Toch laten ze zich onderdrukken door een groep die bijna een minderheid is''.

In de hoofdstad van Marokko staat een grote christelijke kerk midden in het centrum, zo zei Jahjha. ''Dat gaat daar prima, dus hier ook. Wacht maar tot er hier de eerste moslimpremier is. Dan kunnen mensen met eigen ogen zien of een moslim echt onverdraagzaam is''.

Italiaanse journalisten staken vandaag

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Journalisten van de Italiaanse gedrukte media zijn maandagmorgen om 07.00 uur voor 24 uur in staking gegaan. Zij willen protesteren tegen de plannen van de regering om het pensioenstelsel te hervormen. De staking treft niet alleen kranten, maar ook diverse persbureaus. De meeste Italiaanse kranten zullen morgen niet verschijnen.

De journalistensector is niet de enige sector met protestacties. Afgelopen vrijdag legde een algemene staking het land zo goed als lam. Journalisten van omroeporganisaties staakten al eerder tegen de pensioenplannen.

Vrouw van 108 ontvangt asiel in België

Een hoogbejaarde Armeense vrouw van 108 jaar oud heeft asiel gekregen in België. De vrouw was op de vlucht voor de Armeense overheid, omdat zij en haar familie tot een etnische minderheid behoren. Door zevenduizend dollar te betalen wist ze per vrachtwagen het Belgische plaatsje Bissegem te bereiken.

Kharkash Avdoyan, die volgens haar officiële documenten in Turkije is geboren op 10 februari 1895, heeft het asiel gekregen omwille van humanitaire redenen. België stuurt namelijk extreem hoogbejaarde asielzoekers niet terug naar het land van herkomst.

Waarschijnlijk mag haar kleinzoon niet blijven. Dat meldt de krant Gazet van Antwerpen. De hoogbejaarde vrouw heeft hierop gedreigd uit het raam van haar flat te springen, mocht haar kleinzoon uitgezet worden.

'Studenten hoeven niet alles te lenen'

Het ziet er naar uit dat de voorstellen, om studenten in de toekomst hun volledige studiebeurs te laten lenen en later te moeten terugbetalen, geen realiteit worden. Dit kan geconcludeerd worden uit het rapport van de commissie-Vermeend, die deze week haar verkenning van nieuwe studiefinancieringsstelsels zal presenteren.

De commissie stelt dat het invoeren van een dergelijk sociaal leenstelsel voor studenten, dat het Centraal Planbureau opperde, geen goed plan is. De landelijke studentenvakbond (LSVb) is tevreden met de conclusies van de commissie. "Er is duidelijk erkenning van leenangst die een drempel opwerpt om te gaan studeren", aldus de voorzitster van de LSVb.

Toch is het lenen voor studenten niet helemaal van de baan. Immers, de commissie stelt een combinatie van lenen en een gift van de overheid voor. Ze heeft echter geen concreet voorstel gedaan in haar rapport. Er zal dan ook voor een definitief voorstel opnieuw een commissie in het leven worden geroepen.

Veel aanslagen op Amerikanen in Irak

Irak Bij zware aanslagen in Irak zijn meerdere Amerikaanse soldaten om het leven gekomen. Eerder op de dag was er al een aanslag op het rode-kruisgebouw gepleegd. De aanslagen staan in schril contrast met de uitspraken van de Amerikaanse onderminister van Defensie, Paul Wolfowitz. Die stelde dat de Amerikanen de sitiuatie steeds beter onder controle krijgen.

Bij een mortieraanval bij de Abu Ghraib-gevangenis in het westen van de hoofdstad kwam een Amerikaanse militair om het leven en raakten twee soldaten gewond.

Afgelopen nacht werden elders in Bagdad drie Amerikaanse militairen gedood toen zij tijdens een patrouilletocht werden getroffen door een bom die langs de kant van een weg tot ontploffing werd gebracht. Twee militairen raakten gewond.

Daarnaast zijn, volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder, vanochtend zeker drie raketten afgevuurd op Amerikaanse instellingen en hotels in Bagdad. Doelwit waren een congrescentrum tegenover het hotel Rashid, het al-Mansur Melia Hotel en het Sheraton hotel.

