Gadget Review: De Senseo Crema

Het apparaat doet bij mij inmiddels al een weekje of twee waar hij goed in is: koffie zetten. Een aantal van de grootste nadelen van een normaal koffiezetapparaat worden door de Senseo opgelost: je hoeft niet lang te wachten tot je koffie klaar is en je hebt geen gerommel meer met knoeiende koffieschepjes en vervelende filters. Ook is het zetten van een of twee kopjes tussendoor een stuk eenvoudiger geworden. Philips en Douwe Egberts mikken met dit apparaat dus ook op een doelgroep van drukke en haastige jongeren die wel zin in koffie hebben maar vaak geen zin en tijd hebben om een hele pot te zetten voor een kopje of twee.

De Senseo doet het prima hier, ik heb al flink wat kopjes met het apparaat gezet en ik heb sinds de aankoop ervan m'n oude koffiezetapparaat ook niet meer aangeraakt. Vooral de snelheid en het gemak van het koffie zetten is geweldig. Een tweede pluspunt is het gemak waarmee het geheel schoon te houden is, je kunt de meeste delen gewoon van het apparaat afhalen om ze af te wassen.


Minpuntjes zijn er ook wel: het apparaat is niet beveiligd tegen domme gebruikers zoals ik. Als je nogal duf bent 's ochtends en je vergeet het deksel van het apparaat aan de bovenkant weer dicht te doen nadat je een pad in het apparaat gestopt hebt dan moet je het ook niet gek vinden dat vervolgens je hele tafel zeiknat is. Beetje jammer, aangezien een simpele beveiliging dit makkelijk had kunnen voorkomen. Een tweede minpunt is de prijs van het geheel, de Senseo kost in de winkels momenteel zo'n kleine 70 euro. Ook de pads zelf zijn relatief gezien duurder in vergelijking met een gewoon pak koffie. Daar komt nog eens bovenop dat de pads momenteel niet erg goed leverbaar zijn, de Senseo is zo'n succes dat de pads nauwelijks aan te slepen zijn. Ik verwacht echter dat dit probleem binnenkort wel verholpen is.