GSM Review: Siemens SL55

S... M... S...

Een beetje rondbladeren in het voor mij bekende menu van de Siemens doet me wel vermoeden dat de SL55 geen snelheidsmonster is. Dit wordt nog eens nadrukkelijk bevestigd als ik een SMS bericht wil versturen aan de eerder genoemde vriendin. Als professionele SMS verzender zul je je mateloos irriteren aan de traagheid van de SL55. De telefoon kan het beter bijhouden als de T9 tekstinvoer uitgeschakeld wordt, maar sinds ik T9 (veel te laat) ontdekte kan ik niet meer zonder en dat geldt volgens mij voor het overgrote deel van de SMS-ers onder ons.

Een extra nadeel bij het opstellen van SMS berichten is de plaatsing van de toetsen. Als de telefoon uitgeschoven wordt, stopt het bovenste deel tegen de rand van de toetsen. Heb je geen hele dunne vingers, dan duw je al snel steeds tegen het toestel als je de letters A,B,C,D,E en F gebruikt of een spatie wil invoegen. Niet heel irritant, maar wel vervelend. Een paar millimeter extra had dit probleem namelijk eenvoudig opgelost.

Kantoorfuncties

In het telefoonboek van dit toestel passen 500 contactpersonen. Voornaam, achternaam, telefoon, mobiele telefoon, twee faxnummers, twee e-mailadressen, een URL, bedrijfsnaam en -adres (compleet met landinformatie), alles kan worden opgeslagen. Ook een verjaardag kan worden ingevoerd, waaraan je een dag vantevoren kunt worden herinnerd. Tenslotte is het mogelijk om aan iedere contactpersoon een foto of afbeelding te koppelen.

De kantoorfuncties in de SL55 lijken ongewijzigd ten opzichte van eerdere Siemens toestellen. De organiser in de Siemens kan per maand, per week of per dag worden bekeken.

Game, anyone?

De menu-optie waar de spelletjes in opgeslagen zitten heet Games & More en is te vinden in het Surf & Fun deel van de telefoon. Ook al houdt dit in dat er niet alleen spelletjes in het menu gevonden kunnen worden, de indeling blijft verwarrend. In dit menu vind je de spellen Mobile Tennis en Rayman Golf, maar ook staat er Hot Games tussen. Dit is in feite een catalogus van Jamba Games, waarmee je spelletjes kunt downloaden. Ook vind je er Wonderful Voyage, volgens mij iets typisch Aziatisch. Een slideshow van foto's van bijvoorbeeld bloemen, bergen of stranden, met vogelgeluiden of de ruisende zee. Niet aan mij besteed.