Bij de aanslag op het Rashid-hotel, waar Paul Wolfowitz verbleef, vielen gisteravond al een dode en 15 gewonden. Wolfowitz bevond zich op dat moment in het gebouw, maar bleef ongedeerd.

Hersenschudding keeper Ponk

Keeper René Ponk heeft een hersenschudding.

FC Utrecht doelman René Ponk heeft gisteren in het uitduel tegen FC Twente een hersenschudding opgelopen. In een botsing met Adil Ramzi werd Ponk hard geraakt. Het is nog niet bekend hoe lang het herstel zal duren.

Aanvankelijk leek de 32-jarige sluitpost door te kunnen spelen, maar vijf minuten voor rust liet hij zich wisselen. De negen jaar jongere Joost Terol kwam voor Ponk in het veld en maakte daarmee zijn debuut in de Eredivisie.

Opnieuw Palestijn gedood door Israël

Vanochtend hebben Israëlische militairen op de Gazastrook een Palestijn doodgeschoten. De man kwam samen met vier anderen te dicht in de buurt van de veiligheidsversperring aan de grens met Israël. Dit was de aanleiding voor Israëlische militairen om het vuur te openen, zo meldden bronnen binnen het Israëlische leger.

Bij het incident raakten drie van de vier anderen gewond. Uiteindelijk wisten ze te ontkomen, aldus de Israëlische radio.

Het incident volgt op een tumultueus weekeinde. In de nacht van zaterdag op zondag had het Israëlische leger al drie grote flats met de grond gelijk gemaakt. Het neerhalen van de flats was de grootste vernietiging van Palestijnse gebouwen in drie jaar tijd. Afgelopen vrijdag werd ook een aanslag gepleegd op Joodse kolonisten. Daarbij kwamen zeker drie mensen om het leven.

EJ: Ford heeft ons beetgenomen

Volgens Eddie Jordan heeft Ford hun bij de neus genomen over de prijs van hun motoren.

Eddie Jordan heeft in het Britse blad "people" verteld dat Ford meer vroeg voor de levering van motoren dan eerst was overeengekomen.

EJ:"Ik haat het wat ze ons vertelden. Ze maakten ons wijs dat de motoren niet meer dan 11 miljoen euro zouden kosten. Het is frustrerend omdat we een getal konden overeenkomen, en dat veranderde toen de contracten getekend werden. Het bedroeg dus meer dan die 11 miljoen. Ford heeft onze naam misbruikt en ze wilden een logo op de wagen. Maar dat zal niet gratis meer zijn", aldus teambaas Eddie Jordan.

In de loop van het 2003 seizoen werd Jordan al in verband gebracht met Mercedes. Deze zouden motoren aanbieden voor 10 miljoen per seizoen. Ford stak hier een stokje voor en gaf aan dat Jordan hun contract van nog 2 jaar moet uitdienen.

[update]
Volgens de Britse pers heeft Jordan nog geen motorendeal voor het jaar 2004. Eerder werd er vanuit gegaan dat Eddie Jordan een nieuw contract had getekend met Ford, maar de motorendeal bleek duurder uit te vallen dan was afgesproken.

Megabudget Toyota

Toyota gooit meer en meer geld in de strijd om hun auto beter te kunnen maken en races te kunnen winnen.

Voor het seizoen 2004 zou Toyota hun budget omhoog hebben gegooid naar 500.000.000¤. Dit bericht zou naar buiten zijn gebracht door het blad "Focus". Volgens Focus zou dit gezegd zijn door een hoge baas bij Toyota.

Al in de eerste twee jaren toen Toyota in de Formule 1 reed was er al een budget van 300.000.000¤ en het jaar erna 310.000.000¤. Daarmee eindigde Toyota op de geldranglijst nog voor Ferrari.

Veel heeft het in ieder geval nog niet gebracht voor Toyota. In 2003 bezette Toyota namelijk de achtste plaats in de constructeursstand.

'Dieven' van dagboek Utrechtse studentes vrijuit

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee verdachten, die het dagboek van twee Utrechtse studenten zouden hebben gestolen, zullen niet worden vervolgd. Dit wegens een gebrek aan bewijs. Hierdoor wordt de zaak geseponeerd.

