Festival Review: Lowlands 2003

Ook de inwendige mens is belangrijk. En dan bedoel ik niet alleen de maag, die gevuld moet worden met genoeg warm voedsel van hoge kwaliteit, maar ook de darmen. Jawel, die moeten er namelijk voor zorgen dat dit heerlijke voedsel weer tijdig naar buiten kan vertrekken, of wat er van over is althans. Tel daarbij op de drank, die tijdens zo'n weekend als dit ook rijkelijk vloeit, en we zijn compleet!

Zoals ieder jaar kon je voor eten op allerlei plaatsen terecht. Een sandwich, wat muffins of donuts (met chocola!!), maar ook warme hap was er voldoende. Surinaams (HEET!), Spaans, Chinees, noem het maar op. Alles was aanwezig en tegen redelijke prijzen. De kwaliteit was over het algemeen prima, geen buikkrampje gehad!

Waarschijnlijk de meest vreemde hap op Lowlands was de vegetarische kroket-tent. Uit een groot aantal ideeën werden uiteindelijk 5 kroketten gekozen, deze konden op Lowlands worden gekocht voor een bescheiden bedrag. Mijn favoriet, de chocoladekroket! Je weet niet wat je hoort, maar smaken doet het zeker! Een beetje warme chocoladecake, maar dan met een krokant laagje en uiteraard gefrituurd! Samen met de Thaise kroket een groot succes!

WC's waren er voldoende, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: vrouwenwc's zijn er nooit genoeg. Niets aan te doen, dus ook volgend jaar zullen er wel weer rijen dames te vinden zijn bij de vele hokjes, de plastuit is nog altijd geen doorslaand succes (ik zou me als vrouw ook wel een paar keer bedenken voordat ik daarmee aan de slag ging).

Al met al was er genoeg te eten op Lowlands en was de kwaliteit over het algemeen prima. Genoeg wc's (voor zover dat kan op een evenement als dit) zorgden voor een festival zonder zorgen!