Ongeveer een jaar geleden speelde de zaak. Ineens was er een dagboek over twee Utrechtse studentes te vinden. In het dagboek beschrijven de twee studentes, in ongeveer 50 bladzijdes, al hun seksuele escapades waar onder andere de Morning-After pil en een SOA onderzoek deel van uitmaken. Ook staan, achter in het boekwerk, de namen van de jongens die zij ooit gehad hebben met daarachter een puntentelling. Onder de naam staat tevens een kleine herinnering over de jongen, zoals "geld, vriendelijk, rechten".

De twee verdachten zouden volgens de studentes het dagboek gestolen hebben en ingescand, om het vervolgens op internet te plaatsen. Al gauw was het dagboek op het hele internet te vinden en namen duizenden mensen er kennis van. Er ontpopte zich een klopjacht op de studentes, waardoor snel hun identiteit bekend werd.

Zelfs op Radio 538 werd er uit het dagboek voorgelezen. De massale hype leidde ertoe dat studentes en hun (ex-) vriendjes aan de lopende band werden gebeld. Het zou zelfs zo erg geweest zijn dat de studentes moesten onderduiken. De twee studentes namen een advocaat in de arm die er onder meer voor zorgde dat een groot aantal providers het dagboek van hun servers verwijderden.

Het is niet de bedoeling dat er hier (in)directe links naar het dagboek geplaatst gaan worden. Deze worden met -5 spam beoordeeld.

Grote brand in partycentrum Oldenzaal

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote brand in Partycentrum en restaurant Het Buitenhuys in Oldenzaal heeft veel schade aangericht. Dat meldt de brandweer in Oldenzaal. De brand brak afgelopen nacht uit.

De brand heeft het restaurant met diverse zalen verwoest. "De schade loopt in de miljoenen", aldus een woordvoerder.

Omstreeks kwart over één vannacht kwam de brandmelding binnen, waarop de brandweer met groot materieel uitrukte. Het korps van Oldenzaal kreeg assistentie van korpsen uit Hengelo, Weerselo, Almelo en Enschede. Korte tijd later, omstreeks 4.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Een overdekte speelhal voor kinderen kon van de vlammenzee gered worden. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in het restaurant van het complex. De oorzaak moet nog nader onderzocht worden.

Het Buitenhuys is gelegen in een recreatiegebied en werd enkele jaren geleden geheel gerenoveerd. De diverse zalen in het complex bieden een capaciteit aan 2200 tot 2400 personen.

Schiphol gegevens toch gemanipuleerd

Vandaag is er in de Volkskrant te lezen dat er nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen, omtrent de manipulatie van gegevens over de geluidsoverlast op Schiphol. Het cruciale onderzoek zou op het laatste moment zijn aangepast door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waardoor gegevens 'verhullend' werden opgeschreven.

Dit kan geconcludeerd worden uit interne, niet eerder gepubliceerde gegevens. De aanpassing van de gegevens van de onderzoeksvraag staat in schril contrast met de eerdere uitspraken van staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat. In september gaf ze bij antwoorden op kamervragen aan, dat er nooit druk op haar is uitgeoefend om de gegevens te manipuleren.

De Volkskrant concludeert nu dat het ministerie zonder medeweten van VROM de onderzoeksvraag "na de feitelijke uitvoering van het onderzoek" heeft laten aanpassen. Volgens de krant heeft Verkeer en Waterstaat "de vraagstelling van het belangrijke NLR-rapport gemanipuleerd" en "het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium heeft zich laten manipuleren", aldus het vertrouwelijke, interne document. Ingewijden bevestigen dat het een "zeer ongebruikelijke gang van zaken is".

_
Het gehele artikel is hier te lezen.

PvdA: 'asielzoekers moeten stage lopen'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil dat deelnemers aan een inburgeringscursus niet alleen maar theoretisch is, maar ook een praktische zaak wordt. Zo zouden asielzoekers verplicht stage moeten gaan lopen bij een bedrijf, buurthuis of school, zodat de taalcursus in de praktijk wordt gebracht.

"Het nieuwe inburgeringsbeleid van minister Verdonk van Integratie is gedoemd te mislukken", aldus PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem. "Het terugbrengen van inburgering tot het halen van een taalpapiertje is een geweldige stap achteruit."

De partij denkt dat een inburgeringscursus alleen haar nut kan hebben, wanneer zowel nieuwkomers als oudkomers verplicht worden de Nederlandse taal buiten hun eigen etnische gemeenschap te moeten gaan gebruiken. Dijsselbloem denkt hiermee twee vliegen in één klap te slaan: niet alleen de taalkennis wordt beter, maar ook zullen meer allochtonen uit hun sociale isolement komen.

Daarnaast vindt Dijsselbloem dat vluchtelingen veel sneller hun eigen verantwoordelijkheid voor de inburgering moeten nemen. "Op dit moment is het nog zo dat alle verantwoordelijkheid wordt ontnomen", aldus de PvdA'er. "Door asielzoekers meer te laten werken is snellere integratie mogelijk, en bovendien kunnen zij dan een deel van de kosten van de opvang betalen, zo klinkt het."

Bovendien wil de PvdA dat minister Verdonk de 6.000 asielzoekers die al een verblijfsstatus hebben, maar nog in een Asielzoekerscentrum zitten in afwachting van een woning, op zeer korte termijn laten beginnen met de cursus. "Bij deze 6.000 komen nog de 2.200 uit de pardonregeling. De minister moet gemeenten opdragen direct een begin te maken met de inburgering van die groep", aldus Dijsselbloem.

Game Review: Coronel Indoor Kartracing

Mocht je nog nooit de ware kick van karten hebben meegemaakt, dan zijn er twee opties:
1. Haast je zo snel mogelijk naar een kartcentrum bij je in de buurt en laat de banden daar piepen.
2. Stop de CD-ROM Coronel Indoor Kartracing in je PC en bezoek virtueel 'alle kartbanen van Coronel, realistisch in realtime 3D nagemaakt'.

Althans, dat laatste willen de Nederlandse makers van dit spel ons waarschijnlijk graag laten geloven. FOK! deed de test en reed een digitaal rondje mee op de kartbanen van de familie Coronel.

Publisher:Digital-XL
Developer:Engine Software
Website:
Platform:PC CD-Rom

Curaçao gebukt onder drugs en armoede

Het gaat niet goed met Curaçao. Zo worden steeds meer mensen armen, terwijl een klein groepje rijken alsmaar rijker wordt. Op dit moment leeft meer dan de helft van de bevolking van Curaçao onder de armoedegrens. Bovendien geven ramingen aan dat zeker eenderde van de economie van het eiland draait op de drugshandel. De sociale verbanden in de wijken zijn totaal verstoord door de invloed van de drugshandel en de massale uittocht naar Nederland. Dit meldt de krant Trouw.

Zo is er in de arme wijken op het eiland een dubieus leensysteem. Dit is gerealiseerd door de plaatselijke dealers. Het komt er op neer dat de dealers, die zich 'bankiers' noemen, bonnen uitgeven, waarmee de burgers in winkels kunnen betalen. Blijken de burgers de bonnen niet terug te kunnen betalen, dan moeten ze noodgedwongen in de cocaïnesmokkel gaan werken.

Verder moeten veel scholen noodgedwongen hun deuren sluiten de, wegens een gebrek aan leerlingen. Meer dan de helft van de leerplichtigen verlaat de school vroegtijdig. Één op de drie mensen is werkloos en twinig procent is niet verzekerd tegen ziektenkosten.

Bush brengt vredesgroet aan moslims voor ramadan

Gisteravond heeft de Amerikaanse president Bush een groet naar alle moslims in de wereld uitgebracht, ter gelegenheid van het begin van de vastenmaand ramadan. Bush zei in zijn vredesboodschap dat de islam een vreedzame godsdienst is.

Daarnaast zei Bush in zijn toespraak dat de islamieten in de Verenigde Staten een grote bijdrage hebben geleverd aan het welzijn het land en de rest van de wereld. "Ramadan is de maand van vasten, gebed, overdenkingen en liefdadigheid en de moslims kunnen zo hun toewijding aan integriteit, meelevendheid en oprechtheid hernieuwen", aldus Bush.

In Nederland is vandaag ook de ramadan begonnen. Hieraan doen ongeveer 800.000 moslims mee. Het begin van de ramadan hangt nauw samen met het zichtbaar worden van de nieuwe maan, wat van land tot land kan verschillen. Op het Arabische schiereiland begint de ramadan bijvoorbeeld vandaag. In Sudan, Egypte, Jordanië, Jemen en Libië is de vastenmaand gisteren al begonnen.

Meer informatie over de ramadan kun je vinden op de website van RTL nieuws en de ramadan.

De Waal wil leden FNV buiten spel zetten

Er is grote onenigheid ontstaan binnen de top van het FNV over het ledenreferendum betreffende het najaarsakkoord. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van voorzitter Lodewijk de Waal, die zei dat het referendum betekenisloos is als er niet meer dan 100 duizend van de 1,2 miljoen leden hun stem uitbrengen. Hierdoor hebben de leden van de FNV niet de garantie dat hun stemmen worden gehoord.

Lodewijk de Waal deed zijn uitspraken gistermiddag in het tv-programma Buitenhof. Hij riep zijn critici binnen de FNV op "even hun kwebbel te houden, zodat de leden in alle vrijheid hun oordeel kunnen geven"

Diverse grote bonden hebben negatief op de uitspraken van De Waal gereageerd. Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten betitelde de uitspraken zelfs als "ongeloofwaardig". Volgens hem "moet je niet rommelen met de rechtsgeldigheid van de uitslag". De 1,2 miljoen leden kunnen deze dagen hun mening laten horen over het plan voor twee jaar loonbevriezing.

Rode kruis doelwit aanslag in Bagdad

Irak In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend tenminste drie bommen ontploft. De eerste, een autobom, ging af bij het gebouw van het Rode Kruis. Daarbij zouden tenminste drie doden en 22 gewonden gevallen zijn.

Kort hierna ging ook nog een autobom af bij het ministerie van Industrie. In het zuidwesten van de stad werd een derde explosie gehoord.

Daarnaast zijn, volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder, vanmorgen zeker drie raketten afgevuurd op Amerikaanse instellingen en hotels in Bagdad.

Eerder vanochtend lieten we jullie al weten dat gisteren het Al-Rashid-hotel, waar op dat moment de Amerikaanse onderminister van Defensie, Paul Wolfowitz verbleef, tot twee maal toe het doelwit van een aanslag was.

Woensdagspits is het drukst

Op woensdagochtend rond 08.15 uur wordt er in Nederland het meeste auto gereden. Gemiddeld zitten er dan ruim twee miljoen Nederlanders achter het stuur, blijkt uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Desalnietemin is de woensdag niet de drukste dag van de week. Dit blijkt de vrijdag te zijn volgens het onderzoek 'Mobiel in de tijd'. In het weekeind is het drukste moment op de zaterdagmiddag omstreeks vier uur. Er zijn dan gemiddeld ruim 1,6 miljoen mensen op pad.

In 40 jaar tijd is het aantal auto's vertienvoudigd. Nu heeft driekwart van alle huishoudens een of meer auto's. In de jaren zestig reden er rond de 650.000 auto's door Nederland; in 2000 waren dat er ruim 6,5 miljoen. Twintig procent van de huishoudens heeft twee auto's en twee procent heeft zelfs drie auto's of meer in haar bezit.

'Registratie allochtone werknemers behouden'

Het aantal allochtone werknemers in een bedrijf moet geregistreerd blijven. Dat zullen de Tweede-kamerfracties van PvdA en GroenLinks vandaag voorstellen.

Daarmee reageren beide politieke partijen op de kabinetsplannen om de verplichte registratie per 1 januari 2004 te laten schrappen. De Kamerleden Stuurman (PvdA) en Vos (GroenLinks) willen dat de wet tot 2010 van kracht blijft, omdat verplichte registratie het enige middel is om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt goed te kunnen volgen.

Registratie is volgens beide partijen van belang om vormen van discriminatie en achterstelling op te sporen. Daartoe dienen de Kamerleden een initiatiefwetsvoorstel in.

Uit een recent gehouden onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de werkgevers het liefst geen allochtonen aan wilt nemen. PvdA en GroenLinks zijn van mening dat de wet het enige wettelijke instrument is om bedrijven, die weinig of geen allochtonen in dienst hebben, te stimuleren hun beleid te wijzigen.

In de door het kabinet voorgestelde vrijwillige registratie door werkgevers hebben Stuurman en Vos geen vertrouwen. Ook de oprichting van een 'Landelijk Centrum Diversiteitsmanagement' zien zij niet als een werkelijk alternatief voor wettelijke verplichtingen.

Bosbranden Californië breiden zich uit

In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië hebben felle bosbranden aan ten minste 14 mensen het leven gekost. Gouverneur Davis heeft de noodtoestand uitgeroepen. De autoriteiten hebben tot nu toe meer dan 50.000 bewoners geëvacueerd. Al 500 woningen zijn in de afgelopen twee dagen door het vuur verwoest.

De miljoenenstad Los Angeles is in dikke rookwolken gehuld van zeker drie bosbranden. Het vuur is inmiddels tot de oostelijke buitenwijken opgerukt. De gouverneur van de staat Californië overweegt de noodtoestand uit te roepen. Zeker 20.000 hectare bos is al in vlammen opgegaan.

Meer dan 2000 brandweerlieden bestrijden de branden met behulp van helikopters. Het vuur is ontstaan rond Fontana en Rancho Cucamonga, ongeveer 80 kilometer ten oosten van Los Angeles.

Opnieuw explosies hotel in centrum Bagdad

Vassili_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak In het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad, in het gebied waar zich het hoofdkwartier van de coalitietroepen bevindt, hebben zich gisterenavond twee explosies voorgedaan. Er zijn nog geen berichten over gewonden.

De zogenoemde 'Groene Zone' is vlak bij het Rashid-hotel, dat vanochtend het doelwit was van een aanslag. De explosies van vanavond waren waarschijnlijk niet gericht tegen het hotel.

Volgens de Arabische tv-zender Al-Jazeera vond één van de explosies plaats in een conferentiecentrum op 200 meter afstand van het hotel, waarin veel buitenlanders verblijven.

Gisterenochtend was het hotel ook al doelwit van een aanslag. Het Al-Rashid-hotel, waar op dat moment de Amerikaanse onderminister van Defensie, Paul Wolfowitz verbleef, werd met raketten bestookt. Bij de aanslag werd een Amerikaanse soldaat gedood en zeker vijftien mensen raakten toen gewond.Wolfowitz bleef ongedeerd.

Herberekening van ronde 4

Het geven van punten voor ronde 4 loopt nog wat stroef. Door een menselijke fout hebben niet alle users alle punten ontvangen. Doordat een en ander moet worden teruggezet en weer opgeteld, neemt het extra tijd.

Zodra de punten van ronde 4 bekend zijn volgt er een nieuw bericht. Ronde 5 is ondertussen van start gegaan met de teams van ronde 4 in de database. Tussentijds gedane wisselingen zijn hierbij ongedaan gemaakt.

De punten van ronde 5 worden zoals in elke ronde na afloop van de laatste wedstrijd gegeven.

De ManagerCrew

Unieke gebeurtenis op de zon

De activiteit op de zon blijft uitzonderlijk hoog. Op 26 oktober barstte een zonnevlam nabij zonnevlek 486 uit, in het zuidwesten van de zon. Twaalf uur later barstte en andere X-Class zonnevlam uit. Amateur astronomen kunnen aurora's verwachten op 28 oktober, wanneer er verwacht wordt dat de geladen deeltjes de aarde bereiken.


De SOHO ruimtetelescoop fotografeerde deze zonnevlam op 26 oktober.

Astronomen kunnen zich niet herinneren wanneer dit eerder voorgekomen is: Twee gigantische zonnevlekken die de zichtbare zijde van de zon tegelijkertijd kruisen. De twee vlekken zijn makkelijk te zien, maar het is gevaarlijk zonder bescherming van je ogen recht in de zon te kijken. Gebruik hiervoor speciale methodes.

Kerkraadse schutter maandag voorgeleid

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dader van de viervoudige moord in Kerkrade, de 37-jarige Paul S., wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan zullen ook bekenden van de doodgeschoten familieleden nader worden gehoord.

Volgens de advocaat van de verdachte heeft S. de moorden niet met voorbedachte rade gepleegd. De schietinstructeur zou alleen verhaal hebben willen halen bij de familie van zijn ex-vriendin, omdat die zijn huis hadden leeggehaald en de sloten hadden vervangen. Als mogelijk motief werd eerder een langslepend conflict tussen S. en zijn schoonvader genoemd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1049
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.